blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Amah INDON Campur AIR KECING Dalam Minuman MAJIKAN

Tuesday, August 16, 2011
SINGAPURA – Seorang warga Indonesia yang bekerja sebagai pembantu rumah di Singapura telah dibawa ke pengadilan. Ia dituduh telah mencampurkan air kencingnya di dalam air minuman majikannya.

Suharni (23) itu, dituduh mencampurkan air kencingnya di dalam air minuman keluarga majikannya di rumah Yio Chu Kang yang berusia 44 tahun dan dua anaknya pada 19 Julai lalu.

Suharni ditawarkan wang jaminan sebanyak $5,000.

Jika terbukti bersalah, Suharni menghadapi hukuman penjara hingga satu tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.
Read Full 1 comments

DEDAH Salah Laku POLIS TRAFIK Minta RM50 Dari PEMANDU SINGAPURA


Memalukan!. Itu sahaja perkataan yang layak untuk pegawai polis trafik Malaysia yang meminta rasuah. Lebih memalukan ia dilakukan terhadap warga asing yang datang ke Malaysia, sekaligus mencerminkan tahap rasuah di negara Malaysia kepada mata warga luar.

Paparan daripada video yang dirakamkan oleh seorang pemandu Singapura yang sedang memandu menyeberangi Tambak Johor ini mendedahkan salah laku seorang pegawai polis Malaysia yang meminta 'Duit Kopi'.

Pemandu Singapura ini diarahkan ke tepi kerana memandu melebihi had laju 110km/jam. Pemandu Singapura yang tidak mahu di saman ini sanggup membayar 'duit kopi'. Di dalam rakaman video ini juga, anggota polis meminta RM 50 kerana 'duit kopi' yang ditawarkan oleh pemandu Singapura ini terlalu kecil.

Pihak Polis Diraja Malaysia mesti mengambil tindakan terhadap anggota polis yang melakukan rasuah dan sekaligus memalukan negara Malaysia di mata dunia.

Ikuti rentetan peristiwa menjijikkan itu di bawah :

Seorang anggota polis trafik menahan kenderaan yang dipandu warga Singapura ini kerana melebihi had laju yang ditetapkan iaitu 110km/jam. Warga Singapura ini memandu pada kelajuan 125km/jam.


 Anggota polis trafik ini meminta lesen memandu daripada warga Singapura ini.


Perbincangan tawar menawar untuk membayar 'duit kopi'.


 Akhirnya, pemandu warga Singapura akur membayar RM50 bagi mengelakkan di saman...


...dan akhirnya duit kopi RM50 itu bertukar tangan ke tangan anggota polis trafik tersebut.
UPDATE : Video peristiwa ini seperti di bawah :

Read Full 11 comments

Letupan TONG GAS Cederakan 11 ORANG


SINGAPURA -- Letupan dan kebakaran di Little India telah mencederakan 11 orang cedera.

Insiden itu berlaku kira-kira 5:40ptg di Restoran Aliyah di Jalan Lembu. Punca letupan dipercayai kerana kebocoran pada tong gas bocor yang disimpan di dalam kabinet di luar dapur

Seorang pekerja Bangladesh telah menemui kebocoran dan mencuba untuk menutupnya sejurus sebelum letupan. Malah para pelanggan sempat diberi amaran tentang kebocoran gas itu dan diberitahu supaya tidak menghisap mancis atau menghisap rokok, sedangkan dalam masa yang sama pekerja restoran terus memasak.

Beberapa minit kemudian, sebuah letupan telah menggegarkan bangunan dan kebakaran telah berlaku di belakang, di mana terletaknya laluan tangga. Beberapa orang turut dilihat memanjat ke tingkat dua dan ketiga untuk melarikan diri daripada api.

Pertahanan Awam tiba lapan minit kemudian dan memadamkan kebakaran kira-kira sepuluh minit selepas itu. Empat ambulan telah menghantar 11 orang yang cedera, termasuklah pekerja dan pelanggan restoran ke hospital.
Read Full 0 comments

TIADA Campur Tangan KERAJAAN NEGERI - Mufti Pulau Pinang

GEORGE TOWN, 15 Ogos -- Mufti Pulau Pinang Datuk Seri Hassan Ahmad menafikan kerajaan negeri masuk campur dalam urusan majlis fatwa semasa mengadakan sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini.
Beliau juga menjelaskan larangan menggunakan pembesar suara untuk bacaan Al-Quran sebelum subuh adalah berlandaskan hukum syarak dengan nas-nas yang sahih.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks