blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Perkahwinan Anak ALI RUSTAM Masuk MALAYSIAN BOOK OF RECORD

Monday, October 1, 2012

MELAKA, 1 Okt -- Perkahwinan anak sulung lelaki Ketua Menteri, Mohd Ridhwan Mohd Ali bersama cucu kepada bekas Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Abu Zahar Isnin, Nur Azieha Mohd Ali di banjiri lebih 100,000 orang tetamu termasuk para tetamu kehormat yang hadir bagi meraikan kedua-dua mempelai itu. Ekoran jumlah tetamu itu, Ali menerima sijil Malaysian Book Of Rekod (MBR) dari wakilnya, Zulhairi Md Zin.


Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam (dua kanan) bersama isteri Datin Seri Asmah Abd Rahman (kanan) menyambut para tetamu yang hadir pada majlis perkahwinan anak sulung lelaki mereka di Dewan Tun Ali, Bukit Katil di sini hari ini.

Read Full 0 comments

Penerjun TERSANGKUT Di Menara KL


KUALA LUMPUR: Anggota bomba terpaksa menyelamatkan seorang penerjun bebas asas selepas dia tersangkut di sisi Menara KL semasa acara Lompat Menara Antarabangsa semalam.

Kejadian itu berlaku pada waktu tengah hari ketika penerjun itu melompat dari Dek Terbuka menara pada ketinggian 421m.

Tiba-tiba, tiupan kuat angin telah menolaknya sehingga melanggar dinding dengan payung terjun yang tersangkut.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Bomba, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata lelaki itu yang identitinya tidak didedahkan mengalami kecederaan ringan tetapi berada dalam keadaan stabil.

Kejadian itu menarik perhatian orang ramai yang hadir untuk menonton persembahan itu. Pengurusan Menara KL yang menganjurkan acara itu juga enggan mengulas kejadian itu ketika sidang akhbar.

Acara sukan itu dianjurkan bersempena dengan sambutan ulang tahun ketiga Menara KL dan sejak itu telah menjadi acara tahunan.

Peserta daripada 18 negara mengambil bahagian dalam acara yang berlangsung selamat empat hari itu, yang berakhir hari semalam.

Acara melompat Base melompat adalah satu aktiviti di mana peserta melompat dari objek yang tetap dan menggunakan payung terjun untuk memecahkan kejatuhan mereka.


Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks