blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Kami Tahu Siapa DI BELAKANG HASAN ALI - Azmin

Thursday, January 26, 2012

Timbalan Presiden PKR Azmin Ali telah memberi amaran kepada bekas exco Selangor Hasan Ali supaya berjaga-jaga dengan tindakannya jika dia tidak mahu rahsianya terdedah.

Merujuk kepada ancaman dalam temu bual eksklusif dengan Melayu Hasan Ali di dalam Sinar Harian hari ini, Azmin berkata, Pakatan Rakyat tidak akan teragak-agak untuk mendedahkan siapakah "penaja" Hasan jika bekas ahli PAS itu terus menyerang gabungan Pakatan Rakyat.

"Kami bersedia untuk menjawab ... Kita tahu di mana kekuatannya dan siapakah penajanya. Kita tahu siapa yang berada di belakang Hasan Ali," katanya.

Azmin (kanan) turut menafikan dakwaan Hasan bahawa sama ada dirinya atau de facto PKR Anwar Ibrahim campur tangan dalam isu pemecatan bekas pesuruhjaya PAS Selangor ini.

"Jangan mencari kesalahan dengan orang lain ... kita tidak mempunyai apa-apa kaitan. Ini adalah satu keputusan yang dibuat oleh PAS," beliau berkata.

Beliau menambah bahawa Hasan sendiri adalah "parasit" dalam PAS, dan bukannya ahli-ahli PAS lain seperti yang didakwanya sebelum ini sambil mendakwa kemungkinan beliau dipecat daripada parti itu adalah kerana "musuh dalaman".

"Saya amat menghormati terhadap kepemimpin PAS yang berani membuat keputusan yang tegas terhadap musuh dalaman, (ini) membuktikan perpaduan yang sebenar dalam Pakatan dan dasar-dasar kita bersama," katanya.


Kredit : Mkini
Read Full 1 comments

KEPALA PECAH Terkena Mercun Sambut Tahun Baru Cina

AHLI keluarga Shaow Yong (terbaring) duduk di sisi mayatnya di Taman Seputeh, Luyang, Kota Kinabalu, semalam.

Seorang lelaki terbunuh apabila bunga api meletup di hadapan mukanya kira-kira 30 minit lagi sebelum memasuki Tahun Baru Lunar pada hari Isnin lalu.

By Shaow Yong, 26, yang baru sahaja berkahwin bulan lepas dan isterinya dijangka hamil, telah meninggal dunia selepas hampir separuh kepalanya pecah di dalam letupan kira-kira jam 12:30 malam itu.

Sebelum kejadian itu, mangsa yang bekerja sendiri dikatakan menikmati makan malam tradisi bersama isteri dan ahli keluarga lain bagi meraikan kedatangan Tahun Baru Cina.Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Ahmad Sofi Zakaria, berkata Shaow Yong kemudian keluar membakar mercun seorang diri di luar rumah.

“Apabila mercun yang dibakarnya tidak memberi tindak balas, mangsa dipercayai memeriksa dari dekat. Bagaimanapun, mercun itu tiba-tiba meletup tepat ke mukanya.


“Keluarga mangsa yang terkejut mendengar bunyi kuat bergegas keluar rumah dan menemui Shaow Yong dalam keadaan tidak bernyawa dengan separuh daripada kepalanya hancur,” katanya ketika ditemui semalam.

Beliau berkata, kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut, manakala mayat mangsa dihantar ke Hospital Queen Elizabeth (QEH) untuk bedah siasat.

Ahmad Sofi menegaskan, pemilikan mercun dan bunga api adalah menyalahi undang-undang mengikut Akta Bahan Letupan 1957.


Sumber : NST, BH.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks