blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

RM10 Mempunyai 2 WAJAH AGONG

Monday, October 8, 2012
Kelihatan Lim menunjukkan wang tersebut. 

TAWAU, 8 Okt -- MATA WANG... Seorang pensyarah di Institut Perguruan Tawau (IPG) Lim Chee Kah, 48, menemui mata wang Malaysia bernilai RM10 yang mempunyai dua wajah gambar Yang Di-Pertuan Agong di permukaan yang sama.


Read Full 0 comments

9 Tips Untuk MENAMBAH Jangka Haya BATERI TELEFON


Adakah hayat bateri telefon anda cepat habis dan anda tidak dapat menggunakan telefon bimbit anda dalam masa yang lama?. Berikut adalah beberapa tips jika anda mahu memastikan telefon anda tahan lebih lama.

1. Mengecas telefon anda dengan kerap boleh membantu mengekalkan hayat bateri.

2. Mengecas telefon apabila hayat bateri adalah hampir habis boleh menyebabkan jangka hayat telefon untuk mengurangkan.

3. Satu lagi cara untuk meningkatkan hayat bateri adalah oleh menyahaktifkan perkhidmatan lokasi.

4. Mengurangkan kecerahan skrin telefon juga boleh membantu menjimatkan bateri.

5.Pengurangan "notification push" memberikan telefon anda kurang bekerja dan boleh bertahan lebih lama.

6. Mengunci skrin bukan sahaja untuk keselamatan tetapi ia juga menghalang telefon anda daripada terus hidup secara tidak sengaja.

7. Setkan telefon anda dalam "Mod Kapalterbang" adalah cara terbaik untuk meningkatkan hayat bateri jika anda tidak memerlukan internet.

8. Mematikan WiFi jika anda tidak memerlukannya adalah cara terbaik untuk menjimatkan bateri.

9. Satu lagi tip untuk mengekalkan jangka hayat telefon anda adalah untuk sentiasa memastikannya "sejuk". Oleh kerana telefon akan panas apabila digunakan, ia adalah baik jika memastikannya sentiasa di tempat yang sejuk dan kering .
Read Full 0 comments

Wanita Menang TUNTUTAN UNTUK MATI Tukar Fikiran



NEW YORK - Seorang wanita lumpuh yang berjaya memenangi tuntutan hak untuk mati di mahkamah dan tinggal bersama ibu bapanya yang kuat pada pegangan agama telah menukar fikiran untuk terus hidup dengan mesin bantuan hayat.

Pada hari Jumaat (5/10/2012) lalu, mahkamah rayuan telah memutuskan Sungeun Grace Lee, seorang wanita berusia 28 tahun yang lumpuh dan tenat kerana penyakit tumor otak, boleh menghentikan mesin  bantuan hayatnya selepas bekas perancang kewangannya berkata itu adalah apa yang dia mahukan. Mahkamah telah menolak permintaan ibu bapanya yang cuba untuk menghalangnya daripada berbuat demikian.

Walau bagaimanapun, peguam wanita Lee memberitahunya pada Sabtu lalu (semalam) bahawa dia mahu terus hidup di atas mesing bantuan hayat dalam usahanya untuk berdamai dengan keluarganya dan tuhan.

Ibu bapanya Wah Manho Lee dan Jin-ah Lee berkata mereka takut bahawa tindakan membunuh diri ini akan menghalang anak perempuannya daripada masuk ke syurga, menurut laporan MyFoxNY.com.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks