blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Gambar Siapa POLIS Serah Kepada PENGANALISIS AMERIKA?

Friday, June 24, 2011
Dalam usaha untuk menggambarkan publisiti negatif kepada perhimpunan Bersih 2.0 dan usaha berterusan memburuk-burukkan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim, pentadbiran Najib juga telah memberikan perisai perlindungan kepada trio Datuk T sambil memberi peluang sepenuhnya kepada peguam mereka untuk memberikan keputusan bahawa 99.9% muka lelaki di dalam video seks itu adalah Anwar berdasarkan dan gambar Anwar yang telah diberikan kepada pakar AS oleh pihak polis.

"Jika benar, anda boleh 1000% yakin bahawa Peguam Negara dan Najib akan memjadikan trio Datuk T mengaku tidak bersalah dan menuntut perbicaraan yang panjangan. Mengapa mereka tiba-tiba berhenti di peringkat ini? Pertama, foto siapakah yang telah polis berikan kepada pakar AS? Adakah ia benar-benar Anwar," Ahli Parlimen Batu Tian Chua berkata kepada Malaysia Chronicle.

"Ia juga memberitahu bahawa mereka hanya melakukan perbandingan muka dengan menggunakan gambar sesiapa pun, tetapi bukan perbandingan badan sepenuhnya dan ini adalah pita seks. Kami telah menjangka paling teruk, dengan memberi DNA kepada Jabatan Kimia dalam Liwat II. Saya fikir ini bukan satu kejutan bagi sesiapa pun, dengan taktik seperti ini."


Denda 'kacang'

Malah, selepas membuat penampilan di pintu masuk dan pada mulanya membantah tuduhan oleh Peguam Negara, trio Datuk T tersenyum lebar sebelum mengaku bersalah. Mereka telah dikenakan denda dengan jumlah teramat rendah yang jika dijumlahkan hanya sebanyak RM5,500 atau hukuman penjara selama 6 bulan.

Mungkin mereka merasakan mereka adalah wira, tetapi bagi seluruh negara, video seks Datuk T menandakan tahap paling rendah dalam kejahatan politik Malaysia, malah oleh standard elit UMNO.

Jadi kesan daripada video balik kembali kepada tahap populariti Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. Sejak sentimen negatif terhadap kepimpinan beliau telah meningkat dan terdengar permintaan agar beliau meletak jawatan sebagai Presiden UMNO dalam pemilihan parti yang dijadual tahun depan.

Malah hari ini, apabila fakta-fakta kes itu dibacakan, para jurubahasa mahkamah telah berusaha mengaitkan nama Anwar kepada lelaki di dalam video seks ini. Pertuduhan terhadap ketiga-tiga Datuk T, identiti orang yang merakamkan filem melakukan hubungan seks dengan pelacur tidak penting sama sekali

Ketiga-tiga mereka adalah ahli perniagaan Shazryl Eskay Abdullah, bekas Ketua Menteri Melaka Rahim Thamby Chik dan bekas Bendahari Agunf PERKASAi Shuaib Lazim. Eskay dan Syuaib telah bersama-sama didakwa kerana memiliki dan pengedaran pornografi di bawah Seksyen 292 (a) Kanun Keseksaan, manakala Rahim dituduh bersubahat didakwa di bawah seksyen 109 Kanun Keseksaan.

Jika didapati bersalah, mereka boleh didenda dan atau di penjara sehingga 3 tahun. Tetapi Eskay hanya didenda RM3,000 atau tiga bulan penjara, Rahim didenda RM1,000 atau sebulan penjara dan Syuaib RM1,500 atau 2 bulan penjara.


Kesalah Kecil Yang 'Mulia'

Sementara itu di dalam mahkamah juga diberitahu bahawa dalam pita tersebut, wanita itu telah melakukan seks oral sebelum pasangan itu terus melakukan hubungan seks. Juga terdengar bahawa seorang pakar AS berkata video itu tulen dan tiada imej yang "tertindih" dalam rakaman video tersebut.

Ini memberi peluang untuk Eskay menegaskan, "Bukan lagi menyerupai Anwar, tetapi Anwar."

Dalam hujah oleh peguam pembelaan, ia telah menyatakan bahawa tiga lelaki "mulia" dan berniat baik kerana mereka menayangkan pita tersebut untuk mendedahkan dan menghalang Anwar dari menjadi Perdana Menteri.

Malah Shafee Abdullah salah seorang peguam mereka berkata perbuatan mereka digambarkan sebagai "kesalahan kecil".

Lebih hebat kagi, Shafee juga berkata pakar-pakar video AS telah membandingkan imej lelaki dalam video tersebut dengan gambar Anwar. Mereka mengesahkan bahawa kedua-dua mereka adalah sama.

Laporan itu dilakukan oleh Dartmouth College di Hanover, New Hampshire, berdasarkan analisis mengesahkan muka sama berdasarkan perbandingan 99.99% muka lelaki dalam video itu dengan gambar Anwar yang diberikan oleh pihak polis.

Tetapi penyokong Anwar di luar menolak laporan itu.

"Jika anda melihat Liwat II dan liwat dan kes kematian dalam tahanan seperti Kugan Ananthan dan Teoh Beng Hocks khususnya, terdapat jelas penyalahgunaan bukti oleh pihak berkuasa. Mengapa video seks tidak boleh digunakan untuk menjatuhkan Anwar. Kugan mati kerana dia dipukul sehingga buah pinggang rosak tetapi laporan bedah siasat daripada pihak polis berkata beliau mati akibat cecair dalam paru-paru," kata Tian.

"Sama juga dengan nota yang kononnya ditulis oleh Beng Hock dan ia diperolehi terus daripada Peguam Negara. Ujiannya sangat mudah. ​​Rakyat Malaysia hanya perlu bertanya di dalam diri mereka sendiri, adakah mereka percaya kepada Gani Patail, Khalid Abu Bakar dan Encik Najib-Altantuya."
Read Full 1 comments

Di Sebalik PENDAKWAAN Terhadap Datuk T

Anda jangan silap, walaupun kita boleh bergembira kerana akhirnya trio Datuk T - bekas Ketua Menteri Melaka Rahim Thamby Chik dan bendahari PERKASA Shuaib Lazim - akan dikenakan pertuduhan, tetapi orang sebenar yang akan dibicarakan ialah Anwar Ibrahim.

Datuk Seri Anwar Ibrahim mungkin tidak akan dipanggil ke mahkamah untuk membela diri terhadap skandal ini video seks ini. Namun perbicaraan oleh 'media' terhadapnya akan berterusan.

Tuduhan paling besar yang mungkin akan dikenakan terhadap ketiga-tiga mereka ini ialah kerana memiliki dan mengedar bahan lucah.

Jika didapati bersalah, ketiga-tiga mereka mungkin akan membela diri mereka "tidak bersalah" dan akan memakan masa berhari-hari di mahkamah. Malah jikapun mereka mengaku bersalah, kempen mereka untuk mencemarkan nama Anwar tidak akan terhenti demi untuk tuan mereka.


Tujuan sebenar

Di dalam mahkamah nanti kita akan dapat lihat apakah tujuan sebenar mengapa ketiga-tiga lelaki ini kekal dengan pendirian mereka (menayangkan video lucah secara terbuka).

Jika mereka memilih untuk mengaku tidak bersalah, pihak pendakwaan perlu membuktikan bahawa ketiga-tiga mereka memang bersalah kerana memiliki dan mengedarkan bahan lucah. Untuk membuktikan perkara ini, mereka perlu menjelaskan bagaimana, di mana dan kenapa mereka memiliki video seks ini.

Butiran yang buruk pasti akan ditonjolkan di dalam semua saluran media dan melalui akhbar-akhbar aliran perdana . Kita akan dihidangkan dengan pelbagai perkara yang buruk tentang Anwar Ibrahim, sedangkan identiti pelakon itu tidak dibincangkan sama sekali di dalam perbicaraan itu.

Lebih menyedihkan daripada semua itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak dipanggil ke mahkamah untuk membela diri.

Perbicaraan yang baru ini akan mewujudkan persepsi bahawa lelaki di dalam video itu ialah Anwar Ibrahim. Ini adalah permainan persepsi yang UMNO dan orang bawahan mereka mainkan sehingga kini. Kebenaran tidak penting, yang penting ialah apa yang anda dan saya percaya - walaupun hakikatnya ia tidak benar sama sekali.Pembunuhan watak

Jika tuan boneka mereka memutuskan untuk berbuat demikian (mengaku tidak bersalah) ia akan memperlihatkan kredibiliti mereka terlalu tipis, mereka mungkin memilih untuk mengaku bersalah. Sudah tentu, mereka akan diberikan hukuman yang minimum - mungkin dikenakan denda sahaja.

Kemudian akan diadakan sidangan media, temu bual dengan akhbar, keluar di dalam majalah-majalah di mana media yang dikawal oleh kerajaan akan menonjolkan mereka sebagai wira, sedangkan apa yang mereka lakukan adalah satu jenayah dan dosa kezaliman yang paling besar.

Secara logiknya, keseluruhan perkara ini sangat jelas. Trio Datuk T malah kemudiannya mengakui segala tindakan mereka memiliki dan mengedarkan video seks.

Malah mereka sendiri memanggil dan mengumpulkan wartawan untuk menonton video ini. Bekas Ketua Menteri Melaka Rahim Thambi Chik sendiri menerangkan bagaimana mereka mendapat video seks, dan memberitahu bahawa tindakan menayangkan video itu adalah wajar dan untuk memberitahu kepada negara siapakah Anwar Ibrahim.

Ketiga-tiga lelaki kemudian menuntut kepada Anwar Ibrahim dan isterinya supaya berhenti daripada aktif di dalam politik. Anwar telahpun membuat laporan polis terhadap ketiga-tiga mereka..

Dengan pengakuan sahaja, ketiga-tiga pesalah ini akan diberi ruang untuk membela diri di dalam mahkamah, jika mereka mahu.

Ini merupakan satu kes yang jelas dicipta UMNO untuk pembunuhan watak dengan menggunakan badan kehakiman dan duit pembayar cukai semata-mata 'untuk menjatuhkan musuh besar mereka'. Ia agak memalukan apabila tiga lelaki ini dan UMNO menggunakan mahkamah untuk melemparkan lumpur ke muka Anwar Ibrahim, sedangkan Anwar tidak mempunyai peluang untuk membela diri atau menjawab di dalam mahkamah kerana pertuduhan ini tidak memerlukan dirinya.

Malah, pertuduhan kerana memiliki dan mengedar ini tidak memerlukan untuk menentukan siapakah pelakon lelaki dan pelakon perempuan di dalam video itu.

Trio Datuk T akan melalui hari-hari mereka di dalam mahkamah tetapi ia tidak akan membawa kebenaran. Sebaliknya kes mahkamah akan digunakan sebagai pentas untuk menyebarkan lagi pembohongan ini. Semuanya adalah untuk tujuan yang jelas, memalitkan pertuduhan elit UMNO terhadap Anwar Ibrahim dan menolaknya jauh daripada arena politik Malaysia.Kredit : MC
Read Full 1 comments

HEBAT! Kenali PENYOKONG Tayangan Adegan LUCAH Secara Terbuka DI MALAYSIA
KUALA LUMPUR, 24 Jun -- Trio Datuk T (dari kanan) Ahli Perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah, bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Bendahari Agung Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Shuib Lazim hadir di Mahkamah Majistret, Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur di sini, hari ini berhubung tuduhan menayangkan secara terbuka adegan lucah iaitu hubungan seks antara lelaki dan perempuan.
Antara penyokong Datuk Trio yang hadir di Mahkamah Jalan Duta di sini, hari ini bagi memberi sokongan kepada Trio Datuk T iaitu ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah, bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Bendahari Agung Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Shuib Lazim berhubung tuduhan menayangkan secara terbuka adegan lucah iaitu hubungan seks antara lelaki dan perempuan.Apa tujuan kumpulan penyokong ni. Mereka menyokong supaya tindakan TAYANGAN ADEGAN LUCAH secara terbuka dibenarkan???. Apa punya turrr!! 
Rasa-rasanya....kumpulan penyokong ni boleh mohon dengan Rais Yatim untuk benarkan rancangan VIDEO LUCAH di dalam RTM. Lagi senang.
:Author Faethal

Kredit : Bernama
Read Full 0 comments

Wanita MATI Sakit Jantung Apabila TERSEDAR Dirinya Siap Untuk DIKEBUMIKAN

KAZAN, RUSIA - Seorang wanita mati akibat serangan jantung kerana selepas terbangun dan mendapati dirinya telah diisytiharkan mati - dan sedang siap sedia untuk dikebumikan.

Ketika salah seorang anggota keluarganya yang sedang berkabung membuka keranda, wanita yang sudah disahkan mati itu tiba-tiba bangun dan mula menjerit apabila melihat keadaan dirinya.

Doktor telah tersilap apabila mengesahkan kematian Fagilyu Mukhametzyanov, 49, tetapi ia benar-benar mati kemudiannya selepas mendengar bacaan doa ahli keluarganya yang berkabung supaya rohnya selamat ke syurga.

Fagilyu Mukhametzyanov bersama suaminya Fagili.


Fagili Mukhametzyanov, 51, suami kepada wanita malang itu diberitahu isterinya telah meninggal dunia akibat serangan jantung selepas dia pengsa di rumah dan mengalami sakit dada.

Mukhametzyanov berkata: "Matanya berkelip-kelid dan kami segera bergegas kembali ke hospital, tetapi dia hanya bertahan untuk hidup selama 12 minit di Unit Rawatan Rapi sebelum dia mati sekali lagi.


Saya amat marah dan mahukanb jawapan. Dia tidak mati ketika mereka berkata (dia sudah mati) dan mereka boleh menyelamatkannya."

Jurucakap Hospital Minsalih Sahapov berkata: "Kami akan menjalankan siasatan."

Mayat Mukhametzyanov dibungkus di dalam permaidani selepas dia meninggal dunia untuk kali 'kedua' di Kazan, Rusia
Kredit : Daily Mail

Read Full 0 comments

(GAMBAR) Malaysia TUMPASKAN Lubnan 2-1

PEMAIN negara, Mohamad Fadhli Mohd Shah (kiri) diasak dua pemain Lubnan pada saingan kelayakan Olimpik di Stadium Nasional Bukit Jalil


KUALA LUMPUR: Malaysia layak ke peringkat kumpulan kelayakan bola sepak Olimpik London 2012 selepas menumpaskan Lubnan 2-1, pada perlawanan kedua pusingan kedua di Stadium Nasional Bukit Jalil, sebentar tadi.

Skuad negara membuka tirai jaringan pada minit ke-8 menerusi Mohd Irfan Fazali dan gol kedua oleh Wan Zack Haikal Wan Nor pada minit ke-41. Pada pertemuan pertama di Beirut sebelum ini, kedua-dua pasukan terikat 0-0.


Pemain Malaysia, Mohamad Muslim Ahmad menghalang pemain Lebanon Mohamad Haidar (4) pada perlawanan bola sepak kelayakan Olimpik di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini, malam ini.


Namun pada masa separuh kedua Lubnan mendapat gol menerusi Chandi Atie pada minit ke-61 selepas Malaysia terpaksa bermain 10 pemain apabila Gary Steven Robbat dilayangkan kad merah kira-kira 10 minit sebelum itu.

Lagi gambar menarik :

Pemain Malaysia, Mohamed Fandi Othman menghalang pemain Lebanon Chadi Atie pada perlawanan bola sepak kelayakan Olimpik di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini, malam ini


Pemain Lebanon Chadi Atie dihalang tiga pemain Malaysia pada perlawanan bola sepak kelayakan Olimpik di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini, malam ini.
Penyokong Pasukan Malaysia meraikan kemenangan mengalahkan pasukan Lubnan 2-1 pada perlawanan bola sepak kelayakan Olimpik di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini, malam iniKredit : Bernama
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks