blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Monday, December 31, 2012

Anak BEKAS KETUA POLIS SYUKUR Sempat Keluar Dari TANAH RUNTUH

Pihak kontraktor melihat rumah yang musnah akibat runtuhan tembok penahan hakisan sebelum kerja-kerja pembersihan sisa runtuhan dilakukan di Puncak Setiawangsa di sini hari ini. 


PETALING JAYA: Abdul Rahmat Hanif bersyukur kerana dia sempat keluar dari Bukit Setiawangsa sebelum dinding penahan hakisan runtuh.

Anak bekas Ketua Polis Negara, Tun Hanif Omar, yang tinggal di salah sebuah rumah yang berhampiran dinding penahan hakisan yang runtuh berkata beliau telah mengesan masalah lebih awal apabila melihat tanda-tanda kegagalan cerun setiap kali dia memandu di situ.

Pengurus berusia syarikat minyak berusia 46 tahun itu juga berkata pembantu rumahnya sering mengadu bahawa air dalam longkang rumah telah bertukar menjadi keruh dan lantai dapur beliau sentiasa dalam keadaan basah yang "luar biasa".

"Selepas beberapa hari hujan lebat, saya dapat melihat tanda-tanda jelas bahawa dinding konkrit itu mungkin runtuh.

"Malah selepas ia berhenti hujan, keadaan jalan raya adalah luar biasa basah dan kami bersyukur bahawa kita membuat keputusan untuk meninggalkan tempat tersebut sebelum kemalangan berlaku," katanya semalam.

Abdul Rahmat berkata dia dan isterinya telah tinggal di situ selama hampir empat tahun.

Beliau kini telah berpindah ke USJ dan tidak berniat untuk kembali.

"Pihak berkuasa tempatan perlu memantau kawasan tersebut lebih kerap kerana kawasan tersebut diketahui terdedah tanah runtuh," tambah Abdul Rahmat.


Sila 'share' artikel ini di facebook anda untuk manfaat bersama dengan klik butang ini --->

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks