blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

JIKA Polis Benar, Saya MINTA MAAF. Bagaimanapun..

Monday, January 2, 2012


Setelah meneliti semua laporan berkaitan isu demonstrasi di hadapan UPSI pada awal tahun baru 2012, termasuklah rakaman video yang dimuat naik di Youtube, saya mendapati ada beberapa laporan awal yang bercanggah. Ini termasuklah laporan awal saya sebelum ini di sini yang dipetik dari twitter SMM. Ketika laporan awal dikeluarkan, sumber video masih belum dikeluarkan di dalam Youtube.

Fakta kejadian bagaimanapun masih lagi samar-samar. Kecedaraan yang dialami mahasiswa itu pasti, namun punca kejadian ada di dalam pelbagai versi. Namun yang pasti pihak polis tidak terus menyerbu, tetapi telah memberi peluang kepada pelajar untub berucap. Jika benar mahasiswa bertindak liar sehingga memanjat pagar UPSI, ini amat dikesalkan.

Bagaimanapun, saya mengambil pendirian seperti bekas Mufti Perlis Prof Madya Dr Mohd Asri Zainal Abidin
‎..JIKA pihak polis di pihak yang benar, saya memohon maaf atas post semalam..walaupun bagaimana pun keadilan hendaklah diberikan secara rata..jika ada yg dibenarkan demo sebelum ini, demo lain yg aman juga wajar dibenarkan..kita mungkin tidak menyokong tuntutan mereka, tapi kita kena akur hak umum rakyat..PR dan BN kena elakkan pergunakan pelajar..
Read Full 2 comments

Kisah PENYAMAR KIM JONG IL Selepas Kematian Diktator Itu

Serupa: Pengukir Kim Young Sik dari Korea Selatan meniru watak Kim Jong Il untuk lebih daripada sedekad

Beliau telah meniru watak Kim Jong Il untuk lebih satu dekad - dengan model rambut bouffant, cermin mata besar dan sut hijau.

Dan ketika dia menerima banyak penghinaan ketika berjalan di luar kerana ramai yang menyangkakan bahawa beliau adalah diktator Korea Utara, Kim Young Sik dari Korea Selatan ini tidak pernah berputus asa meneruskan gaya pemimpin itu.

Tetapi kini, ia kelihatan bahawa saat-saat itu telah berlalu dan Kim perlu menggantung seluarnya  berikutan kematian Kim Jong Il.

'Ada orang yang cuba menghiburkan saya dengan berkata ada beberapa tokoh akan lebih terkenal apabila mereka telah mati, tetapi saya tidak fikir ia akan menjadi begitu bagi Kim Jong Il,' kata pengukir itu.

'Saya berasa sangat kosong, seolah-olah sebahagian daripada saya meninggal dunia,' tambahnya lagi.


Cari perbezaan: Kim Young Sik (kiri) takut jika kerjayanya sebagai peniru watak Kim Jong Il (kanan) akan tamat.

Sik, 61, berkata dia tidak pernah bermimpi untuk menjadi seorang pemerintah komunis sambilan dan secara tidak sengaja telah memegang peranan itu.

Beliau berkata: 'Pada satu hari selepas saya keluar dari bilik mandi dengan keadaan rambut saya yang kerinting, ada orang yang memberitahu bahawa saya kelihatan seperti Kim Jong Il.

Apabila ketika itu Presiden Korea Selatan, Kim Dae-Jung memulakan dasar perdamaian dengan Korea Utara pada akhir 1990-an, dia mula mendapat perhatian dan telah dijemput untuk muncul di kaca televisyen.


Sedih: Bapa kepada dua orang anak ini merasakan sebahagian daripada dirinya telah meninggal dunia.Sejak itu dia telah menikmati kerjaya yang baik di dalam rangkaian TV Jepun, iklan coklat di Timur Tengah, dan pada tahun 1995 telah berlakon dalam filem Korea Selatan Rose The Rose of Sharon Blooms Again.

Filem ini mengisahkan tentang seorang saintis Korea Selatan yang secara diam-diam telah membantu Korea Utara membangunkan senjata nuklear untuk mencegah pencerobohan Jepun.

Ia membawanya kepada pertemuan dengan ramai selebriti dan pemimpin-pemimpin dunia - atau sekurang-kurangnya penyamar yang kelihatan seperti mereka - termasuklah penyamar George W Bush dan Vladimir Putin.

Tetapi apabila menjadi penyamar kepada seorang lelaki yang membenarkan pengujian bom nuklear, dia kerap menerima penghinaan ketika sedang berjalan di sebatang jalan.

Beliau berkata: 'Sesetengah orang mengutuk saya dan memanggil saya' diktator ', tetapi orang-orang yang mengenali saya akan melambai dan menjerit' Kim Jong-Il '. Kemudian saya akan melambai kembali mereka dan menunjukkan kepada mereka beberapa pose Kim.'

Ia juga kerja-kerja yang sukar mengekalkan penampilan Kim. Beliau perlu melakukan perm pada rambutnya setiap tiga bulan dan sebelum kematiannya diikuti beberapa perubahan dalam rupa dan tingkah laku.

Dia juga mengamalkan diet apabila bekas pemimpin itu kehilangan berat badan selepas serangan strok pada 2008.

Dihina: Kim Young Sik kerap menerima hinaan dari pejalan kaki yang menyangkakan dia adalah pemimpin Korea Utara itu.


Beliau menambah: 'Ketika Kim Jong-il masih muda, saya pernah menggunakan penyembur rambut, tetapi setelah dia tua dan mula kehilangan rambut, saya tidak perlu berbuat apa-apa.'

Beliau mempunyai empat jenis sut pakaian yang berbeza yang dibuat dalam era gaya bekas pemerintah itu bersama-sama dengan lima pasang kasut.

'Sebelum ini, saya pernah memakai pakaian yang hampir sama setiap hari, tetapi sekarang saya hanya memakainya sekali-sekala dan apabila saya dijemput untuk menyamar sebagai Kim Jong Il pada sesuatu majlis. Ia menyedihkan apabila saya tidak akan dapat memakainya lagi. '

Sejak Kim Jong-Il meninggal dunia pada 17 Disember, beliau takut kerjayanya akan berakhir. Beliau juga kesal tidak pernah menemui inspirasinya atau melawat Korea Utara.

'Apapun Kim adalah seorang lelaki yang hebat, walaupun beliau adalah seorang diktator, beliau membina negaranya seperti yang lain. Adakah anda fikir sesiapa sahaja boleh melakukannya? '

Kini, sebagai anak lelaki bongsu Kim, Kim Jong Un akan mewarisi dinasti komunis terakhir di dunia, penyamar bekas pemimpin terkenal itu juga berpendapat sudah tiba masa untuknya berundur bagi generasi baru.

Beliau berkata: 'Saya ingin melakukan lagi watak penyamar sebagai Kim Jong Il, tetapi mereka akan mencari seseorang yang baru untuk Jong Un. Mereka ada bertanyakan kepada saya sama ada anak saya kelihatan seperti dia (Kim Jong Un) tetapi dia tidak serupa, atau saya akan hantarnya untuk uji bakat dahulu.
Kredit : DailyMail
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks