blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

'Kawan' NORA DANISH Ketua Penyerang Rumah AMBIGA

Friday, May 25, 2012

KUALA LUMPUR: Rupa-rupanya pemimpin utama anak muda yang menyerang rumah Datuk S Ambiga semalam adalah CEO Red Carpet, syarikat pengurusan program yang kantul akibat kegagalan 'Karnival Kelantan Fiesta 2010' selepas diserang ribut.

Shahrul Nasrun Kamarudin yang memimpin sekumpulan remaja ke rumah Ambiga semalam, sebelum ini pernah dilaporkan keluar dengan pelakon yang juga janda anak bekas Yang Dipertua Dewan Negara, Nora Danish.

"Dia pendajjal yang membela golongan murtad dan LGBT (Golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender)," Shahrul didengar bertempik di depan rumah S Ambiga, Pengerusi bersama Bersih semalam sebelum menyerahkan memorandum.


Nama Shahrul Nasrum yang memimpin satu NGO yang bernama 'Gerakan Belia Gagasan 1Malaysia' mula timbul selepas 'Karnival Kelantan Fiesta 2010' gagal dan memalukan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Program yang dibuat pada tahun 2010 di perkarangan Stadium Sultan Mohamad ke 1V itu gagal sepenuhnya sehingga Pengerusi Umno Kelantan terpaksa menggunakan 'loud heller' untuk bercakap dengan beberapa tetamu yang hadir selepas kawasan perhimpunan di serang ribut.

Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah dilarang oleh pihak penganjur dari menyertai majlis itu.

Lebih menjijikkan lagi, sumbangan kerajaan negeri sebanyak RM200,000 untuk menjayakan program itu dihantar kembali oleh pihak penganjur.

Tuanku Sultan Kelantan juga telah membatalkan penyertaannya ke majlis itu selepas 'gagal mematuhi protokol' yang ditetapkan istana.

Program yang sepatutnya disiar secara langsung oleh RTM itu dibatalkan begitu sahaja.

Kini Shahrul datang dan memekik perkataan yang tidak sewajarnya diucapkan kepada seorang bukan Islam di negara ini di samping membuat bising di kawasan yang dianggap elit itu.
Kredit : HarakahDaily
Read Full 2 comments

Inilah INJIL ASLI Yang Akan Menggoncang DUNIA KRISTIAN


Sebuah kitab agama daripada kulit yang dianggarkan ditulis pada abad kelima tetapi hanya ditemui pada 12 tahun lalu, akan menyebabkan keruntuhan agama Kristian di seluruh dunia menurut Iran.

Kitab yang ditulis pada kulit haiwan ini telah dirampas semasa operasi anti-penyeludupan di rantau Mediterranean Turki pada tahun 2000.

Pihak berkuasa Turki percaya ia adalah versi sah asli Injil Barnabas oleh pengikut Isa, dan satu laporan akhbar Iran telah mendakwa bahawa kandungannya akan mencetuskan kejatuhan agama Kristian dengan membuktikan bahawa Islam adalah agama terakhir dan benar.

Asli : Pihak berkuasa Turki mengesahkan kitab ini adalah kitab asli Injil Barnabas.


Bagaimanapun banyak pihak telah menolak dkwaan Iran tersebut dan menganggapnya sebagai 'lucu' dan hanyalah propaganda anti-Kristian.


The Basij Press mendakwa kitab itu ditulis pada abad ke-5 atau 6 dan meramalkan kedatangan Nabi Muhammad dan agama Islam. Bagaimanapun dunia Kristian telah menafikan kewujudan injil itu.

Laporan itu mendakwa bahawa di dalam Bab 41 Injil tersebut berbunyi: 'Allah mengarahkan Malaikat Mikail menghalau mereka (Adam dan Hawa) dari syurga, (dan) apabila Adam berpaling, dia mendapati di bahagian atas pintu masuk ke syurga tersebut telah tertulis "La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah" 'bermakna Tiada tuhan yang layak disembah melainkan Allah, Muhammad itu pesuruh Allah.

Kitab tersebut ada menyatakan  bahawa Isa tidak pernah disalib malah Isa sendiri telah meramalkan kedatangan Muhammad. Kitab yang ditulis dalam bahasa Syriak, dialek Aramaik juga meramalkan kedatangan Imam Mahdi di akhir zaman.

Pihak berkuasa Turki telah merampas kitab tersebut pada tahun 2000 dalam operasi terhadap anti penyeludupan, penggalian haram dan memiliki bahan letupan.

Apa yang menjadikan lebih menarik, pada Februari tahun ini dilaporkan bahawa pihak Vatican telah membuat permohonan rasmi untuk melihat kitab. Bagaimanapun tidak diketahui sama ada permintaan itu telah diberikan.

Asal-usulnya kitab ini tidak diketahui, tetapi Negara Turki melaporkan bahawa kitab itu telah disimpan di Istana Kehakiman di ibu negara Turki, Ankara, dan telah dipindahkan di bawah kawalan polis bersenjata ke Muzium Etnografi di bandar ini.

Kitab Ini disimpan di Istana Kehakiman di ibu negara Turki, Ankara, dan telah dipindahkan di bawah kawalan polis bersenjata ke Muzium Etnografi.

Laporan Iran juga berkata penemuan yang begitu besar ini akan menggoncang politik dunia.

"Penemuan Kitab Injil Barnabas asli ini akan melemahkan Gereja Kristian dan pihak berkuasanya malah ia akan merevolusi agama di dunia ini ".

"Fakta yang paling ketara,  kitab ini telah meramalkan kedatangan Nabi Muhammad dan dengan sendirinya telah mengesahkan kebenaran agama Islam." menurut laporan tersebut.

Walaupun pihak berkuasa Turki percaya kitab itu adalah tulen, pemerhati lain telah mempersoalkan kesahihan kitab tersebut.
Kredit : DailyMail
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks