blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Lagenda Gusti MACHO MAN Meninggal Dunia

Saturday, May 21, 2011

Ahli gusti legenda "MACHO MAN" Randy Savage berusia 58 tahun telah meninggal dunia dalam satu kemalangan kereta di Tampa, Florida, menurut laporan TMZ.

Menurut laporan kemalangan, Savage sedang memandu sebuah Jeep Wrangler apabila dia tiba-tiba mengalami sakit jantung ketika sedang memandu pada jam 9.25 AM, hari Jumaat.

Menurut Florida Highway Patrol, Savage hilang kawalan pada kenderaannya dan berlanggar dengan sebatang pokok. Savage dan isterinya didapati memakai tali pinggang keledar sepanjang masa.ALKOHOL juga bukan faktor di dalam kemalangan itu.

Isteri Savage, Lynn Payne yang turut berada di dalam kenderaan itu terselamat dan mengalami kecederaan kecil.

Awal bulan ini Savage baru sahaja meraikan ulangtahun pertama perkahwinannya bersama isteri barunya Lynn Payne.

Macho Man bersama isterinya Lynn Payne yang dikahwininya tahun lalu

Keadaan kenderaan Macho Man selepas kemalangan.

"WWE merasa sedih untuk menerima berita kehilangan seorang Superstars terbesar dalam eranya, Randy Poffo yang juga dikenali sebagai Randy “Macho Man” Savage," kata Vince McMahon dalam satu kenyataan. "Poffo berada di bawah kontrak WWE dari 1985 hingga 1993 dan pernah memenangi kedua-dua WWE CHAMPIONSHIP dan INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP."


Lihat klip video kemalangan di bawah :
video
Read Full 1 comments

SHAM KAMIKAZE Terima Hidayah Selepas Bertemu IMAM MEKAH

Sham Kamikaze @ Shamril Salleh

Shamril Salleh, atau lebih diketahui sebagai Sham Kamikaze bukan orang asing kepada peminat-peminat muzik rock tempatan. Pemain gitar yang dihormati ini dan juga merupakan pengasas kumpulan Kamikaze bukan sahaja seorang artis tetapi juga penerbit muzik, pengubah, penyusun dan gitar sessionist.

Sham Kamikaze dikenali sebagai pemain gitar rock popular di Malaysia. Lahir pada 1976 di dalam sebuah keluarga berlatarbelakang muzik, dia terdedah kepada pelbagai jenis muzik sejak di usia muda. Dia mula belajar bermain gitar pada usia 12 dan telah bermain dalam kumpulan sejak berumur 14 tahun.

Sebagai pemain gitar muda, Sham berterusan mengasah kemahirannya dan membantu ramai artis-artis utama di Malaysia dan luar negara selama bertahun-tahun; dia juga mengajar di Guitar Institute of Malaysia di Kuala Lumpur. Dia membentuk kumpulan Kamikaze pada 1999 dan merekodkan tiga album - Kontroversi, Inspirasi dan 3. Kesemuanya pernah dicalonkan untuk Anugerah Industri Muzik - iaitu sebuah Anugerah Industri Muzik Malaysia, sama seperti U.S. Grammy - dengan album Inspirasi memenangi anugerah AlbumRockTerbaik 2001. Sham pernah bermain dengan ahli-ahli muzik seperti Andy Timmons, Neil Zaza and T.M. Stevens , dan bermain untuk persembahan pembukaan kepada Joe Satriani / Steve Vai / pelancongan Eric Johnson G3 dalam 2000.

Kali ini, Sham Kamikaze akan menceritakan pengalamannya mendapat hidayah selepas bertemu dengan Imam Besar Mekah, Sheikh Dr. Abdul Rahman Abdul Aziz As-Sudais di Kangar, Perlis. Seterusnya mengubah identiti beliau yang sebelum ini memakai gelang dan bersubang. Saksikan video di bawah:
video
Read Full 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks