blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

UNIK! Majlis KHATAN Untuk DEWASA, Dari 30 - 55 TAHUN

Thursday, June 9, 2011
PASURUAN - Majlis Khatan secara besar-besaran biasanya dibuat di kalangan umat Islam selama ini hanya untuk kanak-kanak sahaja. Namun ia berbeza di Desa Watulumbung, Kecamatan Lumbang. Ini kerana majlis khatan besar-besaran pada Khamis (9/6/2011) ini khusus untuk orang dewasa.

Daripada data yang berjaya diperolehi, kira-kira 32 penduduk telah menyertai acara majlis sunat tersebut. Mereka yang hadir terdiri dari pelbagai usia, bermula dari 30 hingga kepada 55 tahun. Oleh kerana yang menyertainya kebanyakan golongan yang sudah berumah tangga, maka isteri mereka ada yang turut menghantar suami mereka ke majis sunat secara besar-besaran itu.

Majlis khatan ini sebenarnya dijalankan dengan kerjasama Yayasan Mubarot pimpinan KH Idris Hamid, PCNU dan Pemkab Pasuruan. Diharapkan dengan adanya acara sunat secara besar-besaran ini, dari sisi keislaman penduduk di daerah pegunungan di Lumbang dapat mencapai atau menjadi seorang muslim yang sempurna.

Tidak sekadar itu, Yayasan Mubarot KH Idris Hamid berkata, selepas disunat tentunya kaum adam di daerah Lumbang akan merasakan perbezaan dari sebelum dikhatankan. "Untuk para ibu-ibu, bezakanlah antara yang sudah dikhatan dan yang belum. Pastinya, ini jauh lebih sedap," jelas KH Idris Hamid, Ketua Yayasan Mubarot.

Sementara itu, selepas menjalani acara khatan ini, para peserta kemudian menerima bantuan wang Rp 75 ribu (lebih RM25). "Bantuan ini sebagai ganti rugi, kerana selepas dikhatan selama beberapa hari mereka tidak bekerja," kata Eddy Paripurna, Wakil Bupati Pasuruan ketika menghadiri majlis sunat besar-besaran ini.
Read Full 1 comments

SKMM Sekat Laman MEGAUPLOAD, FILESERVE Dan Banyak Lagi


Sejak beberapa minggu ini, beberapa laman-laman hos fail terkemuka menghadapi masalah untuk diakses, dan kini ianya diketahui mengapa ianya berlaku. Ianya kini diketahui yang mana Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia meminta para penyedia internet tempatan untuk menghalang akses ke beberapa laman yang terbabit.

Melalui satu surat rasmi, SKMM telah meminta para penyedia internet tempatan untuk menghalang akses ke lebih 10 halaman perkongsian fail yang popular. Ianya diperkatakan akses ke laman tersebut terpaksa dihalang kerana ianya terlibat dalam perkongsian fail-fail berhak-cipta, dan melanggar akta hakcipta tempatan.

10 halaman yang terlibat adalah www.movie2k, MegaVideo, PutLocker, DepositFiles, DuckLoad, FileServe, FilesTube, dan juga MegaUpload. Walaubagaimanapun, buat masa ini, beberapa penyedia internet masih lagi memberikan akses ke halaman ini. Namun mungkin ianya akan dihalang tidak lama lagi.Dah takde keje si Rais Yatim ni agaknya....:Author Faethal
Read Full 3 comments

Bongkar Kematian Ahmad Sarbani : DUSTA dan PENIPUAN SPRM - BAHAGIAN 3

Ahmad Sarbani - difitnah dalam kematiannya

Kami menyambung semula cerita di sebalik kematian misteri Timbalan Pengarah Kastam Ahmad Sarbani Mohamed. Ahmad Sarbani adalah orang kedua 'membunuh diri' ketika di dalam tahanan dan sedang disoal siasat oleh SPRM, yang pertama ialah Teoh Beng Hock.

Walaupun kerajaan berusaha untuk menunjukkan bahawa Beng Hock membunuh diri, kebanyakan rakyat Malaysia percaya bahawa ia tidak benar tetapi sebaliknya Beng Hock dibunuh dengan sengaja atau tidak oleh pegawai SPRM yang cuba untuk mendapatkan pengakuan darinya.

Kematian Ahmad Sarbani pula timbul dengan 'corak' yang sama, dan rakyat Malaysia juga percaya bahawa ia tidak membunuh diri. Malah, kematian Ahmad Sarbani menguatkan keyakinan lagi bahawa Beng Hock juga tidak membunuh diri.

Apapun penemuan Suruhanjaya Penyiasatan Diraja berhubung dua kematian ini, rakyat Malaysia telah memutuskan bahawa kedua-dua kematian ini bukan bunuh diri dan sebaliknya kerajaan berusaha untuk menutup jenayah dengan pelbagai laporan dan bukti-bukti yang direka.

Seperti yang anda lihat, kedua-dua insiden ini akan memberi kesan negatif kepada kerajaan terutama di dalam pilihanraya umum akan datang.

Pegawai penyiasatan (IO) Polis Diraja Malaysa (PDRM) ASP Zuhairi Muhammad melakukan penyiasatan  menyeluruh ke atas aset Timbalan Pengarah Jabatan Kastam Mohamed Ahmad Sarbani dan mendapati ia tidak memiliki kekayaan yang luar biasa.

Dia hanya memiliki tiga buah kereta sederhana - sebuah Perodua Kancil, kereta kedua Honda CRV terpakai dan Proton Persona - serta motosikal Modenas Kriss, yang ia gunakan untuk ke pejabat SPRM pada pagi malang 6 April, hari kematiannya .

Ia memiliki sebuah apartemen di Bukit Tinggi, Klang (RM65,872), sebuah apartemen di Puncak Alam (RM68,988), sebuah rumah cluster Semi-D di Saujana Impian,Sungai Buloh (RM230, 000) dan RM35,000 tabungan di Amanah Saham Bumiputra.

Semua ini sudah cukup jelas.

Satu-satunya aset yang signifikan, merupakan rumah semi-D yang dibeli melalui pinjaman kerajaan yang digunakan dari tabungan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) isterinya yang dikeluarkan ketika isterinya mencapai usia 50 tahun.

ASP Zuhairi kemudian menemubual Wan Zainal Abidin dan menemukan sesuatu yang lebih mengelirukan.

Pegawai Penyiasatan Kanan SPRM (SIO) Abdul Ghani berkata bahawa Ahmad Sarbani telah melibatkan Wan Zainal dan ia adalah orang terakhir yang Ahmad Sarbani dan Abdul Ghani disebut sebelum kematiannya.

Ini menunjukkan bahawa Ahmad Sarbani berada di dalam tahanan SPRM ketika dia meninggal dunia. Dan ini menunjukkan bahawa Dato 'Mustafar Ali telah berbohong dalam kenyataan akhbarnya.

Kesemuanya, Wan Zainal telah memberi tiga kenyataan kepada ASP Zuhairi kerana AG Gani Patail tidak berpuas hati apabila lelaki ini tetap membantah penglibatannya dalam setiap pertuduhan rasuah.

Sebab untuk tiga kenyataan ini adakah kerana AG Gani Patail dan Abu Kassim ingin pihak polis untuk 'menyelesaikan' kes 'bunuh diri' ini dengan menunjukkan bahawa Wan Zainal sebagai punca rasa takut dan penyebab kematian Ahmad Sarbani. Mereka sudah mengeluarkan kenyataan 'membunuh diri' jadi mereka memerlukan 'penyebab', tetapi gagal.

Walaupun menyebut nama AG, ia tidak menggerunkan Wan Zainal dan ia tetap berkeras kepada ASP Zuhairi bahawa "saya takkan fitnahkan orang yang dah meninggal" semata-mata untuk memudahkan kes. ASP Zuhairi juga mendapati bahawa latar belakang Wan Zainal tidak konsisten sebagai seseorang yang akan memberikan rasuah.

Wan Zainal adalah seorang yang warak dan merupakan Imam Jenazah surau itu. Gaji dan elaunya sangat sederhana. Dia secara sukarela menyerahkan tiga pernyataan terakhir tahunan bank kepada DSP Shafie, yang menunjukkan hampir tidak ada wang baginya untuk simpanan bulanan, apatah lagi untuk merasuah Ahmad Sarbani atau pegawai Kastam lain, dalam kes ini dengan jumlah berbilion-bilion ringgit.

Wan Zainal juga memberitahu ASP Zuhairi bahawa pada malam 4 Mei, ia telah bertemu Ahmad Sarbani yang meminta maaf kerana dia dipaksa oleh SIO Abdul Ghani untuk melibatkan Wan Zainal. Kerana Wan Zainal berurusan dengan salah satu syarikat penghantaran terbesar dalam negara dan juga global, ia boleh mengaitkan syarikat ini akan membayar rasuah yang besar untuk pengeluaran barang.

Setelah menyedari bahawa dia telah diperdaya untuk melibatkan rakan-rakan yang tidak berdosa, Ahmad Sarbani berkata kepada Wan Zainal bahawa dia membetulkan keadaan sebenar.

Pada pagi hari 6 April sekitar 09:50, SIO Abdul Ghani telah mememinta Ahmad Sarbani untuk memanggil Wan Zainal ke pejabat SPRM. Pada saat Wan Zainal tiba di sekitar tengah hari, Ahmad Sarbani telah dibunuh.

Pada 14:00, S.I.O. Abdul Ghani bertemu Wan Zainal dan memintanya untuk membantu dalam memberikan kenyataan kepada polis yang akan menyokong 'penipuan' SPRM bahawa Ahmad Sarbani telah membunuh diri kerana dia berada di bawah tekanan. Wan Zainal juga diminta untuk menyelaraskan masa panggilan-panggilan dan peristiwa-peristiwa tertentu untuk menyokong buku catatan SPRM itu.

Untuk melepaskan dirinya juga, S.I.O. Abdul Ghani memberitahu kepada seorang teman rapatnya bahawa pada pagi 6 April, IO SPRM yang lain bernama Syaikh telah cuba mengatasi penyiasatan yang diketuainya dengan melaporkan kepada Mohd Fauzi bahawa Ahmad Sarbani tidak akan bersetuju untuk 'berkerjasama'. Ini menyebabkan Mohd Fauzi untuk datang ke balistik diiringi Shaikh dan pegawai SPRM lain, Kamal, untuk memberi tekanan kepada Ahmad Sarbani.

S.I.O. Abdul Ghani merasa terhina apabila Syaikh cuba menjadi terkenal di atas usahanya dalam 'kes besar'ini .
Abdul Ghani juga mengaku bahawa dia melihat Shaikh dan Kamal menggunakankan 'teknik tekanan' kepada Ahmad Sarbani dan membuatkan Ahmad Sarbani menandatangani borang perakuan untuk merampasan telefon ketika Ahmad Sarbani terbunuh.

Untuk menenangkan rakyat Malaysia, I.O. Shaikh dan I.O. Kamal telah digantung selama-lamanya dan ini mencipta banyak permusuhan dalam SPRM Selangor, terutama kerana SIO Abdul Ghani sedang dilindungi oleh Yusof Akope dan Mohd Fauzi.

Nantikan Bahagian 4 dimana kami akan mendedahkan satu penutupan besar dan penipuan yang bertujuan untuk menyembunyikan fakta bahawa Ahmad Sarbani tidak membunuh diri tetapi telah dibunuh.Artikel sebelum ini:

Bongkar Kematian Ahmad Sarbani : DUSTA dan PENIPUAN SPRM - BAHAGIAN 1

Bongkar Kematian Ahmad Sarbani : DUSTA dan PENIPUAN SPRM - BAHAGIAN 2Kredit : M2day
Read Full 0 comments

Kucing Aneh, Berkaki ENAM Dan Dua ALAT KELAMIN

BULUKUMBA - Seekor kucing di Bulukumba, Sulawesi Selatan, lahir dengan keadaan fizikal yang berbeza berbanding kucing yang lain. Tidak sekadar mempunyai dua alat kelamin, malah ia mempunyai enam kaki.

Dua kaki lebihan itu berada berdekat kaki belakang atau dekat dengan ekor. Dari tingkah lakunya, dua kaki itu kelihatan mengganggu aktiviti kebiasaan seekor kucing, terutama ketika berjalan. Cara berjalannya juga aneh, kucing ini terpaksa mengangkat bahagian belakang ketika berjalan normal. Kedua kaki tambahan tersebut tidak dapat digunakan untuk berjalan.

Tidak hanya itu, kucing ini juga memiliki alat kelamin jantan dan betina sehingga pemiliknya sendiri bingung ketika ditanya jenis jantina kucingnya.

Dadang, pemilik kucing mula mengetahui keanehan pada kucingnya selepas 2 bulan kelahirannya. Dia terkejut ketika melihat kucingnya tidak seperti empat saudaranya yang normal.

Pada mulanya dia hany perasan kucing ini suka menyendiri dari saudaranya. Ketika kucing lain keluar rumah barulah kucing aneh ini berjalan di sekitar rumah.

Setiap kali makan, kucing aneh ini digorengkan ikan dan dihidangkan. Anehnya, kucing ini tidak mahu makan jika tidak disajikan ikan yang dimasak.

Kucing ini kini menjadi bualan penduduk di Kota Bulukumba. Ramai penduduk datang ke rumah Dadang di Jalan Jenderal Sudirman Bulukumba untuk melihat sendiri keanehan kucing ini.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks