blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Pesawat REMPUH Permainan Roda Gergasi, 2 Kanak-kanak TERPERANGKAP

Sunday, October 2, 2011
Dua kanak-kanak terperangkap di bahagian atas permainan roda gergasi berputar selama hampir dua jam selepas kapal terbang terhempas ke dalamnya.

Seorang kanak-kanak lelaki berusia sembilan tahun dan seorang gadis 13 tahun, telah berjaya diselamatkan dari tapak pesta apabila pesawat ringan terlanggar permainan roda gergasi berputar itu..

Menakjubkan, permainan roda gergasi itu tidak tumbang akibat perlanggaran itu yang berlaku di Old Bar, berhampiran Sydney, Australia.

Juruterbang pesawat yang berusia 53 tahun dan penumpang berusia 32 tahun itu telah terperangkap di dalam pesawat yang remuk itu pada ketinggian lebih daripada 10 meter dari atas tanah selama hampir tiga jam.

Jurucakap Bomba, Ben Shepherd berkata penyelamat menggunakan kren untuk menyelamatkan mereka berempat.

Beliau berkata: "Syukurlah, semua orang telah berjaya diturunkan dan dapat keluar."

Juruterbang, Paul Cox, berkata beliau tidak nampak permainan roda gergasi itu sebelum kapal terbang melanggarnya. Dia baru sahaja berlepas dari landasan kapal terbang berhampiran.

Beliau berkata: "Perkara seterusnya yang saya ingat, saya terhenti di dalam roda gergasi, saya agak bingung untuk beberapa minit dan saya cuma mengharapkan tiada siapa yang cedera."

Saksi-saksi berkata permainan roda gergasi itu pada mulanya dipenuhi kanak-kanak beberapa minit sebelum kemalangan. Tetapi disebabkan hujan yang akan berlaku, hanya lima orang sahaja yang telah berani untuk menamatkan pusingan terakhir.

Bagaimanapun perlanggaran itu tidak menumbangkan permainan roda gergasi ini.

Paramedik Brett Campbell berkata: "Mereka kanak-kanak yang hebat, mereka begitu tenang, berkelakuan baik dan sangat berani. Begitu juga dengan kedua-dua lelaki di dalam kapal terbang itu...

"Hanya kesabaran yang paling baik untuk kita harapkan, dan perkara baik seterusnya, tiada siapa yang mengalami kecederaan."

Fizal Meah, seorang saksi, berkata salah seorang lagi kanak-kanak yang berada di dalam permainan roda gergasi itu agak terkejut tetapi juga tidak mengalami kecederaan.

Beliau berkata: "Kerana keadaan hujan yang turun dan berhenti, turun dan berhenti, ia hampir kosong.


"Beberapa minit sebelum ini, ia penuh. Kami sangat bertuah kerana cuaca."

Seorang penduduk tempatan Gary Jones berkata, anak-anak kembarnya yang berusia sembilan tahun adalah antara yang terakhir menaiki permainan roda itu sebelum kemalangan.

Beliau berkata: "Ia adalah sangat mengejutkan."

Polis dan pihak keselamatan udara sedang menyiasat kemalangan itu.

Bertuah...kesemua mangsa perlanggaran berjaya diselamatkan tanpa kecederaan.
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks