blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

WAYNE ROONEY Puji Peminat Pakai Jersi MAN U Tengok LIVERPOOL Berlatih

Saturday, July 16, 2011
Semalam di Bukit Jalil semasa sesi latihan Liverpool. Seorang mamat peminat Manchester United datang tengok sambil pakai jersi Man U. Akhirnya dia dikutuk dan dipaksa untuk membuka jersi nombor 10 dengan nama Rooney itu. Bagaimanapun aksi 'berani' beliau dipuji oleh Wayne Rooney sebentar tadi. Mesti bangga gila mamat ni...wakakaka.

Read Full 1 comments

Shahrizat Jalil REDHA Dikelilingi Warna KUNING

Shahrizat Jalil bersebelahan Datuk Zuraidah

Larian anjuran Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM) itu berlangsung di stadium Universiti Kebangsaan Malaysia pada Sabtu dan Ahad ini.

Penasihat Kehormat NCSM Datuk Zuraidah Atan berkata, warna kuning merupakan warna simbolik antarabangsa bagi kanser dan program ini telah masuk kali ketujuh.

“Kebetulan tahun ini kami memilih warna kuning untuk baju larian,” kata beliau dipetik Utusan Malaysia.

Zuraidah berkata terdapat dua warna yang telah dipilih sempena program tersebut iaitu penghidap kanser akan memakai baju berwarna ungu manakala bukan pesakit akan memakai baju berwarna kuning.


“Selain merah, jambu, hijau dan biru, kuning juga merupakan warna yang sering digunakan untuk program-program kanser.


“Saya berharap tidak ada pihak yang salah faham atau cuba mengambil kesempatan di atas kebetulan ini kerana kami hanya menjalankan tugas murni untuk membantu pesakit kanser dan berharap orang ramai turut memberi sokongan yang sepenuhnya,” katanya.

Peserta berjalan kaki selama 16 jam tanpa henti di trek stadium sebagai lambang usaha yang berterusan melawan kanser.

Penganjur dan penyokong Bersih 2.0 mahu menjadi setiap Sabtu sebagai hari mengenakan simbol berwarna kuning bagi meneruskan kempen pembaharuan pilihan raya di Malaysia.

Sejak sebulan lalu, penggunaan warna kuning dan perkataan “bersih” menjadi polemik di kalangan rakyat negara ini.
Read Full 0 comments

Dapatkan Buku BERSIH A.Samad Said 'PUISI JADI SENJATA'


Buku BERSIH yang pertama. Himpunan Sajak Anak Muda SOKONG A.Samad Said & BERSIH 2.0 susunan Fazallah Pit. DAPATKAN SEKARANG!
Read Full 0 comments

Najib DIHIDANG Air Minuman KUNING Di London

Air minuman berwarna kuning turut menjadi hidangan pada majlis makan malam Perdana Menteri bersama warga Malaysia di London.

Menurut tweet seorang rakyat Malaysia @Najmi Naim yang tinggal di Newcastle, UK. "Hadiri jamuan PM bersama rakyat dekat London. PM jemput makan kita makan, tapi lawan tetap lawan."Kredit :rockybru
Read Full 1 comments

Van TERJUNAM Ke Dalam Tasik Kerana GPS


Petra Lang, 27, menjelaskan kepada penyelamat bahawa dia telah menaip ke dalam GPS kenderaannya untuk ke sebuah tasik - tetapi alat GPS itu 'benar-benar' membawanya ke tasik.

Menurut seorang anggota kecemasan, Lang cuba mencari jalan pintas untuk sampai ke destinasi. Walau bagaimanapun, selepas di melalui sebuah jalan yang bersemak, dia akhirnya terus terjunam ke dalam tasik.

"Beliau telah berkeras menyalahkan sistem navigasinya," kata seorang penyelamat. Lang berjaya menyelamatkan diri sebelum anggota penyelamat tiba untuk mengeluarkan van miliknya yang terjunam ke dalam tasik, dan berkemungkinan ia boleh mencemarkan sebuah tasik renang berhampiran bandar Bad Aussee di barat Austria.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks