blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Jabatan Agama LAMBAT TUNTUT Jenazah MUALAF

Thursday, May 17, 2012
GEORGE TOWN, 17 Mei -- Mayat Khoo Boo Soo, 55, ditempatkan di Tanah Perkuburan Cina Farlim, Air Itam di sini bagi upacara keagamaan yang dilakukan oleh ahli keluarganya sejak Isnin lepas.

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) diselar kerana melambatkan proses menuntut mayat Khoo Boo Soo yang merupakan seorang mualaf dari keluarganya bagi menyempurnakan jenazahnya mengikut tuntutan syarak.

Khoo Boo Soo
Kredit : Bernama
Read Full 0 comments

Saya Tidak Kata MAHU BUNUH POLIS - Ngah Habib

Ngah Habib Mahyuddin (dua dari kiri) di dalam sidang media.

ALOR SETAR - Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Sik, Kedah, Ngah Habib Mahyuddin menafikan bahawa ia ada mengeluarkan kenyataan mahu membunuh polis. Sebaliknya pihak wartawan yang telah silap melaporkan ucapannya seolah-oleh mahu membunuh semua polis yang bertugas pada perhimpunan Bersih 3.0 tersebut.

"Saya ada menyebut polis adalah anjing, tetapi bukan kepada semua polis. Hanya kepada polis yang bertindak ganas pada perhimpunan Bersih itu sahaja. Saya juga tidak pernah mengeluarkan kenyataan mahu bunuh polis" menurut Ngah.Kredit : Sin Chew
Read Full 0 comments

Bila Pengantin CINA BERSANDING


KERAYONG – Sepasang pengantin kaum Cina mencipta sejarah apabila bersanding ­mengikut tradisi Melayu. Pasangan Tan Siew Peng, 22, dan Yee Wilson, 23, mengakhiri zaman bujang mereka ­setelah enam tahun bercinta sejak dari zaman persekolahan lagi.

Menurut Wilson, walaupun tidak selesa berpakaian lengkap berbaju Melayu dan bertanjak tetapi dia seronok apabila meraikan perkahwinan dengan cara begitu. Cadangan untuk berkahwin dengan tradisi melayu ini datangnya daripada polis dan kawan-kawan bapa pengantin lelaki.

Difahamkan, majlis resepsi kedua turut diadakan pada waktu petang di sebuah restoran bagi meraikan pengantin bersama ahli keluarga dan sahabat dalam kalangan masyarakat Cina pula. Lagi gambar di bawah :


Kredit: SinarHarian, SinChew
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks