blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Menteri Mahu, Senator Mahu, Ketua Wanita Mahu...Niaga LEMBU Pun Mahu

Tuesday, November 15, 2011
Apa kata ahli UMNO yang mahu Shahrizat letak jawatan:

1. Ahli Parlimen Kinabatangan Datuk Bung Mokhtar Radin semalam di dalam Parlimen telah meminta Shahrizat meletakkan jawatan sebagai menteri kerana telah menyusahkan Umno.

2. Ketua Umno Bahagian Padang Besar, Datuk Zahidi Zainul Abidin berkata jika Shahrizat mahu berniaga lembu beliau tidak perlu menjadi menteri.“Macam mana ni? Menteri mahu, Senator mahu, Ketua Wanita Umno mahu dan jadi peniaga lembu pun mahu. Shahrizat patut pilih satu sahaja. Kalau nak bela lembu jangan jadi menteri,”.

3. Setiausaha BN Wilayah Persekutuan Datuk Syed Ali Alhabshee yang juga ketua Umno Bahagian Cheras juga memberikan kenyataan ringkas, “Shahrizat perlu letak jawatan.”Apa kata ahli UMNO yang mempertahankan Shahrizat:

1. Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mempertahankan tindakan syarikat keluarga Shahrizat yang telah membeli sebuah kondo mewah di Bangsar yang berharga RM9.8 Juta untuk tujuan pelaburan.

2. Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menafikan dakwaan wujudnya penyalahgunaan dalam pinjaman mudah kerajaan berjumlah RM250 juta yang disalurkan kepada Agroscience Sdn Bhd. Malah beliau menegaskan Menteri Kewangan meluluskan pinjaman itu kepada National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) untuk melaksanakan projek Pusat Fidlot Nasional. (

3. Mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi yang juga bapa mertua kepada Khairy sudah tentulah 'bersama' dengan penasihatnya ini apabila berkata isu itu patut diajukan kepada suami Shahrizat, bukan Shahrizat.

4. Menteri Pertanian dan Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar lagi pelik. Menurutnya, pembangkang sengaja memutar belit kenyataan untuk kepentingan politik dan berbohong mengenai pinjaman RM250 juta kepada National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) yang dikatakan ada kaitan dengan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.
Read Full 1 comments

Ratu Renang SINGAPURA Sebut Perkataan F***


Adakah beliau mengatakannya?. Sebaik saja kamera terara kepada Tao Li selepas ia berjaya memenangi pingat emas di dalam acara 100mm gaya kupu-kupu malam tadi petang semalam, pesara K S Lee begitu pasti bahawa dia telah melihat 'sesuatu' pada skrin televisyen yang "tidak boleh diterima".

"Saya sangat kecewa melihat Tao Li (gambar) apabila mengucapkan perkataan empat huruf itu," kata pesara yang berusia 64-tahun itu.

"Anda mewakili Singapura dalam acara antarabangsa dan anda melakukan perkara seperti ini?. Ia adalah sangat buruk."

Lee menegaskan ia melihat insiden itu di televisyen dan menangkap kata-kata wanita berusia 21 tahun dengan perkataan "f***" pada akhir perlumbaan.

Dia begitu marah bahawa sehingga memanggil TNP untuk mengadu tentang kejadian itu.

Tao Li, bagaimanapun, menjelaskan kepada wakil TNP di Palembang, Dilenjit Singh, bahawa dia hanya menyebut perkataan "frick" pada akhir perlumbaan, kerana kecewa kerana tidak menepati catatan masa yang disasarkan oleh jurulatih beliau Ian Turner.

"Ian telah mensasarkan catatan masa 58.70 (kelayakan masa Olimpik), tetapi saya baru sahaja terlepas sebanyak 0.1 saat, jadi saya berasa sangat kecewa," katanya.

"Tidak, saya tidak mengatakan" f***". Saya hanya berkata "frick". Saya tidak menyumpah. Mungkin kamera zoom pada saya dan kelihatan seperti saya menyumpah. Ia hanya satu perkataan yang sedikit dan ia bukan kata maki-hamun, jadi ia tidak ada apa yang salah."

Tetapi Lee tidak menerima alasan itu. "Apabila kamu berkata dengan perkataan "f***", mulut anda akan dibuka dan apabila anda mengatakan perkataan 'frick', ia akan tertutup.


"Ia adalah sangat jelas. Persatuan Renang Singapura perlu memberikannya amaran, sekurang-kurangnya. Anda tidak boleh membiarkan jenis tingkah laku seperti ini."

Ini bukanlah kali pertama Tao Li telah ditangkap oleh kamera melakukan sesuatu yang luar biasa.

Sebelum acara 50m kuak kupu-kupa terakhir pada Sukan Asia tahun lalu - peristiwa di mana dia juga memenangi emas - Tao Li menunjuk ke arah matanya sebelum mereka melihat ke arah kamera televisyen ketika nama beliau diumumkan.

Beliau kemudian menjelaskan bahawa isyarat itu telah disalah tafsirkan oleh orang lain, seolah-olah dia mahu dilayan dengan hormat.

Artikel ini diterbitkan buat pertama kalinya di dalam The New Paper.
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks