blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Awie, Zed Zaidi Dan Adam AF Masuk UMNO

Thursday, October 13, 2011
Khairi Jamaluddin di dalam sidang media petang tadi bersama Awie, Zed Zaidi, Adam AF.

Sebelum ini heboh diperkatakan Awie atau Ahmad Azhar Othman bersama beberapa artis lain akan menyerahkan borang keahlian sebagai Pemuda UMNO Malaysia kepada Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin di Pejabat Pemuda, Menara Dato Onn.

Di dalam sidang media petang tadi jelas kelihatan antara artis yang bersama Awie ialah Zed Zaidi dan Adam AF. Khairi Jamaluddin turut mengumumkan pertandingan BN Youth Music 2011 di dalam sidang media tersebut. Kemasukan artis yang memilih Umno sebagai parti pilhan mereka adalah kerana Umno itu 'cool' menurut Armand Azha. Mungkin Tukar Tiub ketawa terbahak-bahak jika mendengar dakwaan Armand ini.

Armand tersenyum cool bersama Awie.
Read Full 3 comments

Ust Ismail Kamus, Ust Haron Din Dalam KEUZURAN

Ust Ismail Kamus (kiri) bersama Tn Guru Haron Din dalam majlis hari raya tahun lepas.

Ada dua tokoh agama dan politik yang sedang uzur sekarang ini. Pertama ialah Tn Guru Dato' Dr. Haron Din yang telah mengalami masalah jantung. Beliau mengalami masalah jantung sejak 30 Julai yang lalu dan telah selamat menjalani rawatan jantung di Stanford Hospital, San Francisco. Berdasarkan maklumat terakhir, keadaan Tuan Guru bertambah sihat dan telah kembali ke Malaysia pada 27 September yang lalu.

Tokoh yang kedua ialah Tn Guru Ust Ismail Kamus. Namun begitu berkat doa ramai sahabat, anak-anak danmurid, keadaan terkini Ust Ismail Kamus semakin beransur ansur pulih. Penglihatannya juga semakin jelas dan berat badan semakin bertambah berbanding bulan-bulan lepas. Jika diizinkan Allah, Ust Ismail Kamus akan hadir pada Diskusi Hudud di Masjid Amaniah, Batu Caves bersama panel Ust Solihin Mohyi pada 15 Oktober ini.

Tuan Guru Nik Aziz (kanan sekali) bersama-sama Menteri Besar, Ketua Menteri dan Perdana Menteri Najib Tun Razak (membelakangkan kamera) sebaik saja selesai Mesyuarat Majlis Raja-raja sebentar tadi.

Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang masih berada di Kuala Lumpur untuk mengiringi KDYMM Sultan Muhammad V ke Mesyuarat Majlis Raja-raja dijangka akan menziarahi Ust Ismail Kamus hari ini.

Sama-samalah kita berdoa kepada Allah agar kedua-dua tokoh ini sentiasa berada di dalam keadaan sihat sejahtera, dan sentiasa di dalam rahmatnya demi meneruskan perjuangan menegakkan ad-din di bumi Malaysia ini. AMIN.
Read Full 1 comments

Lim Guan Eng BERJAYA Jejak Kaki Ke Bumi JOHOR

Segamat - Kira-kira 80 orang daripada NGO Melayu berkumpul, menjerit dan memegang sepanduk yang memprotes kedatangan Lim Guan Eng ke majlis jamuan makan malam anjuran Parti DAP malam tadi. Pihak polis yang berkawal berjaya memisahkan dua kumpulan penyokong ini daripada bertembung.

NGO Melayu yang kebanyakannya adalah ahli Umno mula berkumpul di luar dewan makan sejak jam 7.00 petang lagi sambil menjerit 'Balik ke Penang, jangan jejak kaki di bumi Johor'. Jeritan itu kemudian dibalas oleh penyokong-penyokong DAP seperti 'Tak sekolah' dan 'Undur' sehingga suasana agak tegang.

Pihak polis kemudian memanggil skuad FRU untuk menjadi 'dinding' di antara kedua belah penyokong ini. Namun begitu laungan dan jeritan daripada kedua-dua pihak tetap berterusan. Timbalan Ketua Polis Daerah Segamat, Deputi Superintendan Anuar Ismail kemudiannya mengarahkan dengan pembesar suara kepada para pendemo NGO ini untuk bersurai dalam tempoh 10 minit, dan jika tidak mereka akan ditahan. Pendemo ini kemudiannya dijarakkan oleh polis sejauh kira-kira 50 meter dari lokasi program jamuan makan malam itu berlangsung bagi mengelakkan sebarang provokasi.


Kira-kira jam 8:00 malam, Lim Guan Eng tiba ke dewan makan dan disambut oleh penyokong parti DAP dan Pakatan Rakyat. Kehadiran Lim Guan Eng menyebabkan kumpulan NGO Melayu tersebut menjadi berang dan marah, bagaimanapun polis berjaya mengawal keadaan dengan baik dan sekaligus mengelakkan sebarang provokasi daripada kumpulan berkenaan.
Read Full 0 comments

TERKINI : Program Bob Lokman Dan Che'guBard AMAN Di Labis

Walaupun menerima provokasi dari Umno sejak petang tadi, kehadiran masyarakat Segamat di dalam program jamuan makan bersama Lim Guan Eng amat memberansangkan.

Tidak seperti di program jamuan Makan bersama Lim Guang Eng di Restoran Siang Kee Kg Abdullah Segamat yang kecoh diganggu pemuda Umno. Program ceramah pakatan rakyat di Tenang, Labis tenang tanpa gangguan daripada Umno mahupun daripada JAIJ.

Sehingga berakhirnya program di Labis, tidak kedengaran bunyi bising salakan motor mat rempit upahan Umno seperti yang berlaku sebelum ini. Mungkin barangkali kesemua pemuda Umno dan budak-budak upahan mereka telah diarahkan untuk membuat provokasi di program jamuan makan Lim Guan Eng.

Bob Lokman menyampaikan ceramah di Tenang, Labis tanpa sebarang gangguan.

Apapun sekali lagi tahniah diucapkan kepada semua Unit Amal yang bertugas mengawal dan menjaga keselamatan masyarakat Segamat yang hadir. Terima kasih juga kepada komrad SAMM yang hadir pada program malam tadi khususnya Penyelaras SAMM Johor, Sdr Ahmad Anwar Ayraf yang mengiringi Che'guBard sepanjang program di Johor.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks