blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Thursday, March 7, 2013

Gambar NAJIB-KIRAM EDIT ATAU Gambar SEBENAR ?


Aku malas nak ulas pasal pertemuan Najib dengan keturunan Kiram ni, tapi aku nak ulas pasal gambar yang SabahDaily keluarkan ni dengan dakwaan puak-puak UMNO/BN dengan mengatakan gambar tersebut adalah edit.

Tetapi setelah aku teliti balik, berdasarkan kedua-dua gambar ini sebenarnya adalah gambar asal atau gambar ori. Sebab apa, pertama gambar keturunan Kiram ini memang hampir sama, tetapi struktur/pose badan dia sebenarnya berbeza dalam kedua-dua gambar. Begitu juga dengan pencahayaan pada kedua-dua gambar.


Tetapi menyebabkan aku lebih yakin gambar kedua-dua ini tulen adalah gambar kerusi makan belakang najib tu dengan kerusi makan perempuan dalam PIC ASAL tu sama la pulak. Ya, kedua-dua gambar ini sebenarnya diambil pada majlis yang sama.

Aisehhh...sama la kerusi tu kan..kan..kan. Opss..mungkin ada yang nak kata kerusi dalam kedua-dua gambar ini mungkin dibeli di kedai yang sama kan..

Haaaa...hahaha..
Hahahaha...


Sila 'share' artikel ini di facebook anda untuk manfaat bersama dengan klik butang ini --->

1 comments:

ibnu marzuki al firdaus said...

Jom kita amankan MUSLIM Sabah & Sulu dengan malindo air yang dah mula jual today ;)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks