blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Monday, April 22, 2013

ZIZIE EZETTE Bantu BUNG MOKHTAR BERKEMPENKINABATANGAN: Bung Mokhtar Radin mendapat sokongan daripada isterinya Zizie Ezette yang berkempen untuk mempertahankan kerusi Parlimen Kinabatangan.

Lengkap berpakaian biru Barisan Nasional dan berjaket hitam, dia menjadi tumpuan ketika Bung menghantar kertas pencalonan yang melibatkan pertarungan empat penjuru menentang calon dari PKR, STAR dan Bebas.

"Dia boleh mengikuti perjalanan kempen yang sukar," kata Bung yang bertanding di kawasan yang meliputi 1,000 km persegi termasuklah sepanjang 560km Sungai Kinabatangan.

Ia juga merupakan kawasan Parlimen terbesar di Sabah. Beliau berkata Zizie tiada masalah membantunya berkempen di beberapa kampung setakat ini.

"Kempen saya baru bermula (selepas pencalonan), dia akan bersama dengan saya," katanya ketika ditanya mengenai pengumuman kedua-dua mereka di dalam Facebook.

Mana-mana kempen dalam kebanyakannya Sungei masyarakat akan mempunyai untuk perjalanan dengan bot, trek balak dan beralun jalan ladang kelapa sawit.

Malah Bung yakin dapat mengekalkan kerusi itu untuk penggal keempat selepas memenanginya pada kali pertama pada tahun 1999. Dalam pilihan raya lalu, beliau memenangi kerusi itu dengan majoriti 6,326 undi.
Sila 'share' artikel ini di facebook anda untuk manfaat bersama dengan klik butang ini --->

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks