blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

ROSMAH Dan Isteri Muhyiddin TIDAK SEBULU?

Sunday, October 23, 2011
Muhyiddin dan isteri

Apabila Tan Sri Muhyiddin Yassin membuka mulutnya, semua orang harus ingat bahawa dia mempunyai peluang yang baik untuk menjadi Perdana Menteri.

Tidak seperti Dr Novandri Hasan, Khairy Jamaluddin atau beberapa ahli politik junior Umno, Muhyiddin ialah Timbalan Presiden Umno dan Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Saya ingin menarik perhatian perkara ini kerana komen-komennya terhadap tuduhan-tuduhan yang diragui terhadap anak lelaki Lim Guan Eng yang berusia 16 kerana kononnya mencabul seorang gadis di sekolah. Pengetua sekolah tersebut juga sudah menafikan kejadian itu dengan mengatakan remaja itu tidak pun bersekolah di situ pada masa kejadian dan siasatan turut menunjukkan bahawa gadis yang disebut-sebut oleh blogger Umno itu adalah seorang warga asing. Gadis itu juga telah berkata bahawa dia sudah tujuh tahun tidak datang ke Malaysia.

Oleh itu, kenyataan Muhyiddin supaya Lim tidak sekadar menafikan insiden itu adalah sangat pelik. Sama ada TPM terlalu sibuk ataupun sememangnya dia adalah seorang ahli politik yang suka menyokong sesuatu yang tidak dapat dibuktikan.

Tetapi oleh kerana beliau mendesak Lim menunjukkan bukti yang lebih kukuh, mungkin Muhyiddin juga perlu meletakkan standard yang sama tinggi mengenai beberapa dakwaan-dakwaan yang melibatkan beliau dan keluarganya.

Adakah benar menantunya berada di sebalik projek berbilion ringgit melibatkan peralatan imbasan biometrik?. Mengapa projek ini dilakukan tanpa sistem persediaan?.

Adakah benar bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menentang projek biometrik ini dan ia tergesa-gesa dilakukan ketika PM berada diluar negara?.

Adakah terdapat tender terbuka untuk projek ini atau ia melalui pemberian pilih kasih?

Adakah benar bahawa Muhyiddin mengeluarkan arahan untuk menentang Najib?. Apakah benar perhubungan di antara isteri kamu dan Rosmah tidak baik?.

Ini adalah perbualan di kalangan orang-orang Umno mutakhir ini. Oleh itu, silakan Muhyiddin, sila berikan bukti yang meyakinkan bahawa semua perkara ini adalah tidak benar.

Jika sekadar menafikannya ia tidak cukup.
Read Full 1 comments

Klip Video Terbaru, Saat Gaddafi DITEMBAK DIKEPALA

Detik-detik terakhir sebelum Gaddafi mati ditembak menjadi lebih jelas hari ini apabila muncul beberapa imej di saat pistol diacukan ke kepalanya. Beberapa saat selepas itu suara diktator ini tidak lagi kedengaran. Adegan seterusnya menunjukkan badannya sudah tidak bermaya dan terkulai di atas tanah. Matanya ditutup dan dia tidak lagi bernafas.

Laporan tengah malam semalam memaklumkan bahawa Majlis Peralihan Negara akan menyerahkan mayat diktator ini kepada ahli-ahli keluarganya. Rakaman dramatik yang terbaru ini menjawab beberapa misteri bagaimana punca kematian Gaddafi ketika balunya memohon siasatan dijalankan untuk mengetahui bagaimana suaminya meninggal dunia.

Imej-imej yang muncul ini menolak dakwaan kerajaan baru Libya kononnya bekas pemimpin itu telah dibunuh tembakan curi semasa di dalam perjalanan ke hospital. Sebaliknya, ia menunjukkan bahawa pelaksanaan hukuman bunuh yang penuh kegilaan ini semasa Gaddafi dikelilingi oleh pemberontak yang bersorak.

Nafas terakhir: Sepucuk pistol dihalakan ke arah Gaddafi yang berlumuran darah ketika dia diletakkan di dalam ambulans. Tidak lama kemudia dia dilihat sudah mati dihadapan khalayak ramai.


Saat kematiannya: Imej- imej ini diambil dari video yang baru dikeluarkan, Gaddafi nampaknya memegang kerongkongnya ketika pistol ditekan di kepalanya.


(Kiri)Pistol yang ditujukan ke bahu Gaddafi meningkatkan kemungkinan beliau telah ditembak di sini untuk kali pertama. (Kanan) Pistol itu kemudian ditujukan ke arah kepala diktator yang ketakutan.


Detik terakhir: Gaddafi dipalingkan untuk menghadap tanah, satu tanda jelas yang biasa dijalankan untuk mengelakkannya daripada melihat mata si pembunuh.Terbunuh: Klip kedua yang dirakamkan di lokasi yang sama dan dengan teriakan suara di belakang kini menunjukkan Gaddafi sudah pun mati.


Gaddafi di dalam ambulans: Pemandu ambulans berkata diktator sudah mati ketika itu dan dia tidak cuba untuk memulihkan dia.

Pemandu ambulans, Ali Jaghdoun, berkata Gaddafi telah mati ketika dia melihatnya dan kemudian keluar dari bandar Misrata. 'Saya tidak cuba untuk merawatnya kerana dia sudah meninggal'.

Pemangku Perdana Menteri Mahmoud Jibril berkata hari ini bahawa siasatan ke atas siapa yang menembak Gaddafi akan diteruskan.

Dia telah memberikan pandangannya sendiri peristiwa-peristiwa yang mungkin membawa kepada kematian bekas pemimpin Libya itu.

Beliau berkata: 'Ia seolah-olah ada pertempuran di antara pasukan keselamatan Qatar Gaddafi dan pejuang kebebasan. Dia bersembunyi di sejenis saluran kumbahan. Salah seorang daripada tentera upahan dari Mauritanian telah menemuinya (Gaddafi dan memaklumkan) kepada pejuang-pejuang kebebasan yang Gaddafi bersembunyi di dalam saluran tersebut,'.


'Jadi mereka pergi ke sana membawanya keluar dan menaiki trak itu untuk membawanya ke hospital.

'Di dalam perjalanan mereka, mereka terperangkap di dalam tembak-menembak di antara pejuang-pejuang kebebasan dan pasukan keselamatan. Dia ditembak di kepala. Kami tidak tahu sama ada beliau telah ditembak oleh pejuang-pejuang kebebasan atau pasukan keselamatan.'Kepala Gaddafi dipalingkan sedikit ke kiri. Dipercayai ia dilakukan untuk menyembunyikan lubang peluru di kepalanya.

Tubuhnya kini disimpan di dalam bilik penyejuk daging bersebelahan Mutassim, anaknya yang turut mati. Luka peluru boleh dilihat dada dan bahagian atas lengan kirinya. Seorang saksi yang melihat dari dekat dapat melihat saki-baki serbuk letupan di sekeliling luka yang sering selaras dengan keadaar ia ditembak pada jarak dekat. Pelawat diberikan topeng untuk dipakai kerana bau busuk.

Seorang tokoh kanan di kalangan pejuang-pejuang di Misrata berkata mereka dia malu dan kesal dengan cara seorang lelaki memaklumkan berita kematian Gaddafi kepada anak perempuannya, Aishah, yang menghubungi Gaddafi sejurus selepas dia ditembak.

'Aisha menelefon dan salah satu daripada pihak pemberontak menjawabnya," kata komander. Beliau berkata: "Sudah selesai. Abu Shafshufa mati''.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks