blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

ROSMAH Khatam Al-Quran TANPA Menutup AURAT

Tuesday, August 23, 2011
PUTRAJAYA, 23 OGOS -- Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor memperdengarkan bacaan ayat-ayat suci pada majlis Khatam Al-Quran di Seri Perdana di sini hari ini.


Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor bersama sahabat-sahabatnya memperdengarkan bacaan ayat-ayat suci pada majlis Khatam Al-Quran di Seri Perdana di sini hari ini.


Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor bersama sahabat-sahabatnya memperdengarkan bacaan ayat-ayat suci pada majlis Khatam Al-Quran di Seri Perdana di sini hari ini.


Adakah mana-mana Ulama, khususnya 40 Ulama Muda UMNO yang berani tampil berdiri dihadapan Rosmah dan berkata 'Hukum membaca Al-Quran adalah SUNAT manakala mengamalkan isi kandungannya adalah WAJIB. Maka berhentilah dahulu daripada membacanya dan sempurnakanlah dahulu menutup aurat rambutmu.' : Author Faethal

Kredit foto : Bernama
Read Full 12 comments

TRAGEDI RAMADHAN, Tukang Rumah MAUT Dihempap PASIR

PASIR MAS, 23 Ogos -- Anggota Bomba dan Penyelamat bersama dengan orang ramai membantu mengeluarkan mangsa Ibrahim Awang Kechik, 58, yang dihempap batu dan pasir di Kampung Lati dekat sini, hari ini.


Anggota Bomba dan Penyelamat bersama dengan orang ramai membantu mengeluarkan mangsa Ibrahim Awang Kechik, 58, yang dihempap batu dan pasir di Kampung Lati dekat sini, hari ini.


Mangsa Ibrahim Awang Kechik, 58, yang meninggal dunia setelah dihempap batu dan pasir di Kampung Lati dekat sini, hari ini.


Siti Sarah Ibrahim, 20 (tengah) ditenangkan oleh ahli keluarga apabila melihat jenazah bapanya, Ibrahim Awang Kechik yang meninggal dunia setelah dihempap batu dan pasir di Kampung Lati dekat sini, hari ini.


Siti Sarah Ibrahim, 20, (tengah) ditenangkan oleh Anggota Bomba Dan Penyelamat ketika melihat jenazah bapanya, Ibrahim Awang Kechik yang meninggal dunia setelah dihempap batu dan pasir di Kampung Lati dekat sini, hari ini.Kredit : Bernama
Read Full 0 comments

Wan Azizah DEDAH RAHSIA Individu Skuad UTK TANGKAP ANWAR 1998


Mereka juga menyerbu masuk tanpa adab dan moral sebagai menghormati tuan rumah, dengan tidak membuka kasut terlebih dahulu dan terus sahaja menyerbu lantas menyelongkar seluruh isi rumah kami. Dalam keadaan huru-hara itu, rumah kami terus sahaja diselerakkan oleh mereka.

Namun ada satu perkara yang tidak pernah saya ceritakan kepada umum dan saya mahu kongsikan di sini. Saya yakin dan pasti anggota skuad yang terlibat dalam siri serbuan malam itu adalah pengawal peribadi yang sudah bersama dengan suami saya saban tahun sewaktu beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri.

Kami mengenali secara baik rupa dan peribadi kesemua pegawal keselamatan tersebut. Menjadi kebiasaan kepada saya dan suami menjamu mereka makan tiap-tiap hari. Hubungan kami dengan mereka sangat baik. Saat mereka menyerbu masuk, saya telah cam mereka. Mereka mencari-cari di mana suami saya bagi diberkas. Beberapa kali saya bertentang mata dengan mereka dan kebanyakannya mengalihkan wajah dan mata mereka daripada bertentang dengan saya.

Saat itu saya perasan mata mereka merah dengan lelehan air mata. Saat itu, saya juga menangis faham bahawa mereka dipaksa menangkap pemimpin yang dihormati mereka, dipaksa melakukan tindakan tidak bertamadun tersebut.

Paling menyedihkan saya adalah serbuan dilakukan pada masa Isyak dengan cara senjata sub-machine gun diacu-acukan.


Selanjutnya di sini.
Read Full 0 comments

Kedutaan LIBYA Di Malaysia SUNYIKUALA LUMPUR, 23 Ogos -- SUNYI ... Beginilah keadaan Kedutaan Libya di Malaysia setelah berita kerajaan rejim Muammar Gadaffi tumbang tersebar di seluruh dunia di Jalan U Thant di sini, hari ini. Selepas lebih enam bulan berlaku pemberontakan, Rejim Muammar Gadaffi akhirnya tumbang selepas kumpulan pemberontakan berjaya menawan hampir seluruh bandar Tripoli.


SUNYI ... Beginilah keadaan Kedutaan Libya di Malaysia setelah berita kerajaan rejim Muammar Gadaffi tumbang tersebar di seluruh dunia di Jalan U Thant di sini, hari ini.


Rakyat Libya, Hassuna Ali (kanan) bertanyakan kepada pengawal keselamatan untuk memperbaharui pasport di hadapan Kedutaan Libya di sini, hari ini


Kredit : Bernama

Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks