blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Zulkifli Hir MASIH HIDUP

Tuesday, June 19, 2012
Ibu kepada pemimpin Jemaah Islamiyah, Aminah Abdul Aziz, 64, yang tinggal di Kampung Jeram Masjid, Bakri, Muar, Johor bersama gambar anaknya Zulkifli Hir

Anggota kumpulan pengganas Jemaah Islamiyah (JI) kelahiran Muar, Zulkifli Hir, yang didakwa terbunuh dalam serangan udara tentera Filipina Februari lepas, dipercayai masih hidup tetapi cedera parah.

Menurut sumber perisikan serantau, Zulkifli yang lebih dikenali dengan nama samarannya, 'Marwan', kini disembunyikan kumpulan Abu Sayyaf di Pulau Jolo dengan kawalan keselamatan yang ketat.

Sumber itu, yang enggan mendedahkan dirinya disebabkan maklumat tersebut amat sensitif, juga berkata kumpulan Abu Sayyaf yang melindungi Zulkifli kerap berpindah daripada satu lokasi ke lokasi lain bagi mengelak dikesan.

"Mereka (kumpulan Abu Sayyaf) kerap berpindah kerana tekanan yang amat kuat (daripada tentera Filipina yang dibantu tentera Amerika Syarikat)," katanya.

Kredit - Bernama
Read Full 0 comments

Bapa PENGGAL Kepala Anak Perempuannya Kerana BERSEKEDUDUKAN


Jaipur, India - Seorang lelaki yang kecewa dengan gaya hidup anak perempuannya itu akhirnya telah mengambil tindakan memancung kepalanya dengan pedang dan kemudian berarak sekeliling kampung sebelum menyerahkan diri kepada pihak berkuasa di barat India.

Manju (20) telah berkahwin tiga tahun lalu. Bagaimanapun dia tidak lagi tinggal serumah dengan suaminya dan telah menjalinkan hubungan dengan beberapa lelaki lain, kata polis hari ini.

Dia telah ditangkap bersekedudukan dengan seorang lelaki beberapa hari yang lepas.

Pegawai Polis Umesh Ojha berkata Singh menjadi semakin marah apabila anaknya bersekedudukan dengan salah seorang daripada teman lelakinya dua minggu lalu.

Ojha Singh telah memaksa anaknya supaya pulang ke rumahnya pada Ahad, sebelum dipancung kemudiannya pada hari Isnin dengan sebilah pedang.

Faktor kemodenan yang pesat di India menyebabkan berlakunya pertembungan budaya terutamanya bagi belia yang menentang amalan tradisi seperti perkahwinan yang diaturkan atau larangan ke atas wanita untuk keluar dari rumah ibu bapa atau suami mereka.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks