blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Teman Lelaki NYARIS MAUT Dalam KOTAK HADIAH Hari Jadi Kekasihnya

Thursday, August 30, 2012

Seorang pemuda nyaris maut apabila rancangan untuk membuat kejutan pada hari jadi teman wanitanya tidak berlaku seperti yang dirancangnya.

Hu Seng, dari selatan China hampir mati lemas selepas mengirimkan dirinya ke pejabat teman wanitanya di dalam sebuah kotak tertutup dan tersadai di pejabat Pos selama tiga jam.

Sebaik kotak ini diterima, teman wanitanya Li Wang yang menerima bungkusan besar ini terkejut selepas mendapati di dalam kotak tersebut ialah teman lelakinya Hu Seng yang pengsan - rakan sepejabatnya terpaksa memanggil paramedik untuk memulihkannya.


Hadiah misteri ... Wang sedang membuka hadiahnhya.


Seorang rakan Seng, telah menunggu di pejabat teman wanitanya untuk merakamkan detik kejutan ini akhirnya telah merakamkan detik yang mencemaskan ini.

"Saya tidak sangka ia akan mengambil masa begitu lama," kata Seng. "Saya cuba untuk membuat lubang dari dalam kotak kadbod itu tetapi ia terlalu tebal dan saya tidak mahu merosakkan perancangan ini dengan menjerit (meminta tolong)."


Penemuan yang memeranjatkan ... Wang menemui Seng yang pengsan.
Read Full 1 comments

Tidak Perlu JADI ATLIT Untuk TERLEPAS KESALAH MEROGOL


Anda tidak perlu menjadi seorang atlet dengan masa depan yang cerah untuk terlepas daripada dijatuhkan hukuman kerana kesalahan merogol. Cukup sekadar menjadi seorang yang tidak lulus sekolah dan juruelektrik, anda meminta maaf dan kemudiannya anda lepas daripada hukuman penjara. Keputusan mahkamah untuk membebaskan Chuah Guan Jiu, 22, dengan  ikat jamin RM25,000 dan bon jaminan berkelakuan baik menyebabkan Facebook dan Twitter dipenuhi dengan luahan kemarahan masyarakat yang tidak berpuas hati dengan keputusan mahkamah tersebut.

Hukuman ini sama dengan hukuman kontroversi untuk bekas pemain bowling kebangsaan Noor Afizal Afizan yang dikenakan ikat jamin RM25, 000 kerana mahkamah berpendapat dia mempunyai masa depan yang cerah.

Antara yang meluahkan kemarahan termasuklah beberapa personaliti. Pelakon Ida Nerina memberitahu Daily Chilli, "Apa yang para hakim lakukan adalah sangat jijik. Mengapa? Adakah juruelektrik ini juga mempunyai masa depan yang cerah? Untuk melakukan apa? Membetulkan mentol lampu?"

Hakim Mahkamah Sesyen Sitarun Nisa Abdul Aziz berkata ini kerana mengambil kira faktor Chuah yang masih muda dan kesalahan pertama.

Ida agak lucu apabila istilah "muda" diambil kira dalam menjatuhkan hukuman ini. Hakim berkata, "Dia (Chuah) berusia 22! Mangsa berusia 12 tahun!. Sukar untuk menahan keinginan nafsu tetapi dia perlu tahu apa yang lebih baik. Tidak ada alasan. Saya kecewa bila membaca berita ini," kata yang pelakon berusia 48 tahun itu. Ida begitu kecewa sehingga begitu lebam bahawa dia menulis didalam Facebook nya.


MALAYSIA MEMALUKAN !! Satu lagi kes rogol bawah umur. Perogol tidak dipenjara. Apa yang terjadi pada kita? Ini sangat dahsyat! Dia (mangsa) berusia 12 tahun!! "

Pelawak dan pengacara Afdlin Shauki, 41, bapa kepada tiga anak perempuan, berkata, "Ia memberikan satu mesej yang kabur terhadap mereka yang melakukan hubungan seks dengan bawah umur. Dua keputusan mahkamah ini tidak baik dan sangat membimbangkan, terutama bagi seorang bapa kepada tiga anak perempuan ," katanya.

Afdlin berkata, "Mangsa begitu muda dan belum boleh membuat keputusan yang betul. Jadi undang-undang yang ada adalah untuk melindungi mereka daripada perlakuan seks antara orang dewasa dan bawah umur .. Jika dia (Chuah) sedih di atas apa yang dia lakukan, dia harus bersedih di dalam penjara! "

Pelawak dan pengacara Harith Iskandar, 45, yang baru sahaja menjadi bapa kepada seorang bayi lelaki Mei lalu, juga turut marah dan tidak percaya. Menurutnya bahawa undang-undang sepatutnya bertujuan untuk melindungi mangsa tetapi ia gagal untuk berbuat demikian. "Tiada apa-apa halangan. Seorang rakan saya secara sinis berkata anda boleh dikenakan hukuman yang tegas jika berkhalwat!" katanya.

Pada 20 Julai, mahkamah telah mendapati Chuah bersalah kerana merogol gadis berusia 12 tahun 10 bulan, di flatnya di Air Itam antara jam 7.00 pagi dan 1.00 petang pada 18 Julai tahun lepas, dan antara jam 2.25 petang hingga 2.45 petang keesokan harinya.
Read Full 4 comments

Osama SUDAH MATI Ketika Kami TIBA KE BILIKNYA - Anggota SEAL


Seorang anggota NAVY SEAL (Tentera Laut) yang turut mengambil bahagian dalam operasi serbuan yang mengorbankan Osama Bin Laden telah mendakwa bahawa Osama sudah MATI pada masa mereka sampai ke biliknya.

Sebuah buku yang baru diterbitkan mendakwa Osama Bin Laden tidak bersenjata dan ditembak di kepala ketika ia sedang melihat keluar dari pintu bilik tidurnya.

Kenyataan bekas anggota tentera SEAL ini nyata berbeza dari versi rasmi yang dikeluarkan US yang mengatakan pemimpin Al-Qaeda itu sedang bersenjata.

Sebaliknya, buku baru yang berjudul "NO EASY DAY" berkata Osama Bin Laden ditemui dengan keadaan berlumuran darah dengan peluru di dalam tengkoraknya.

Penulis yang menulis dengan nama samaran Mark Owen, berkata: "Kurang daripada lima langkah untuk kami tiba ke atas dan (ketika itu) saya mendengar bunyi tembakan BOP BOP..

"Daripada kedudukan saya, tidak dapat dinyatakan sama ada tembakan itu mengenai sasaran. Lelaki itu hilang dalam kegelapan bilik."

Menurut penulis, Osama tunduk mengelak kembali semula ke bilik tidurnya sambil diikuti SEAL yang kemudian menemuinya terbaring di atas lantai berlumuran darah dengan lubang (kesan tembakan) yang boleh dilihat di sebelah kanan kepalanya dengan dua orang wanita meraung sekeliling tubuhnya.

Owen berkata dua wanita itu ditarik dan diletakkan di suatu sudut sementara anggota SEAL yang lain mengarahkan laser senjata ke dadanya sebelum melepaskan beberapa das tembakan sehingga dia tidak lagi bergerak.

Mereka kemudian menemui dua senjata di belakang pintu dan tidak disentuh, kata penulis.


Osama Bin Laden tinggal di tempat persembunyian Pakistan

Kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh pegawai pentadbiran US selepas serbuan di Pakistan, anggota SEAL telah menembak Osama bin Laden selepas dia kembali ke bilik tidurnya kerana dia akan mengambil senjata.

Dakwaan lain yang mengejutkan ialah, buku itu mengatakan kerana ruangan yang terhad di dalam helikopter, maka jasad Osama Bin Laden "duduk di atas" salah seorang anggota SEAL.

Jurucakap White House, Tommy Vietor tidak akan mengulas kepada kenyataan versi Owen ini tetapi berkata di dalam e-melnya: "Seperti yang Presiden Obama kata pada malam (kejadian) itu, keadilan telah dibawa kepada Osama bin Laden, 'Kami berterima kasih kepada anggota yang menjalankan operasi ini, kerana mereka menunjukkan contoh keberanian, profesionalisme, semangat patriotisme dan perkhidmatan jasa mereka kepada negara kita yang tidak terhingga. "'
Read Full 0 comments

Wajah WANITA AMUK Berjaya Diambil

PUTRAJAYA -- (Gambar atas) Muhdalena Ahmad, 28, tidak memakai topeng ketika berada di Mahkamah Sesyen di sini setelah terlibat dalam kejadian amuk di Jabatan Perdana Menteri (JPM) awal Julai lalu.

Manakala (gambar bawah) Muhdalena memakai topeng ketika meninggalkan perkarangan Mahkamah Sesyen Putrajaya semalam.Pada hari kejadian tersebut, dia bersama dengan Khalil Afandi Abd Hamid, 47, yang mendakwa dirinya sebagai Imam Mahadi ditembak mati oleh polis setelah mengamuk dengan sebilah parang di perkarangan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya kira-kira jam 2.30 petang, namun Khalil mati ketika dalam perjalanan ke Hospital Putrajaya manakala Muhdalena turut terkena tembakan di paha kanan. - BERNAMA


*****************************Hebat kerja jurugambar media ni. Walaupun wanita ni berusaha menutup wajahnya daripada pengetahuan media dengan topeng 'Power Rangers' di luar mahkamah. Jika ada yang kata, "kan wajah sebenar Muhdalena ni dah dipaparkan di dalam akhbar sebelum ini, apa perlunya nak lihat wajahnya lagi". Boleh dikatakan gambar yang diambil sebelum ini (pada hari kejadian) adalah gambarnya sedang berkaca mata besar dan kurang jelas. Sebab itulah mengapa dia sanggup bertopeng menutup wajahnya.

Namun semalam jurugambar Bernama berjaya juga merakamkan wajah Muhdalena yang lebih jelas ketika di dalam mahkamah!.

Mungkin Muhdalena tidak sedar kehadiran jurugambar tersebut di dalam mahkamah. Atau mungkin juga gambar ini dirakamkan oleh individu lain, dan kemudian diserahkan kepada wakil Bernama. Berdasarkan kualiti gambar, ia bukan diambil dengan kamera NIKON D3S seperti gambar-gambar yang diambil diluar mahkamah. Selepas ini tidak perlu lagi rasanya Muhdalena memakai topeng 'Power Rangers' setiap kali ke mahkamah..
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks