blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

TRAGEDI RAMADAN : Timbalan Pengarah Veterinar MATI DIBUNUH

Thursday, August 4, 2011
IPOH, 4 Ogos -- Timbalan Pengarah Jabatan Veterinar Perak, Dr Rohani Kassim, 38, ditemui mati dipercayai dibunuh di rumahnya di Tambun di sini, awal pagi tadi.Kelihatan anggota polis menyiasat persekitaran rumah mangsa di tingkat satu Apartment Permai Lake View, Tambun.


Jenazah Timbalan Pengarah Jabatan Veterinar Perak, Dr Rohani Kassim, dibawa keluar dari bilik mayat Hospital Raja Permaisuri Bainun untuk dikebumikan di Kampung Parit Haji Ali, Bagan Serai di sini, hari ini.


 Ibu Dr Rohani Kassim, Sharifah Razali, 72, menenangkan anaknya Ruzaina Kasim,41, (kiri) ketika menunggu di perkarangan rumah mayat Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini, hari ini.


Kredit : Bernama
Read Full 1 comments

TIKUS HIDUP Dalam PAKET ROTI


WANITA ini telah membeli sebuku roti dari sebuah pasar raya - kemudian menjumpai seekor tikus hidup di dalamnya.

Akhbar Townsville Bulletin menunjukkan gambar seekor tikus di antara kepingan roti sehingga pihak berkuasa menyiasat bagaimana ia berada di dalam paket roti di pasaraya Coles, Townsville, Queensland.

Perempuan yang tidak mahu dikenali itu berkata ketika ia memunggah barangan yang dibelinya ke dalam kereta bersama rakannya, ia mendapati terdapat lubang pada kepingan roti tersebut.

Mereka kemudiannya ternampak ekor di luar kepinga roti tersebut sebelum rakannya menyedari ada seekor tikus hidup di dalam paket tersebut.

"Saya terkejut ... sehinggakan saya tidak mahu memegang beg tersebut," katanya. "Bayangkan ada seekor tikus hidup dalam roti yang anda makan setiap hari... ia satu trauma."

Wanita itu kemudian menunjukkan roti itu kepada pasaraya Coles, tetapi pihak pengurusan tidak mahu mengambil tanggungjawab.

"Mereka berkata mereka tidak bertanggungjawab kerana ia berlaku di luar pasaraya mereka," katanya. "Roti itu memang dibeli di pasaraya mereka tetapi tikus itu sudah berada di dalam roti sebelum ia dihantar ke pasaraya."

Seorang jurucakap korporat Coles memberitahu Buletin bahawa insiden itu "sangat membimbangkan" tetapi terpencil dan syarikat akan menyiasatnya. Beliau berkata walaupun masih terlalu awal untuk kepastian, kemungkinan tikus itu menyelinap masuk ke dalam paket roti semasa pengangkutan.
Read Full 0 comments

Kasihan NAJIB....Berbuka Tanpa ROSMAH Di Sisi

KUALA LUMPUR, 3 Ogos -- Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin diiringi Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah, berkenan berangkat untuk menghadiri majlis berbuka puasa bersama Perdana Menteri dan jemaah Menteri Kabinet serta duta-duta asing di Istana Negara di sini malam ini.

Turut kelihatan isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor (belakang kanan) dan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.


Mantan Perdana Menteri Tun Mahathir Mohammad dan Tun Abdullah Ahmad Badawi bersalaman semasa bertemu di majlis berbuka puasa bersama Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin, Perdana Menteri dan jemaah Menteri Kabinet serta perwakilan asing di Istana Negara di sini, malam ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bagaimanapun tidak hadir pada majlis itu kerana sedang berehat selepas menjalani pembedahan lutut Isnin lepas.


Kredit : Bernama


Menyampah...Muak..Bosan...Meluat!!
Apa lagi perkataan yang sesuai untuk diberikan kepada Rosmah ini.
Sehinggakan program berbuka puasa Agong bersama jemaah Menteri Kabinet pun dia sibuk menenyehkan muka ketika Najib tidak dapat hadir kerana masih berehat?
Siapa Rosmah?
Dia mewakili Najib ke?
Tidak cukupkah Muhyiddin sebagai Timbalan Perdana Menteri mewakili Najib?
Lebih HEBAT Rosmah sanggup TINGGALKAN Najib semata-mata untuk MENONJOL dalam majlis ini.
Kasihan lah NAJIB Ditinggalkan ROSMAH dan berbuka puasa tanpa isteri kesayangan....
:Author Faethal
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks