blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Dipenjara Seumur Hidup Kerana PERKHIDMATAN SEKS ONLINE

Thursday, May 12, 2011
MANILA : Dua rakyat Sweden telah dipenjara seumur hidup di Filipina kerana mencabuli undang-undang penyeludupan manusia dengan menjalankan operasi perkhidmatan seks secara ONLINE melalui internet di selatan bandaraya yang membekalkannya kepada orang asing.

Emil Andreas Solemo dan Bo Stefan Sederholm


Pertuduhan ini ialah kemenangan undang-undang yang pertama dalam pertempuran menentang operasi porno orang asingyang dijalankan di Filipina, kata Lalae Garcia dari pergerakan Tubaga, kumpulan pembela hak-hak wanita dan kanak-kanak di selatan kepulauan Mindanao.

"Ini pastinya suatu kemenangan utama kerana mendera dan mengeksploitasi wanita," dia memberitahu wartawan-wartawan selepas sebuah mahkamah di Cagayan de Oro menjatuhkan hukuman kepada warga Sweden dan tiga rakan jenayah warga Filipina.

Agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang berkata cybersex, atau perkhidmatan menyediakan khidmat seks menerusi Internet, ialah satu industri yang berkembang di seluruh dunia, termasuk di dalam Filipina , ini kerana risiko ia untuk ditangkap adalah rendah dan keuntungannya pula tinggi.

Mahkamah mengeluarkan keputusan penghakiman pada Selasa 6 Mei, turut mendenda warga Sweden, Emil Andreas Solemo dan Bo Stefan Sederholm, 2 juta peso (Lebih RM150 ribu) seorang. Tiga warga Filipina dipenjara selama 20 tahun dan didenda 1 juta peso seorang.

"Sikap tidak hormat ke atas wanita Filipina dan pencabulan undang-undang kami berhak dikenakan hukuman kuat dari mahkamah ini," dari muka surat 25 kenyataan keputusan mahkamah.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks