blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Lukis 1MALAYSIA Pada Pokok TANDA TERIMA KASIH

Thursday, June 21, 2012
TAWAU, 21 Jun -- Bekas Pembantu Kanan Trafik, Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) Sabturani Angsa, 64, di bantu isterinya, Arbia Karim, 51, ketika melukis lambang 1Malaysia menggunakan cat lengkap di sebatang pokok di tepi jalan. Sabturani yang bersara daripada MAS pada tahun 2003, secara sukarela melukis lambang 1Malaysia itu sebagai tanda terima kasih kepada kerajaan.


1MALAYSIA... Lambang 1 Malaysia dilukis menggunakan cat lengkap dengan slogan "Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan", di tepi jalan raya sepanjang perjalanan dari Lapangan Terbang Tawau menghala ke bandar.

Lambang itu dilukis oleh seorang bekas Pembantu Kanan Trafik, Sistem Penerbangan Malaysia (MAS), Sabturani Angsa, 64, turut menyelitkan kata-kata nasihat seperti "Hati-Hati Di Jalan Raya, Sesal Dahulu Pendapatan Sesal Kemudian Tidak Berguna" pada lambang lukisannya itu.


Kredit : Bernama
Read Full 0 comments

CENDAWAN MISTERI Rupanya MAINAN SEKS, Stesen TV MOHON MAAF


Sebuah saluran TV telah memohon maaf selepas "cendawan raksasa misteri" yang dikatakan telah ditemui di bawah tanah sebenarnya adalah sejenis alat mainan seks.

Stesen 2 Xi'an City membuat permohonan maaf selepas beberapa penonton memberitahu kesilapan yang memalukan ini, sambil menyatakan "pemberita kami masih muda dan mentah dengan perihal sebegini".

Rancangan yang disiarkan Ahad lalu (17/6/2012) menunjukkan seorang wartawan berkumpul bersama sekumpulan penduduk kampung berhampiran sebuah baldi yang dipenuhi air bersama 'cendawan misteri' yang terapung di dalamnya.

Menurut seorang penduduk kampung yang bernama He, beliau telah menemui sesuatu yang pelik di dalam tanah.

"Saya telah membantu rakan untuk menggali telaga kira-kira sedalam 80 meter sebelum kami menemui objek pelik ini," menurutnya.

"Kami tidak tahu apakah ia, tetapi ia seolah-olah mempunyai mata dan hidung."

Wartawan itu telah menghuraikan objek itu ada;ah mirip cendawan lancar dengan salah satu hujungnya kelihatan seperti mulut manusia.

Seorang penduduk kampung menambah "Kami telah menemui dengan beberapa orang warga tua, ada di antara mereka berusia 80 tahun untuk merujuk apakah objek tersebut, tetapi mereka tidak pernah melihat objek seperti itu sebelum ini."

Selepas merujuk di dalam laman web berkaitan objek berwarna merah jambu ini, He mula merasakan ia adalah sejenis kulat yang dikenali sebagai lucid ganoderma.

Wartawan wanita muda ini kemudiannya berkata  akan membawa cendawan ini kepada ahli botani untuk di analisis.

Walau bagaimanapun, beberapa penonton yang menonton rancangan ini dengan cepat mendapati bahawa objek misteri ini sebenarnya adalah faraj tiruan.

"Kejahilan ini sangat dahsyat. Bagaimana wartawan ini boleh tersilap menyangka alat mainan seks ini adalah sejenis kulat?" komen seorang penonton di dalam microblog Weibo.

"Saya memiliki sebuah kedai mainan seks dan objek ini adalah sama seperti faraj tiruan Saya menjualnya setiap hari," kata seorang penonton lain di Tianya.cn.

Stesen 2 telah mengakui kesilapan tersebut di laman web mereka semalam.

"Kami memohon maaf di atas kesilapan dari liputan berita pada hari Ahad lepas. Insiden ini telah menarik perhatian awam dan komen," katanya.

"Kami memohon maaf jika menyebabkan ketidakselesaan kepada penonton kerana pemberita kami masih muda dan mentah dengan perihal sebegini."

Bagaimana pula dengan anda pembaca sekalian, adakah anda tertipu dengan 'cendawan raksasa misteri' ini?

Atau anda mengenalinya ia adalah mainan seks dengan sekali pandang? :)

Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks