blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Ni DUIT RAYA Kami Rosmah BAGI...HANG ADA?!

Saturday, August 27, 2011
PEKAN, 27 Ogos -- DUIT RAYA ... Zawiyah Awang,83, (kiri) bersama anaknya Robiah Ibrahim,55, menunjukkan duit raya yang diterima daripada Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak selepas majlis Penyampaian Sumbangan Zakat 2011 di sini, hari ini. Seramai 5,000 warga Parlimen Pekan mendapat duit raya termasuk warga emas, orang kurang upaya, ibu tunggal dan masyarakat orang asli.


Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor menyampaikan duit raya kepada anak yatim, warga emas dan orang kurang upaya kawasan Parlimen Pekan selepas majlis Penyampaian Sumbangan Zakat 2011 di sini, hari ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor menyampaikan duit raya kepada ibu tunggal kawasan Parlimen Pekan selepas majlis Penyampaian Sumbangan Zakat 2011 di sini, hari ini.


Jap....aku kira jap. Sorang dapat RM150. Kalau 5000 orang maknanya jumlah agihan zakat tu RM750,000. Fuhh.....bila pilihanraya Datuk? : Author Faethal
Kredit : Bernama
Read Full 7 comments

Pembantu Rumah MASUK SUP Majikan Dengan DARAH HAID

Dewi Hermina mengamalkan ilmu hitam ke atas majikannya.


Seorang warga Singapura baru-baru ini telah mewujudkan halaman Facebook yang dikenali sebagai "Dangerous Maids" untuk rakyat Singapura berkongsi cerita 'menakutkan' tentang pembantu rumah.

Pencipta halaman tersebut, "Hylda Low", berkata bahawa pembantu rumahnya telah mengumpulkan darah haid untuk dibuat sup untuk keluarga mereka.

Menurutnya lagi, darah itu akan dipungut dengan pad kapas muka dan dimasukkan ke dalam beg teh yang telah digunakan untuk membuat sup. Beliau percaya bahawa pembantu rumahnya itu berbuat demikian untuk melakukan sihir ilmu hitam ke atas keluarga.

Gambar Dewi Hermina di dalam profil agensi pembantu rumah

Beliau juga mendedahkan nama pembantu rumah, "Dewi Hermina" yang berasal dari Jawa Barat, Bogor.

"Hylda Low" menyatakan bahawa tujuan halaman itu diwujudkan untuk mendedahkan pembantu rumahnya yang melakukan "amalan keji dan jahat terhadap majikan mereka". Beliau berharap ia dapat memberi amaran kepada orang ramai mengenai pembantu rumah ini, dan membiarkan orang ramai tahu bahawa bukan semua pembantu rumah selalu menjadi mangsa.

Akhir sekali, beliau meminta orang ramai untuk berkongsikan cerita mengenai "pembantu rumah berbahaya" yang lain jika ada.


Read Full 1 comments

Sudahlah ANUAR, Jangan Sukarkan ROSMAH - CheguBard

Pemimpin PKR Badrul Hisham Shahrin, yang lebih dikenali sebagai Chegubard telah mengecam pembelot parti Anuar Shaari berkenaan isu cincin berlian RM24.4 juta yang didakwa milik Rosmah Mansor, isteri Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang kontroversi.

Rosmah telah dituduh membeli cincin itu dan membawanya masuk ke Malaysia tanpa membayar cukai.

Menerima maklumat itu, yang telah beredar dengan panas di dalam Internet, Badrul kemudiannya telah membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Ini menyebabkan Anuar, bekas rakan yang bertukar menjadi lawan, telah menyerangnya. Anuar mencabar Badrul untuk membuat laporan yang sama dengan pihak polis dan juga menuduh beliau mereka-reka tuduhan terhadap Rosmah.

"Anuar tahu yang keadaan sebenar di dalam Umno - bahawa semua keputusan secara tidak langsung datang dari Rosmah. Beliau cuba untuk menunjukkan sokongan beliau dan menarik perhatian Rosmah. Beliau berharap bahawa beliau akan mempunyai peluang untuk bertanding di satu tempat pada pilihan raya umum yang akan datang,.." Badrul menembaknya kembali.


Dari Maira untuk Rosmah?

Badrul kemudian mencabar kembali kepada Anuar untuk menjelaskan mengapa dia berkata cincin itu bukan kepunyaan Rosmah tetapi kepada bakal besannya, Maira Nazarbayev,dan akhbar utama dari Indonesia, Kompas telah melaporkan ia mempunyai hubungan dengan mafia Rusia.

"Sekarang, Anuar katakan bahawa cincin itu milik Maira ... jadi mana satu versi yang betul?" kata Badrul.

Badrul merujuk kepada berita penulis-penulis blog UMNO yang lain, yang mungkin panik dengan berita cincin tersebar umpama virus, telah memusingkan cerita dengan alasan bahawa 'rakan' yang mengimport cincin untuk 'pameran peribadi' yang berlangsung hanya untuk beberapa hari.

Menurut penulis blog ini, Rosmah hanya membantu 'rakan' dan cincin itu sekarang telah meninggalkan Malaysia ke Singapura.

"Dia bukan pegawai Kastam, juga bukan seorang pakar barang kemas. Mengapa namanya ada pada bahagian penerima borang Kastam?" tegas Badrul.

"Rosmah perlu tampil ke hadapan dan menjelaskan perkara ini. Saya cadangkan kepada penyokong Rosmah, termasuk ahli-ahli Umno dan penulis-penulis blog, supaya senyap atau jika tidak mereka akan menjadikan keadaan lebih sukar untuknya."

Spekulasi kedai-kedai kopi di dalam negara mengatakan bahawa cincin itu adalah hadiah khas untuk Rosmah dan ia sebagai sebahagian daripada mas kahwin perkahwinan untuk anak perempuannya Nooryana yang bakal berkahwin dengan Daniyar Nazarbayev.


-MC
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks