blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

ROMPAKAN RM40 Ribu Dalam Masa 40 SAAT

Wednesday, August 1, 2012
KLANG, 1 Ogos -- Sebuah kedai emas dirompak oleh sekumpulan perompak yang melarikan barang kemas kira-kira RM40 ribu dalam masa 40 saat di dalam pasar raya besar di Jalan Kebun di sini hari ini.


Anggota Polis Forensik memeriksa cermin pameran yang menyimpan barang kemas setelah dipecahkan oleh perompak semasa merompak di dalam pasar raya besar di Jalan Kebun di sini hari ini.

Kejadian 11.50 pagi itu, kumpulan lelaki bersenjatakan tukul besi, parang dan sejenis alat dipercayai pistol meluru masuk ke dalam kedai emas itu dan memecahkan cermin pameran barangan kemas.


Kredit : Bernama
Read Full 0 comments

POLIS JERIT Hendak PECAH PINTU Rumah RAFIZI


Kenapa sampai terdesak sangat sampai nak pecah pintu rumah, semata-mata hendak tahan Rafizi. Modus operandi ini juga sama seperti yang pernah dibuat ketika penahanan DS Anwar Ibrahim pada tahun 1998. Tidak dengar pula polis layan suami Shahrizat sebegitu rupa untuk kes NFC ini.

Semoga Rafizi dan keluarga tabah menghadapinya.

Rafizi bersama isteri di kamar 6, mahkamah Sesyen Shah Alam menunggu kes dibacakan.
Read Full 1 comments

Pemain Badmintan Di BOO Kerana SENGAJA KALAH

Yang Yu (kiri) dan Xiaoli Wang


LONDON, ENGLAND - Negara China sekali lagi menimbulkan kontroversi di dalam Sukan Olimpik semalam kali ini di dalam acara badminton semalam selepas sengaja bermain untuk kalah.

Sandiwara ini berlaku ketika pertemuan antara beregu wanita China, Wang Xiaoli dan Yu Yang dengan pasangan Korea Selatan, Jung Kyung-Eun dan Kim Ha-na.

Ke empat-empat pemain ini telah dicemuh dengan sorakan 'booo' oleh penonton selepas sengaja melakukan kesilapan servis yang sering tersangkut di jaring dan melakukan pukulan keluar.

Paling memalukan, di dalam set pertama permainan yang paling lama hanya setakat empat pukulan, sehingga menyebabkan pengadil Thorsten Berg memberi amaran kepada para pemain.

Bekas pemenang pingat badminton British, Gail Emms menulis di dalam Twitter: "Kedua-dua pasangan cuba untuk kalah! Inilah sebabnya mengapa sistem kumpulan gagal."

Dicemuh: Ha Na Kim (kiri) dan Kyung Eun Jung (kanan) Korea Selatan

Kedua-dua pasangan sudah layak untuk menyertai 16 pasangan terbaik dari kumpulan masing-masing dan tindakan mereka ini pasti mencetuskan perdebatan mengenai keputusan untuk memperkenalkan sistem kumpulan dan bukannya format kalah mati.

Pasangan Korea memenangi perlawanan tersebut 21-14 21-11.

Pasangan China yang tewas itu tidak akan bertemu rakan senegara mereka Tian Qing dan Zhao Yunlei.

Satu lagi perlawanan antara pasangan Korea Selatan, Ha Jung-Eun dan Kim Min-jing dan pasangan Indonesia Greysia Polii dan Meiliana Jauhari juga didapati menggunakan taktik yang serupa.

Pegawai badminton berjanji akan menjalankan siasatan.


Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks