blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Warga SINGAPURA Maut Kemalangan Di MELAKA

Monday, December 19, 2011
MELAKA, 19 Dis -- Anggota polis trafik menutup mayat lelaki warga Singapura, yang maut dalam kemalangan motosikal di Persimpangan Pulau Gadong hari ini.


Anggota polis trafik mengusung mayat lelaki warga Singapura yang maut dalam kemalangan motosikal di Persimpangan Pulau Gadong hari ini.

Menurut Pegawai Penyiasat Trafik Melaka Tengah, Inspektor Fadzli Othman, mangsa Mohd Yatim Mohd, 52 menunggang motosikal, dalam perjalanan pulang ke rumah saudaranya di Kampung Pinang. Mayat dibawa ke Hospital Melaka untuk bedah sisasat.

Kredit : Bernama
Read Full 0 comments

Carta TOP 20 Untuk CALON TIDAK MENANG Bagi PRU-13

Selepas Perhimpunan Agung UMNO baru-baru ini dan pelbagai ucapan karut yang disampaikan oleh pemimpin-pemimpin parti pemerintah BN, ia membuatkan saya menjadi begitu geli dan jijik sehingga menyebabkan terpaksa duduk di hadapan komputer selama hampir 10 hari.

Terima kasih kepada dos besar antihistamin dan antibiotik, serangan alergi itu semakin berkurangan dan akhirnya saya dapat duduk dan menulis.

Baiklah, dipersembahkan kepada anda carta Top 20 Untuk Calon-calon TIDAK MENANG di dalam PRU-13 ini dipersembahkan dalam susunan menurun.

20: P Ramasamy (DAP), Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang , tidak berada dalam senarai saya ketika mendapat idea untuk mengeluarkan carta ini minggu lalu. Tetapi situasi politik semasa menyebabkan dia telah mencipta situasi itu untuk dirinya sendiri. Beliau telah mengecewakan pengundi di Pulau Pinang. Saya sungguh kecewa apabila melihat kejatuhan orang besar sehingga terduduk berlutut semata-mata kerana egonya yang besar. Dia mahu menduduki kerusi DUN serta kerusi Parlimen, beliau merasakan ia adalah haknya. Bagaimana menjijikkan seseorang itu boleh dapat?. Dia akan mengalami kekalahan yang besar.

19: Nasharudin Mat Isa (PAS). Apabila menjalinkan sebuah hubungan yang luar biasa dengan UMNO dan juga hubungan rapatnya dengan Hassan Ali, dia telah meletakkan dirinya jauh dari pengundi dan juga dari PAS, yang dia amat dikasihi bagaikan seorang anak kandung sendiri. Sedih untuk dikatakan, dia kini tidak lagi dikasihi. Hari ini, jika dia dipilih untuk bertanding diatas kerusi PAS, peluang untuk dia menang adalah sangat tipis. Walaupun beliau mempunyai penyokong, itu tidak cukup untuk memenangkan beliau. Dia memerlukan bantuan daripada UMNO, yang mungkin kasihan kepadanya sekurang-kurang  untuk mendapat satu atau dua kotak undi pos untuk membantunya menang.

18: Siapa lagi? Pastinya Hassan Ali (PAS). Maestro besar ini jatuh dengan teruk. Dia akhirnya akan terpaksa menghadapi realiti sebenar. Rakyat Selangor pasti akan memberitahunya bagaimana pandangan mereka terhadap tindak tanduk dan caranya yang lendir dan keji itu. Jika dia berpindah ke Terengganu, dia mungkin menang, tetapi di Selangor walaupun dengan bantuan UMNO, ia pasti akan kalah untuk beliau dan PAS. Jika dia fikirkannya rakyat Selangor bodoh dan tertipu dengan tindak tanduk beliau, maka beliau adalah salah. Di sini adalah negeri maju dan semua rakyatnya berpendidikan, rakyat yang berfikir. Mereka tidak akan lupa begitu mudah melupakan apa yang ia cuba lakukan dengan pelbagai isu-isu yang beliau dan rakan-rakan UMNO-nya cuba ributkan. Terutama serbuan gereja DUMC dan terbaru apabila ketakutannya yang menyentuh Alkitab elektronik ..

17: Zulkilfli Noordin (Bebas mesra BN), satu lagi pengacau peringkat tertinggi yang berpura-pura alim dan suci dari semua orang. Sedih untuk dikatakan, tetapi pada hakikatnya dia hanya layak duduk di dalam bakul sampah. Jika dia kekal bertanding di Kulim Bandar Baru, beliau pasti kalah. Pengundi di situ akan memastikan dia kehilangan deposit. Orang-orang yang mengundi beliau atas tiket PKR amat kecewa apabila dia TERJUAL kepada UMNO. Jika UMNO mencalonkan beliau di Kulim, bekas partinya, PKR akan mempunyai satu hari sambutan yang penuh gala, mereka akan menang dengan gayanya.

16: Zahrain Hashim (Bebas mesra BN). Setelah pernah dianggap sebagai penyokong kuat Anwar Ibrahim, Zahrain telah menjualkan persahabatan dan jiwanya kepada UMNO hingga sanggup mengikuti lawatan bersama PM di luar negara. Rakya di Bayan Baru amat mahu bersemuka dengannya, kali ini mereka sedang menunggunya dengan telur busuk dan tomato. Dia tidak menunjukkan mukanya sejak hari dia keluar meninggalkan mereka, beliau tidak sesuai untuk mana-mana parti. UMNO sendiri pun tidak akan menyentuhnya walau dengan jari kaki sepuluh, sama seperti pesakit kusta. Beliau pasti kalah walau diletakkan di mana-mana tempat di Malaysia.

15: Nasharuddin Hashim (UMNO). Masihkah ada yang mengingatinya lagi?. Baiklah, dia adalah lelaki yang menyebabkan rampasan kuasa Perak apabila melompat ke dalam PKR daripada UMNO dan kemudian melompat sekali lagi. Walau bagaimanapun, apabila ia melompat kembali kepada UMNO, dia telah membawa bersamanya 3 ADUN dari Pakatan Rakyat kepada BN. Adakah orang ini berani bertanding di Bota sekali lagi? Tidak, kerana Bota amat mengingati lelaki ini yang telah menghadiri sebuah ceramah di stadium dan berjanji setia kepada Anwar, dan dalam masa beberapa hari, dia khianat dan kembali kepada UMNO. Jika orang-orang Bota mempunyai soalan untuknya, tanyaklah berapa banyakkah yang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bayar kepadanya di atas lakonannya yang layak memenangi anugerah Oscar.

14: Osman Jailu (Bebas mesra BN Bebas). Wakil rakyat Changkat Jering ini adalah salah satu daripada tiga watak yang terkenal kerana menggigit tangan yang pernah memberi makanan kepada mereka. Dia adalah seorang daripada tiga 'katak' yang melompat parti dan menyebabkan rampasan kuasa di Perak. Chankat Jering akan memberinya pengajaran jika dia pergi merayu undi ke sana lagi. Tetapi saya rasa beliau sudahpun bersara sekarang. Nampaknya, dia mendapat bayaran yang besar di atas pengkhianatannya itu - makanan yang cukup untuk dia dan keluarganya dan juga generasinya datang juga ..

13: Jamaluddin Mohd Radzi (Bebas mesra BN). Lelaki ini kelihatan seperti Casanova dengan misai  yang berwarna - samaran conman sebenar. Beliau adalah ahli kedua trio terkenal yang telah terjual kepada UMNO demi wang, mencetuskan rampasan kuasa di Perak dan menggulingkan kerajaan negeri Pakatan Rakyat di bawah Menteri Besar Nizar Jamaluddin. Rakyat Behrang amat ingat kepada bekas-posmen ini dengan baik. Beliau akan kehilangan deposit jika dia bertanding di Behrang lagi. Satu lagi kekalahan yang dijamin.

12: N Gopalakrishnan (Bebas mesra BN). Ketua Pemuda MIC ini satu masa dulu adalah pembantu rapat Samy Vellu. Saya masih ingat lagi saiz kuih harijadi besar yang dibawanya untuk harijadi Samy Vellu. Pada masa-masa tertentu, kek ini sehingga 4 kaki lebar. Beliau mula rapat dengan Anwar Ibrahim dan menjadiorang PKR yang terkenal dalam PKR, pemidato yang baik walaupun dalam Bahasa Melayu. Tetapi seperti juga yang lain, beliau mengkhianati amanah Anwar kerana wang. Beliau mempunyai masalah kewangan yang sangat buruk, tetapi secara tiba-tiba semuanya telah selesai dan beliau kini tinggal selesa, terima kasih kepada UMNO. Rakyat Bagan Serai, termasuk kaum India di sana, tidak akan mengundi untuknya sekali lagi kita akan kurang seorang mulut bising di Parlimen. Penghindaran yang baik untuk sampah sarap yang buruk!

11: M Saravanan (MIC). Beliau dianggap sebagai salah satu daripada anjing serangan Samy Vellu (You Tube). Sekali lagi, personaliti yang besar dengan latar belakang yang meragukan dan sedang menghadapi skandal menipu  beberapa Flat DBKL, yang dia telah nafikan. Walaupun beliau menang selesa dengan 3,000 undi di Tapah pada tahun 2008, dia akan kalah besar jika dia bertanding semula di Tapah kerana masyarakat India telah menolaknya. Terima kasih kepada Hindraf, sesiapa sahaja boleh melawannya di sana. Jika ia adalah pertandingan tiga penjuru, PKR akan menang.

10: Subramaniam Sathasivam (MIC), kini adalah Timbalan Presiden MIC dan Menteri Sumber Manusia. Beliau sering berperang dengan bosnya, G Palanivel. Perbalahan dalaman di kalangan pemimpin-pemimpin tertinggi MIC menyebabkan berlaku keretakan di kalangan akar umbi, dan ini telah melemahkan kedudukan beliau dalam parti. Malah, jika rakyat mahu mengundi untuknya, iblis di dalam MIC akan memastikan dia akan kalah di Segamat!.

9: K Devamany (MIC). Naib presiden MIC, Devamany merupakan salah satu daripada beberapa calon-calon MIC yang memenangi pilihan raya yang lalu. Tetapi rakyat Cameron Highlands tidak mahukannya lagi. Selepas dua penggal, beliau telah lupa kepada asal-usul beliau dan kepada politik negara, yang tidak lagi memberi prospek apabila pandangan pengundi-pengundinya merasa ditinggalkan dan diabaikan. Beliau sudah pasti kalah di Cameron Highlands, tidak ragu-ragu lagi.

8: Khairy Jamaluddin (UMNO). Cerdik pandai Oxford ini bukanlah tandingan kepada calon PKR Chegubard Badrul Hisham Shaharin di Rembau. Seperti biasa, apabila Khairy menang, ada kontroversi dalam kemenangan jawatan Ketua Pemuda UMNO yang mengatasi Mukhriz Mahathir. Jika dia cuba untuk mempertahankan Rembau, terutamanya selepas isu Gemas Gold-NFC- kejatuhan kewangan Shahrizat Jalil, dan juga dengan syarat UMNO mengizinkannya, Khairy akan kalah teruk. Sudah pasti, UMNO akan cuba memandulkan dia dari dunia politik UMNO. Satu-satunya sebab mengapa Khairy masih ada kerana UMNO memberi muka kepada bapa mertuanya ABdullah Badawi, yang mungkin cuba meyakinkan panglima-panglima perang UMNO bahawa beliau akan mengosongkan kerusinya di Kepala Batas dan memberi laluan kepada Khairy bagi pihaknya bertanding di sana. Ia mungkin kedengaran seperti satu pengorbanan yang besar tetapi Dons di dalam UMNO masih boleh mengatakan TIDAK!. Ia bukan rahsia lagi bahawa Mahathir Mohamad mahu karier politik Khairy ini mati.

7: Leo Gwo Burne (PKR). Lelaki ini menjadi terkenal kerana isu Pita Lingam Pita 'correct, correct, correct' . Semasa tsunami 2008, beliau telah dipuji oleh rakyat di atas pendedahan kecurangan endemik dalam badan kehakiman Malaysia. Tetapi dia semakin bermasalah, tidak sesuai atau belum bersedia dalam politik negara. Sekiranya PKR mencalonkannya sekali lagi, ia akan kehilangan kerusi di Kelana Jaya.

6: Syed Hamid Syed Jaffar Albar (UMNO). Bekas Menteri Dalam Negeri ini bertanggungjawab kepada sakit kepala yang kini merisaukan Hishamudin Hussein di atas isu pendatang tanpa izin. Sepanjang tempoh itu, lelaki ini telah meluluskan banyak syarikat, memberikan mereka lesen untuk bertindak bagi pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN) bahagian pengambilan pekerja asing. Mereka datang dengan pelbagai permit, dan menjadi tiket terbuka kepada sesiapa sahaja untuk membawa masuk pekerja asing. Syarikat-syarikat ini telah membawa kira-kira 20,000 hingga 50,000 setiap satu permit. Mereka mengendalikan dengan buruk selepas beberapa ketika, dan ada yang tutup selepas mengaut keuntungan. Ini seterusnya meninggalkan pemegang permit dalam kesusahan, kerana mereka kehilangan status mereka di sisi undang-undang dengan penutupan firma tersebut. Hisham, yang sudahpun tidak terkenal kerana mempunyai banyak 'smarts', kini berhadapan pula dengan masalah. Syed Albar jugalah dipersalahkan kerana menahan Teresa Kok, Raja Petra dan wartawan Sin Chew di bawah ISA pada tahun 2008. Beliau tidak akan menang di Kota Tinggi. UMNO tidak akan membiarkan dia dicalonkan.

5: Chua Soi Lek (MCA). Adakah Presiden MCA ini akan menjadi calon dalam pilihan raya akan datang?. Jika dia mempunyai caranya, pasti dia akan bertanding walaupun amat jelas beliau tidak popular. Tetapi kerana sifat tamak dan cita-cita Soi Lek untuk menjadi terkenal menyebabkan ia mengomel dan mahukannya sehingga UMNO berkata 'YES'. Namun bagi rakyat Malaysia - samada Cina atau Melayu - pasti akan mengatakan 'TIDAK'. Oleh kerana kedudukan beliau, beliau mempunyai pilihan untuk memilih tempat duduk. Dia mungkin merasa dia mempunyai tempat duduk yang selamat di Labis, kubu kuat parlimen beliau sebelum ini. Tetapi dengan ucapan-ucapan terkini beliau, terutamanya berkaitan Hudud yang menyusahkan hati orang Melayu, dan keadaan berat sebelah di dalam MCA untuk menggalakkan anaknya dan masalah DVD seks beliau yang lalu telah menjadi kemarahan kepada orang-orang Cina. Adalah lebih baik dia tidak membazirkan kerusi BN yang berharga itu. Ramai orang yang benar-benar mahu melihatnya pergi. Demi untuk mengambil hati UMNO untuk mendapatkannya kerusi duduk untuk bertanding, Soi Lek lebih bersedia untuk menyokong UMNO dengan kedua-dua matanya tertutup. Beliau adalah seorang yang DITOLAK bagi semua rakyat Malaysia.

4: P Kamalanathan (MIC). Ketua Maklumat MIC ini, yang mempunyai ijazah yang masih diragui dan masih belum dibersihkan lagi. Beliau menang di Hulu Selangor, terima kasih kepada sokongan seluruh jentera BN yang bersama-sama menyalurkan 'pengundi-rasuah', iaitu rasuah yang diberikan kepada pengundi-pengundi. Dia telah melakukan dosa terbesar kardinal kepada kaum India apabila membongkok rendah untuk mencium tangan Muhiyiddin Yassin, TPM. Gambar yang terukir dalam fikiran semua pengundi India - gambar yang menggambarkan lebih daripada seribu perkataan, hamba tunduk kepada tuan. Saya berani bertaruh seringgit bahawa tiada orang India yang menyukainya. Lebih daripada itu, orang ini adalah orang buangan daripada MIC. Dia akan kalah di mana-mana saja jika orang India menjadi faktor penentu, seperti di Hulu Selangor. Satu lagi kekalahan yang pasti untuk BN.

3: Dan kini, semakin kemuncak - Tiga teratas yang mengejutkan. Pada kedudukan nombor 3, seorang yang mempunyai suara yang kuat, muka yang semakin pupus, raja amfibia dan raja perkauman No.2 di negara ini selepas Don Mahathir Mohamad. Tuan-tuan dan budiman, di tempat ketiga ini tidak lain dan tidak bukan adalah Ibrahim Ali (Bebas Mesra BN). Adakah beliau akan bertanding di Pasir Mas atas tiket UMNO atau sebagai Bebas?. Apa sahaja yang beliau pilih, dia akan kalah besar - sama ada di Pasir Mas atau di mana-mana saja tempat yang dipilihnya di Malaysia. Ini adalah hukuman rakyat Malaysia daripada semua warna kulit kepadanya kerana cuba untuk membeza-bezakan mereka dan membenci antara satu sama lain. Dia mungkin merasa bahawa dia sangat disukai oleh orang-orang Melayu kerana memperjuangkan hak-hak mereka dengan pergerakan Perkasa. Tetapi beliau salah, sentimen di kalangan rakyat menunjukkan beliau adalah badut!. Orang-orang yang menyayanginya hanyalah daripada UMNO, dan mereka juga bukan satu kumpulan yang besar. Dia dan Perkasa, akan dihapuskan pada PRK-13. Rakyat sudah muak dengan retorik dan kelancangan beliau, Don Mahathir akan meninggalkannya dengan super-cepat juga. Apatah lagi, moto Don adalah mudah - Guna dan Campak!

2: Pada kedudukan ke 2 adalah seorang wanita yang telah menjadi liabiliti kepada UMNO - dirinya atau tanpa keluarganya. Beliau terkenal sekarang kerana skandal Cowgate Malaysia, kehilangan wang negara RM250juta yang melibatkan projek ternakan negara. Di manakah di dalam dunia ini dimana lembu tinggal di kondominium dan memandu sebuah kereta Mercedes selain daripada Malaysia?. Tidak hairanlah, jika Malaysia adalah negara 4 yang paling korup di dunia. Rakan-rakan, selamat datang ke Bolehland di mana yang tak mungkin menjadi mungkin. No 2 adalah tidak lain adalah Shahrizat Jalil (UMNO). Dia kehilangan kerusi Lembah Pantai kepada Puteri Reformasi Nurul Izzah, dan telah dilantik melalui 'pintu belakang' menjadi Senator untuk menjadi Menteri Wanita. Kerajaan pimpinan UMNO juga bermurah hati memberikan RM250 juta pinjaman kepada keluarganya untuk memulakan Pusat Fidlot Kebangsaan, yang kononnya menjadi harta peribadi mereka. Ini adalah Ibu kepada semua skandal di Malaysia walaupun jumlah itu sedikit berbanding kes Kapal Selam Scorpenes Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Pelabuhan Klang Free Zone RM12.5bil, di mana berbilion-bilion wang pembayar cukai Malaysia telah dicuri. Lembu-lembu Shahrizat dan skandal kondominium bersejarah ini menyebabkan UMNO semakin tidak dihormati oleh rakyat. Shahrizat adalah liabiliti kepada UMNO dan BN. Mustahil dia boleh menang di mana-mana tempat di Malaysia!

1: Dan sekarang kawan-kawan, kedudukan No 1, CALON TIDAK MENANG dalam Sejarah Malaysia jatuh kepada... perempuan Cina yang paling dibenci di Malaysia - Hee Yit Foong daripada DAP. Dia dipanggil dengan pelbagai gelaran kerana menyebabkan perebutan kuasa di Perak. Ahli ke-3, daripada ketiga-tiga 'katak', Hee menjadi paling popular dibandar dan yang paling tajuk paling digemari untuk dibualkan oleh orang di Perak. Namun, kerana amalan buruknya, dia mengumpul sejumlah wang yang besar sehingga RM25 juta daripada kroni kerajaan. Rakyat Jelapang akan mengajarnya jika dia bertanding kembali ke Jelapang. Ada cakap-cakap mereka akan memberinya kalungan selipar buruk dan mengejarnya dengan penyapu. Bagi saya dia tidak boleh menang di mana-mana sahaja di Malaysia kerana penyokongnya sendiri tidak akan mengundi untuknya setelah melihat mukanya!. Bukankah ia sangat kelakar! Hahaha! LOL!Kredit : MC
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks