blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Khabar EDISON CHEN Hidap AIDS, 100 Wanita BUAT PEMERIKSAAN

Thursday, June 30, 2011
Sebuah akhbar tabloid Hong Kong tabloid telah membuat spekulasi tentang pelakon Edison Chen, yang pernah menjadi tajuk utama di semua akhbar kerana menjalinkan hubungan dengan ramai pelakon popular, telah mengidap AIDS.

Kira-kira 100 wanita dikhabarkan telah berkejar ke hospital untuk mendapatkan pemeriksaan selepas mendengar berita tersebut.


Lucas Tse yang dikatakan anak Edison Chen

Terdapat juga spekulasi bahawa ini adalah punca perceraian yang berlaku kepada pasangan pelakon Nicholas Tse dan Cecilia Cheung.

Bagaimanapun tiada bukti yang boleh dipercayai menunjukkan bahawa Edison Chen dijangkiti AIDS. Brokernya, Gougou, berkata bahawa beliau tidak akan menjawab terhadap sebarang gosip.

Edison Chen juga mendiamkan diri terhadap berita ini.

Pada tahun 2008, Chen terlibat dalam skandal seks di mana gambar yang jelas dirinya bersama dengan ramai wanita telah tersebar secara meluas di dalam internet.

Skandal pelakon ini turut dikaitkan dengan ramai selebriti wanita lain di Hong Kong seperti Gillian Chung, Cecilia Cheung, Bobo Chan, Mandy Chen, Candice Chan dan Rachel Ngan.
Read Full 3 comments

Peti Pandora BERSIH Dibuka BN, Tsunami II Di Dalam Perjalanan

Setiap negara akan melalui krisis sejak dari dahulu hingga kini. Dan Malaysia sedang salah satu krisis itu. Ia adalah satu krisis yang sebenarnya mudah untuk diselesaikan. BERSIH akan mengundurkan diri, jika Kerajaan Malaysia berjanji untuk mengkaji semula dan melaksanakan pembaharuan di dalam Proses Pilihan Raya bagi memastikan Pilihan Raya yang Bebas dan Adil.

Tetapi kerajaan kita tidak mahu berganjak. Mereka menegaskan bahawa Daftar Pemilih adalah bersih. Tiada tipu muslihat. Tidak ada apa yang berubah. Rakyat Malaysia perlu menerima hakikat itu tanpa banyak soal. Ia sama juga seperti Raja dan Agama. Anda tidak harus sekali mempersoalkan kedua-dua institusi ini.

Hari ini, kesemua perkara itu dipaksa untuk kita telan masuk dalam perut kita. Rakyat Malaysia dididik agar tidak mempersoalkan status quo. Anda tidak ada hak. Kepada bukan Melayu, anda bebas untuk meninggalkan negara ini sekiranya anda tidak berpuas hati dengan sesuatu perintah. Kepada orang Melayu, mereka mesti mendisiplinkan diri untuk mengikuti segala Masterplan yang dicipta oleh UMNO sejak merdeka; ia menjadi amalan Islam dan adat dan tradisi Melayu. Jangan meniru Barat, kerana mereka merosot, mengamalkan pemujaan syaitan, mengamalkan Seks Bebas dan semuanya pasti akan membawa anda ke neraka. Jadilah seorang budak yang baik dan jangan mempersoalkan kebijaksanaan UMNO.


Silat dihadapan

Lebih 50,000 ahli Silat bersedia untuk "berperang" dengan aktivis Bersih pada Sabtu depan, Utusan Malaysia melaporkan hari ini.

Mahaguru Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia (PSSLM) Omardin Mauju berkata bahawa pesilat merupakan barisan ketiga pertahanan di dalam negara ini, selepas polis dan tentera, bagi memastikan keselamatan negara. "Kami mengekalkan pendirian kita untuk pergi ke 'perang' jika mereka masih mahu meneruskan perhimpunan haram ini. Sebagai pengamal silat, saya tidak boleh memberikan jaminan kami hanya akan melaung dan membantah sahaja. Jadi sekiranya tidak mahu perkara yang tidak diingini berlaku, lebih baik batalkan hasrat untuk menganjurkan perhimpunan haram tersebut"

Mahaguru, juga seorang Tan Sri mahu memukul secara terang-terangan aktivis Bersih yang menyertai perarakan Demokrasi. Silat, sebuah Seni Pertahanan Diri kini telah digunakan untuk melancarkan serangan awal. Tetak sana, tetak sini, potong sana, potong sini, dan kemudian beberapa tendangan terbang di mana-mana kerana mereka telah diajar untuk bertindak balas apabila berhadapan dengan pembangkang.

Dan selama ini kita berfikir Silat diamalkan untuk mempertahankan diri. Mengapa mereka juga mahu pergi ke perang? Perhimpunan BERSIH hanya ada baju kuning kemeja-T sebagai senjata, manakala Silat Lincah, dengan gaya kumpulan ala ninja yang menetak dan menendang di sana-sini. Bayangkan Ambiga, Teresa Kok dan Nurul Izzah Anwar terpaksa mempertahankan diri mereka daripada jurus Silat maut ini?


Kerajaan Yang Bersih Adalah Tidak Baik

Kini, pembangkang hanya mahukan sebuah kerajaan yang bersih, terdiri dari pemimpin-pemimpin politik yang adil, reformasi demokrasi, meritokrasi, kesamarataan, dasar yang amanah ​​dan demokratik serta bebas rasuah dalam mentadbir. Tetapi ada yang hairan, mengapa?

Beberapa rakyat Malaysia sudah terbiasa dengan pemerintahan kerajaan yang tidak adil merasakan bahawa sebuah Kerajaan Bersih agak asing kepada mereka. Mereka sudah lupa tentang keadilan dan masa depan yang terjamin untuk keluarga mereka dan diri mereka sendiri. Ada di antara mereka yang begitu terdesak sehingga sanggup berbuat apa saja untuk beberapa ringgit. Mereka melihat kepada keuntungan jangka masa pendek, yang akan memenuhi perut mereka yang lapar. Mereka tidak mempunyai perancangan untuk masa depan mereka dan mereka terlalu malas untuk menggunakan otak untuk berfikir satu langkah ke hadapan.

Mereka sombong, ego, jahil, degil dan pembuli semula jadi. Mereka mempertahankan kepercayaan mereka sendiri daripada menerima pandangan kedua. Mereka juga cenderung kepada wang, dan rela menjual jiwa mereka untuk mendapatkan wang tunai dengan tangan kotor mereka.

Membesar dengan mentaliti tertutup, mereka bergelut setiap hari untuk mengekalkan kewarasan mereka selagi di tangan mereka cukup wang yang akan memenuhi hasrat mereka yang sentiasa lapar. Jelas sekali, tidak terlalu terang, mereka masih boleh memaksa negara untuk menerima alasan karut mereka dengan ancaman komunis, ancaman pengganas, melancarkan perang ke atas Raja, ancaman keselamatan negara dan ancaman revolusioner.

Mengetahui bahawa rakyat Malaysia sangat berhati-hati dengan perkara ini, mereka tidak pernah gagal untuk menggunakan Perkauman dan Agama untuk mempropagandakan rekaan jahat mereka. Orang-orang yang sama menjual imej mereka sebagai pengamal ajaran suci Islam, tetapi tidak bersedia untuk menerima Demokrasi demi melindungi Bangsa dan Agama.

Ulama, Mufti, pensyarah akademik, penganalisis politik, wartawan pro-Kerajaan, nyamuk parti-parti politik dan NGO telah sama-sama mengkritik Perhimpunan Bersih sebagai kotor, tidak mengikut ajaran Islam dan haram.


Peti Pandora Yang Tidak Boleh Ditutup

Polis pula telah meningkatkan gangguan dan tangkapan ke atas orang awam yang tidak bersalah dan pemimpin-pemimpin politik, serta Penganjur Bersih. Menggunakan undang-undang yang paling keras untuk memadamkan perbezaan pendapat, mereka berharap untuk memecahkan kekuatan politik rakyat.

Tidak ada keraguan lagi bahwa Bersih 2.0 telah membuka Peti Pandora. Ia secara tidak sengaja dibuka oleh BN sendiri, kerana sifat anti-perhimpunan yang berapi-api, BN kini terdesak untuk menutup semula peti itu.

Bersih kini telah menemui satu kehidupan sendiri dan semakin bertambah besar sehingga ke hari perhimpunan diadakan. Dengan tidak dijangka mendapat liputan berita besar-besaran dan perhatian media, PERHIMPUNAN itu telah mencapai objektifnya untuk menyedarkan rakyat di negara ini bahawa semua tipu muslihat tipu pilihan raya yang sedia ada perlu diperbaharui. Proses dan sistem mesti dibaik pulih dan dirombak.

Rakyat Malaysia yang selama ini berpuas hati sudah mula bangun. Air pasang sudah berubah dan tsunami kecil mula mengumpul kekuatan. Mari kita berharap ia akan bertualang di seluruh Semenanjung dan berterusan di sepanjang pesisiran pantai yang cantik di Sabah dan juga Sarawak. SALAM BERSIH!
Kredit : MC
Read Full 0 comments

Percubaan TANGKAP CheguBard Di Muar?

OCPD (berbaju biru) mengarahkan Chegu Bard supaya menghentikan ceramah

Malam semalam, sekali lagi polis membuktikan mereka menjadi perkakas kepada kerajaan Barisan Nasional. Dalam siri ceramah Chegu Bard yang sepatutnya berlangsung di Serom 3, Ledang bersama dengan Cikgu Mala telah berjaya digagalkan oleh Polis dan FRU.

Walaupun program ceramah ini dibuat di dalam premis sendiri dan permohonan permit telah dibuat lebih awal (dan tidak diluluskan) polis seperti biasa terus 'mengikut arahan' untuk menggagalkan program ini.

Tuan rumah telah dipanggil OCPD dan diberikan amaran supaya menghentikan ceramah. Dalam masa yang sama penceramah pertama Cikgu Mala memberikan ruang kepada Chegu Bard untuk memberikan ceramah kerana telah menjangkakan Polis dan FRU akan menghentikan juga program ini walau dengan apa cara sekalipun.

Tidak sampai 10 minit Chegu Bard memulakan ceramah, kira-kira 10-15 anggota FRU telah menghampiri ruang ceramah dan diikuti dengan OCPD dan SB. Unit Amal Ledang yang bertugas dengan cekap merapatkan kawalan disekeliling Chegu Bard bagi mengelakkan provokasi Polis untuk melakukan tangkapan. Emosi pengunjung yang mengikuti ceramah wajar dipuji kerana memberikan kerjasama dan ruang kepada pihak keselamatan untuk 'menjalankan tugas' walaupun berasa tidak puas hati dengan tindakan tersebut.


 Unit Amal Ledang mengawal CheguBard yang sedang memberikan ceramahFRU mula memasuki ke ruang ceramah setelah arahan supaya menghentikan ceramah tidak diendahkan

Ceramah Chegu Bard sekali lagi diganggu OCPD selepas kira-kira 20 minit memberikan ceramah penerangan. Walaupun Chegu Bard memberikan contoh kes Dr Hatta Ramli yang memenangi kes ini :

26 OGOS 2010 - Mahkamah Tinggi Kuantan hari ini mengesahkan tangkapan terhadap Bendahari PAS, Dr. Hatta Ramli bersama dua lagi ahli PAS sewaktu berceramah di premis persendirian pada tahun 2000 adalah tidak sah dan melanggar perlembagaan.

Pesuruhjaya kehakiman Datuk Mariana Haji Yahya dalam keputusannya pagi tadi meminta gantirugi ditaksirkan kepada ketiga tiga mereka dihadapan pendaftar mahkamah dalam masa terdekat.

Hakim pada penghakimannya juga memberitahu, perhimpunan pada ceramah terbabit adalah aman dan tindakan polis menyerbu dan membuat tangkapan adalah satu pencerobohan dan telah mengakibatkan kekecohan.

Pada sidang media siang tadi, Hatta memberitahu keputusan mahkamah dalam kesnya itu memberikan implikasi besar kepada semua pertubuhan khasnya parti politik bahawa sebarang bentuk himpunan di premis persendirian adalah dibolehkan dan tidak memerlukan permit.

Ianya juga memberi peringatan kepada pihak polis supaya tidak lagi bertindak sesuka hati menangkap mereka yang berhimpun dalam kawasan premis persendirian.

OCPD tetap bertegas mahu ceramah ini dihentikan. Akhirnya penganjur program menurut arahan polis.

Namun tindak-tanduk polis dan FRU yang tidak beredar walaupun ceramah telah dihentikan, dengan Black Maria yang masih menghalang salah satu jalan keluar, ia telah menimbulkan rasa syak dikalangan petugas Unit Amal, adik beradik SAMM malah juga kepada pengunjung. Tidak seperti kebiasaan, setiap kali sesuatu program ceramah dihentikan maka pihak keselamatan akan beredar bersama-sama dengan orang ramai.

FRU dalam keadaan bersiap sedia ketika OCPD berbincang dengan Chegu Bard

Chegu Bard memberikan contoh Kes Dr. Hatta Ramli kepada OCPD (berbaju biru) ketika bertanyakan apakah alasan mereka untuk menghentikan ceramah di dalam premis sendiri.

Ditambah pula dengan situasi semasa yang panas dengan desakan-desakan 'pihak-pihak tertentu' untuk menahan mereka yang diyakini terlibat dengan BERSIH 2.0, maka pihak Unit Amal Ledang dan adik-beradik SAMM berjaya membawa Chegu Bard menyusup keluar dari tempat program. Yang pastinya, sebaik mereka mendapati Chegu Bard sudah tiada lagi di dalam rumah penganjur, barulah pihak keselamatan (Polis dan FRU) beredar keluar. Semoga kenangan meredah belukar sawit di Serom menjadi sisipan nota perjuangan Chegu Bard.

Tindakan pihak keselamatan ini yang hanya 'mengikut arahan' amat dikesali oleh SAMM kerana walaupun diberikan contoh kes Dr Hatta Ramli oleh CheguBard, dimana sepatutnya pihak keselamatan tidak lagi boleh bertindak sesuka hati menangkap mereka yang berhimpun dalam kawasan premis persendirian. Malah boleh diadakan ceramah dan tidak memerlukan sebarang permit dengan syarat ianya tidak mengancam keselamatan Negara.

Ia bukan kenyataan suka-suka. Kenyataan ini adalah datangnya dari Mahkamah Tinggi. Jika keputusan mahkamah pun tidak dihormati oleh pelaksana undang-undang, bagaimana mereka mahukan rakyat untuk mematuhi undang-undang. Patutlah ada momokan di kalangan rakyat yang berkata PDRM sudah menjadi PRDM. Polis DiRaja Malaysia sepatutnya ditukar kepada Polis RAJA Di Malaysia.
Read Full 6 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks