blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Malaysia TERBENGKALAI - Anwar Ibrahim

Friday, August 5, 2011
Sidang media Anwar Ibrahim bersama dengan mantan Presiden "Erap" Estrada(kiri).


MANILA - Pimpinan pembangkang Malaysia Anwar Ibrahim menyatakan, Malaysia yang juga merupakan negaranya terbengkalai dan tertinggal di belakang ketika gelombang demokrasi melanda dunia.

Ketika mengadakan kunjungan ke Filipina, Anwar Ibrahim mengingatkan pemerintah Malaysia berhubung pelaksanaan pengundi yang tidak adil dan demonstrasi besar-besaran di negara Arab.

"Seluruh negara di dunia, termasuk negara Muslim di Timur Tengah mengalami reformasi dan perubahan. Mengapa Malaysia tertinggal terbengkalai? Kita sudah tertinggal jauh di belakang Filipina dan Indonesia dalam menciptakan institusi yang demokrasi," kata Anwar, seperti dikutip AFP, Jumaat (5/8/2011).

Anwar juga mula risau akan situasi ekonomi Malaysia yang mula menurun bahkan dikhuatiri akan berada jauh di bawah Indonesia, Thailand, Vietnam.
Read Full 0 comments

Mr Bean KEMALANGAN Pada Kelajuan 368 km/h DAN TERSELAMAT

Kereta Rowan Atkinson kemalangan.

Pelakon komedi BRITISH Rowan Atkinson dimasukkan ke hospital hari ini selepas terselamat dari kemalangan yang menakjubkan selepas kereta sport McLaren F1 mengalami kemalangan di sebuah jalan raya di timur England.

Pelakon berusia 56 tahun itu telah kehilangan kawalan ke atas keretanya dan sekaligus kerugain £ 650,000 kenderaan (USD 1.05 juta), ketika memandu pada kelajuan 368 km/h, sebelum melanggar sebuah pokok dan kemudian seatang tiang lampu menurut laporan Daily Mirror.

Kereta itu kemudian terbakar, dengan Atkinson berusaha untuk mengeluarkan dirinya daripada keretanya itu.

Panggilan kecemasan telah dibuat ke tempat kejadian yang berhampiran kampung Haddon, Cambridgeshire pada jam 7:30 pagi.

Anggota bomba berjaya memadamkan api dan Atkinson telah dibawa ke Hospital Daerah Peterborough kerana mengalami kecederaan bahu.

Seorang saksi berkata: "Rowan sangat bernasib baik kerana masih hidup jika dilihat keadaan kereta."

Tiada kereta lain dilaporkan terlibat dalam kemalangan tersebut.

Atkinson di dalam McLaren
Read Full 1 comments

Selagi NAJIB Kekal PM, Kami Akan Terus MENGGODAM - ANONYMOUS


PETALING JAYA: Kumpulan Penggodam "Anonymous" yang mendakwa bertanggungjawab menggodam laman web kerajaan pada bulan Jun lalu, telah mengancam untuk melancarkan serangan terbaru pada 24 Okt ini.

Matlamat serangan ini yang didedahkan melalui klip video YouTube sepanjang 5.25 minit adalah bertujuan untuk melemahkan kempen 1Malaysia Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Pada 24 Okt, Anonymous akan melanggar semua server pihak pemerintah, kita akan meludahi kepada idea-idea hipokrit anda dan melanggar mana-mana laman web yang menyokong 1Malaysia," katanya dalam satu video.

"Selagi Perdana Menteri kekal, kita tidak akan berhenti dengan serangan ini. Video ini adalah amaran untuk anda. Selamat datang ke 'Red Oktober', " tambah video yang disiarkan oleh pengguna yang dikenali sebagai 1917comrade.

Klip video menunjukkan gas pemedih mata yang ditembak ke arah peserta perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai dan temubual Najib dengan saluran berita Amerika CNN baru-baru ini di mana beliau berkata bahawa tidak ada kekerasan yang tidak wajar yang digunakan kepada peserta perhimpunan.

Klip ini juga menampilkan imej A Kugan yang meninggal dunia di dalam tahanan polis, dan Teoh Beng Hock yang jatuh dan menyebab kematiannya ketika di dalam penyiasatan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).


Mereka Yang Tidak Berdosa

Terdapat juga imej mangsa bunuh dari Mongolia, Altantuya Shaariibuu, Najib dan kemudian imej pembantunya Abdul Razak Baginda di dalam satu bingkai. (Razak dibebaskan walaupun bersubahat di dalam kes pembunuhan Altantuya, manakala Najib menafikan mengenali wanita Mongolia ini.)

"Kami telah mendengar pembohongan yang diberitahu oleh kerajaan. Kita telah melihat apa yang mereka mampu lakukan. Bentuk demokrasi mereka telah memusnahkan kehidupan orang yang tidak bersalah. Siapakah yang akan bercakap bagi pihak orang-orang ini apabila semua suara sudah tidak ada lagi? Siapakah yang akan bangkit dan berkata 'Cukuplah'?" kata suara audio bersama latar belakang imej dan muzik yang dramatik.

Pada bulan Jun lalu, 51 laman web kerajaan telah digodam, menurut Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (MCMC) Suruhanjaya. Daripada jumlah ini, 41 telah terganggu.

SKMM tidak memberikan nama laman web yang digodam. Walau bagaimanapun, ia dilaporkan bahawa laman web yang digodam adalah laman web utama kerajaan, MyGovernment (www.malaysia.gov.my), Pelancongan Sabah, Perbendaharaan, Parlimen, Jobs Malaysia, Kementerian Maklumat Komunikasi dan Kebudayaan, Majlis Sukan Negara dan Jabatan Bomba dan Penyelamat.

Anonymous mendakwa bertanggungjawab di atas serangan yang disifatkan sebagai "Operasi Malaysia". Serangan itu dilancarkan berikutan pengumuman untuk menyekat 10 laman web perkongsian fail oleh SKMM.

Anonymous mendakwa bahawa Malaysia adalah "sebuah kerajaan ketat di dunia, malah menyekat filem dan rancangan televisyen". Ia juga bererti menapis laman web pemberi maklumat antarabangsa, WikiLeaks, dan perkongsian fail prominnt tapak Bay Pirate Malaysia.

Pihak berkuasa mendakwa bahawa tiada data peribadi atau kewangan telah dikompromi semasa di serang.
Read Full 0 comments

IMEJ WAJAH Manusia Pada AWAN RIBUT


GRAND FALLS - Denis Farmer terkejut apabila melihat imej pada awan yang berbentuk seakan wajah manusia ketika awan ribut langit Kota Grand Falls, Kanada.

Ketika itu, Farmer sedang berada di halaman belakang rumahnya. Awan di langit sangat gelap dan diselangi dengan sambaran petir. Tidak mahu melepaskan fenomena alam ini, dia bergegas merakam peristiwa tersebut dengan kamera videonya. Dia turut memjuat naik ke laman Youtube.

Denis menceritakan detik ia merakamkan fenomena itu dengan rasa kagum. "Wajah raksasa itu terbentuk di antara awan yang gelap. Profil imej wajah yang muncul lengkap dengan hidung yang mancung, mata, dan ada kelihatan seperti mulut yang sedang tersenyum." kata Denis.

Sayangnya bentuk wajah tersebut terjadi hanya dalam beberapa saat. Awan itu terus bergerak dan awan yang berbentuk wajah pun hilang perlahan-lahan.


Read Full 0 comments

Niat Baik TIDAK HALALKAN Perbuatan Yang Gagal Pamer KEADILAN - MB SELANGOR

Kerajaan Negeri peka dengan laporan media berkenaan serbuan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) di majlis makan malam muhibbah di Gereja Methodist Damansara Utama di Petaling Jaya pada malam 3 Ogos 2011.

Menteri Besar, Tan Sri Dato Seri Abdul Khalid Ibrahim berkata tindakan seterusnya akan diambil selepas menerima laporan JAIS yang juga akan dipersembahkan kepada DYMM Sultan Selangor.

"Sebaik menerima laporan JAIS saya akan mengadap DYMM Tuanku Sultan untuk mendapat nasihat dalam menyelesaikan isu ini serta memastikan perkara sebegini tidak akan berlaku lagi," kata Menteri Besar

Sehingga tindakan ini diambil dan isu diselesaikan, semua ahli Majlis Kerajaan Negeri Selangor dilarang dari membuat sebarang kenyataan berkenaan isu ini.

"Seperti yang kami katakan semalam kami kesal dengan kejadian tersebut. Kerajaan Negeri yakin rakyat Selangor tidak rasa terbela dengan kejadian tersebut.


"Niat dan tujuan yang baik tidak menghalalkan perbuatan yang gagal mempamerkan keadilan dan kebijaksanaan dalam memimpin masyarakat," kata beliau lagi.

Beliau juga menyeru rakyat meneruskan semangat keharmonian, hormat menghormati dan tolerasi antara agama yang telah wujud sejak sekian lama di negara ini.

SEKRETARIAT AKHBAR

PEJABAT DATO' MENTERI BESAR SELANGOR
Read Full 0 comments

ANGRY BOOB, Bra Untuk Peminat ANGRY BIRDS


Anda peminat tegar 'Angry Bird'?. Pelbagai produk-produk yang aneh pasti menggoda peminat permainan ini di luar sana. Kini terdapat juga pakaian dalam / bra 'Angry Boob' khas kepada peminat yang mahu menyimpan burung-burung dan piggies ini dekat di hati mereka!


Jadi jika anda adalah sebahagian daripada peminat Angry Birds? Sila dapatkan produk terbaru yang diadaptasikan daripada permainan aplikasi mudah alih yang terkenal ini.

Ianya berharga sekitar USD10.00 bagi pembeli di luar Amerika Syarikat. Dapatkan di sini
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks