blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Tauladan Ramadhan : Kisah WANITA Jatuh Motor Di KUALA SELANGOR

Sunday, August 14, 2011
Wanita yang terjatuh selepas sebuah kereta membrek mengejut

KUALA SELANGOR, 14 Ogos --Nilai kemanusian dan sikap suka menolong di kalangan orang ramai di negara kita masih kekal utuh dan terpelihara jika gambar-gambar ini boleh dijadikan ukurannya.

Seorang penunggang motosikal wanita telah mengalami kemalangan apabila beliau terbabas dan terjatuh di atas jalan menghala ke Kuala Selangor, petang semalam.

Wanita itu yang dari arah Bukit Rotan dan hendak pulang ke Sekinchan terbabas ketika cuba mengelak sebuah kereta yang berhenti mengejut.

Lelaki ini segera membantu wanita tersebut


Beliau yang terbaring dalam keadaan yang merbahaya dengan lalulintas bersimpang siur segera dibantu oleh seorang penunggang motosikal yang melalui jalan itu.

Sambil mengangkat tangan menahan kenderaan supaya berhenti beliau segera mengangkat dan memapah wanita itu ke tepi jalan.

Wanita itu bernasib baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan.

Wanita ini ditenteramkan oleh orang ramai

Setelah beliau ditenteramkan, wanita itu kemudian menaiki semula motosikalnnya untuk pulang setelah mengucap berbanyak terima kasih kepada orang ramai yang membantunya terutama pemuda tersebut.Kredit : Bernama
Read Full 2 comments

KENDERAAN MAYAT Kemalangan, PEMANDU MATI

Keadaan kenderaan mayat yang mengorbankan pemandunya.

NEGERI SEMBILAN, Kuala Pilah -- Sebuah kenderaan mayat yang di dalam perjalanan ke tanah perkuburan Bahau Memorial Park dari hospital Jempol telah berlanggar dengan sebuah lori tangki minyak di jalan Pilah dengan lori tangki minyak tengahari semalam, menyebabkan kematian tragik.

Berdasarkan pemeriksaan, keranda masih lagi berada di dalam kereta mayat tersebut, dan penyelia telah menguruskan sebuah sebuah kenderaan mayat lain untuk membawa keranda itu meneruskan perjalanan.

Oleh kerana kemalangan ini berlaku di dalam perayaan pesta hantu bagi masyarakat Cina, ia mula menjadi buah mulut masyarakat setempat.

Pemandu kenderaan mayat yang cedera parah telah di bawa ke Hospital Tuanku Jaafar bagaimanapun telah mati di dalam perjalanan. Pemandu lori tangki minyak bagaimanapun mengalami kecederaan ringan.

Lori tangki minyak yang terlibat dalam kemalangan mengakibatkan kesesakan yang teruk.

Kenderaan mayat itu sedang membawa mayat seorang lelaki bujang yang tidak dikenali. Dia telah meninggal dunia di Hospital Jempol selepas mati kerana sakit. Kemalangan ini juga mengakibatkan kesesakan trafik yang teruk.
Read Full 1 comments

DONOVAN - Perusuh London YANG MEROMPAK Asyraf DIDAKWA

Seorang lelaki telah dikenakan dengan dakwaan merompak pelajar muda Malaysia yang baru-baru ini telah mengejutkan dunia.

Rakaman telefon bimbit yang menunjukkan serangan ganas itu digambarkan sebagai 'menjijikkan' oleh David Cameron. Ia menunjukkan sekumpulan perusuh berpura-pura datang untuk membantu Asyraf Haziq Rossli, 20, yang tercedera dan terbaring di atas tanah.

Mereka berlakon seolah-olah ingin membantu beliau berdiri, kemudian mereka merompaknya.

Reece Donovan, 21, (kiri), daripada Romford, Essex, muncul dihadapan majistret semalam dan dituduh merompak telefon bimbit Nokia dan konsol permainan Sony PSP Asyraf Haziq Rossli , 20, (kanan).

Donovan didakwa antara salah seorang daripada kumpulan yang menyamar untuk membantu pelajar itu yang cedera dan berdarah di atas tanah selepas rahang beliau dipecahkan oleh samseng dalam serangan yang lebih awal.

Tetapi selepas membantunya, Donovan telah merompak barangan yang bernilai £ 300 dari beg sandang beliau manakala ahli-ahli kumpulan yang lain menganggunya.

Mengejutkan: rakaman telefon bimbit menunjukkan pelajar Malaysia yang dipukul dengan ganas oleh perusuh.

Berjuta-juta penonton televisyen dan YouTube melihat pelakunya mencium hujung jari untuk memberi salam hormat 'sakit' selepas dia mendapat barang-barang curi.

Jiran Donovan juga mendakwa kehidupan mereka sering diganggu kerana beliau sering memainkan muzik yang kuat. Seorang jiran berkata bahawa lagu kegemaran beliau adalah In For The Kill oleh La Roux, yang dimainkan dengan sangat kuat setiap malam.

Wanita, yang tidak mahu namanya disiarkan, berkata: "Dia banyak mendengar lagu Eminem tetapi lagu kegemarannya adalah In For The Kill."

Semasa pendengaran pendakwaan semalam di Mahkamah Majistret Westminster, Donovan hanya tanpa perasaan, dan merenung lantai.

Semalam, mahkamah diberitahu bahawa Donovan, dari Cross Road, Romford, telah tidak mengaku bersalah. Hakim Nicholas Evans berkata beliau telah mengarahkan Donovan ditahan dan memerintahkan beliau untuk hadir di Mahkamah Wood Green Crown di North London pada 19 Ogos ini.
Read Full 0 comments

SINGAPURA GODAM Laman Web Penyokong BOLA SEPAK MALAYSIA


Nampaknya perbuatan penggodam Malaysia yang pernah menggodam laman web Singapura kerana tewas dalam perlawanan kelayakan bola sepak Piala Dunia 2014 telah dibalas. Kepada yang terlepas berita tersebut boleh baca di sini.

Kini penggodam warga Singapura telah menggodam laman web UltrasMalaya.net, laman web penyokong bola sepak Malaysia, dan mendakwa ia adalah untuk membalas dendam kepada warga Malaysia kerana menghina warga Singapura - kerana pasukan bola Piala Dunia Malaysia yang tewas kepada pasukan Singapura.

Singapura dan Malaysia telah bertemu sebanyak dua kali dalam pusingan kelayakan untuk Piala Dunia 2014. Singapura akhirnya memenangi perlawanan itu selepas mengalahkan Malaysia 5-3 pada pusingan pertama dan kemudian seri 1-1 dalam perlawanan kedua dan maju ke peringkat kelayakan seterusnya.

GPT Industries, yang mendakwa bertanggungjawab menggodam laman web UltrasMalaya menulis:

"UltrasMalaya.net digodam kerana mempunyai peminat yang 'menyala', godam dan merosakkan rakyat Singapura kerana tewas dalam perlawanan Malaysia VS Singapura."


Sehingga posting ini ditulis, laman web UltrasMalaya.net masih belum dapat dipulihkan.Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks