blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Lelaki DITAHAN Kerana Makan ANAK TIKUS

Wednesday, June 22, 2011
article-2006684-0CACD1C800000578-850_468x308.jpg (468×308)
Ngeri ... Andy Harris memakan 'anak ikus'

Lelaki ini telah didakwa kerana melakukan kekejaman terhadap haiwan selepas muncul videonya di dalam Facebook memakan anak tikus hidup-hidup.

Rakaman ngeri itu menunjukkan Andy Harris, 31, meletakkan tikus yang masih belum berbulu dalam mulutnya sebelum mengunyah dan menelan.

Beliau kemudian dilihat menelan haiwan tersebut sambil menghirup minuman besar melalui straw.

article-2006684-0CACD21200000578-127_468x286.jpg (468×286)
Kejam ... anak tikus yang dimakan di dalam rakaman Facebook.


Badan kebajikan haiwan People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) telah memaklumkan kepada polis tentang rakaman itu selepas menerima banyak aduan.

Martin Mersereau dari PETA berkata pihak berkuasa tempatan telah menemui Harris dan menahannya.

Harris, daripada Tooele, Utah, Amerika Syarikat, mengaku tidak bersalah terhadap penyeksaan haiwan dan kini sedang menghadapi perbicaraan.Kredit : TheSun UK
Read Full 1 comments

Wajah Sebenar IBRAHIM ALI

gerak-aman-ibrahim-ali-300x225.jpg (300×225)


Berikut ini adalah 'wajah sebenar' siapa Ibrahim Ali, rakan kepada Cukong Cina yang menghidupkan pepatah "memburu dengan anjing dan berjalan dengan arnab yang" ke dalam sains. Hanya segelintir yang tahu sejarah sebenar dirinya. Izinkan saya menerangkan kepada anda mengenai siapa Ibrahim Ali Perkasa.

Pada tahun 1970-an, Ibrahim pernah menjadi ketua "macai" kepada Anwar Ibrahim. Dia akan menghadiri banyak forum dan perbahasan di Universiti Malaya. Beliau daripada ITM. Dia akan duduk di belakang dewan dengan trademark pakaian folksy (seperti Anwar pada masa itu) dengan skaf Palestin yang biasanya dikaitkan dengan Yasser Arafat tersangkut di lehernya.

Setiap kali akhir sesi perbahasan, beliau akan bertanyakan pelbagai soalan mengenai agama Islam. Dia akan menjerit tentang Maudud inilah, Maryam Jameelah itulah. Di kebanyakan acara, beliau hanya diabaikan oleh pelajar UM.

Dia peminat nombor satu Anwar dan akan meniru apa jua yang Anwar lakukan.

Beberapa tahun kemudian, dia terlibat dalam pelbagai jenis perniagaan menggunakan wang orang lain.

Pada masa itu, (bekas menteri kewangan) Tengku Razaleigh Hamzah akan menjadi sumber dana yang senang dan mudah didapati.

Ada satu ketika Ibrahim mendapat sejumlah dana yang besar dari Tengku Razaleighdan beliau telah berbelanja besar untuk dirinya dengan sebuah pejabat dengan rekaan terkini.

Pada masa itu, penggunaan pintu elektronik dengan butang berkod adalah sesuatu yang baru. Dia juga mempunyainya. Malah, beliau memasang banyak pintu seperti itu di bilik-bilik korporat beliau. Selepas satu pejabatnya yang lengkap dengan rekaan terkini siap, Ibrahim akan memanggil rakan kongsi perniagaannya duduk di dalam bilik mesyuarat itu dan berkata - "OK, mari kita fikirkan perniagaan yang akan kita lakukan."

Dalam perniagaan, rakan-rakan Ibrahim sentiasa orang Cina. Jadi segala amaran, nasihat atau apa sahaja istilah yang dia beliau laungkan, adalah palsu dan hipokrit.

Palsu kerana Ibrahim terus hidup dengan hasil perniagaan Cina, hipokrit kerana dia mengecam teruk terhadap kaum Cina semata-mata untuk survival politik beliau.

Semalam saya menerima emel dari seorang pengundi dari Pasir Mas,dimana Ahli Parlimennya ialah Ibrahim Ali. Ini adalah sebahagian dari emel tersebut:-

"Saya seorang pengundi dalam parlimen Pasir Mas kawasan di mana Ibrahim Ali menjadi Ahli Parlimen. Saya mengundi untuknya dalam pilihanraya lalu kerana beliau menggunakan tiket PAS. Ia mungkin undian paling saya kesal dalam hidup saya.


Betul. Dia seorang hipokrit. Dia melindungi ramai orang Cina di dalam kontrak-kontraknya, termasuk perjanjian projek mega Jambatan Tendong. Tetapi dia menggambarkan dirinya sebagai Hulubalang Melayu. Menyedihkan. Bagaimana boleh pihak berkuasa senyap terhadap beliau?"


Kredit : sakmongkol
Read Full 1 comments

Ketua Penggodam LulzSec, REMAJA 19 TAHUN DITAHAN

Seorang remaja ditahan semalam kerana disyaki menjadi dalang penggodam operasi komputer peringkat global dari bilik tidurnya.

Ryan Cleary, 19, telah ditahan oleh polis di rumah ibunya di Wickford, Essex.

Beliau dipercayai untuk menjadi ketua LulzSec, kumpulan yang bertanggungjawabmenggodam Agensi Jenayah Berat Britain dan Senat Amerika Syarikat.

Beliau juga disyaki memainkan peranan penting di sebalik penggodaman ke atas syarikat gergasi permainan Sony dan Nintendo - dan perkhidmatan rahsia CIA Amerika.


Beliau didakwa melakukan semuanya dari sebalik langsir tertutup di bilik tidurnya di banglo yang ibunya. Dan seorang pakar komputer berkata malam tadi: "Ia memainkan peranan sebenar dari Wickford yang menjadi pusat gerakan penggodaman global."

Cleary telah ditahan oleh polis semalam di bawah "pra-rancangan operasi yang diketuai unit risikan".

Serbuan ini adalah sebahagian daripada siasatan bersama Scotland Yard dan FBI.

Pihak berkuasa Amerika telah dimaklumkan. Peluang Cleary - dikatakan "sangat cerah" - akan diekstradisi ke AS.

Detektif percaya beliau adalah "pemain utama" di dalam LulzSec, 'kumpulan yang mengaku bertanggungjawab menggodam nama, alamat, maklumat bank dan kata laluan 77 juta pelanggan Sony PlayStation.

Organisasi - dikatakan mempunyai hubungan dengan pemberi maklumat Wikileaks yang terkenal - dan juga ahli kumpulan serpihan daripada Anonymous, yang telah melancarkan serangan ke atas Mastercard dan Paypal tahun.

LulzSec dipercayai pada mulanya mensasarkan firma permainan sahaja dan penyiaran di AS termasuklah PBS dan Fox.


Kumpulan itu meletakkan pesanan lucu selepas menyerang PBS, "Semua data anda adalah hakmilik LulzSec" di laman web bersama logo bangsawan bermisai.

Tetapi di dalam Twitter baru-baru ini ia telah menyatakan hasrat untuk masuk ke laman-laman web kerajaan dan membocorkan dokumen sulit. Dan dakwaan ini telah menyebabkan keseluruhan 2011 UK banci pangkalan data sedang disiasat.

Cleary, seorang peminat muzik heavy metal yang telah dibuang daripada dua buah sekolah kerana masalah tingkah laku ini ditangkap oleh pegawai-pegawai dari unit pakar e-jenayah Scotland Yard.

Mereka menahannya selepas bersoal-jawab selama lima jam di sebuah rumah bernilai £330,000 milik ibunya Rita, 45.

Sumber polis berkata "sukar membayangkan jumlah maklumat" telah diperolehi dari salah satu komputer yang dirampas itu.

Mereka menambah serbuan itu hanya permulaan dan akan menjadi "lama dan kompleks", siasatan dan tahanan lanjutan mungkin berlaku.

Malam tadi identiti Cleary telah disebar oleh penggodam saingan yang menyiarkan namanya, alamat dan nombor telefon bimbitnya.

Terkejut ... abangnya Mitchell dan ibunya Rita.

Rita seorang jururawat di Hospital Southend, berkata anaknya "hidup di dalam talian".

Beliau memberitahu bagaimana dia mempunyai sejarah penyakit mental dan mengalami agoraphobia, takut dengan kawasan lapang, tetapi yang sangat pintar. Rita berkata, dia hanya menyangka hanya bermain permainan komputer di dalam bilik tidur dan tidak percaya beliau menggodam ke laman web agensi keselamatan.

Ibunya berkata polis telah bercakap dengan Cleary dalam "bahasa komputer" dan beliau tidak dapat memahami perbincangan tersebut.


Mitchell Cleary , 22, berkata: "Ryan taksub dengan komputer. Dia sedikit geek, itulah dia - dia mengunci dirinya di dalam bilik setiap hari, menutup langsir dan menghabiskan berjam-jam pada...di dalam talian.

"Dia tidak suka bola sepak atau sukan. Komputer adalah segala-galanya baginya. Saya hampir tidak melihatnya. Ibu saya merasakan ia agak susah."
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks