blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Keputusan Cantum Gambar Blogger UMNO Kaki Tonggang - SIRI 2 (AKHIR - UPDATE)

Tuesday, March 29, 2011
Cantuman hasil dari puzzle : 1,2,3 dan 4 nantikan sambungannya...

UPDATE : sumber penuh

Read Full 3 comments

Penjaga Gol Yang Telah Menjaringkan 100 Gol

Rogério Ceni secara rasmi menjadi penjaga gol abad ini - selepas menjaringkan gol peribadinya yang ke-100 untuk pasukan Sao Paulo di Brazil.

Klip pada minit ke 54 perlawanan ini menunjukkan bagaimana seorang 'penjaga' gol menjadi 'peledak' gol sehingga mengejutkan pasukan pihak lawan Corinthians apabila sepakan percumanya melepasi benteng pertahanan dan terus menerjah ke penjuru gol yang dikawal oleh Julio Cesar.


"Ia sangat cantik," kata Ceni. "Sebagai penjaga gol anda tidak bermain dalam perlawanan dengan memikirkan untuk menjaringkan gol, tapi ia berlaku seperti yang saya inginkan: tendangan percuma, memutuskan keputusan perlawanan penting.


"Bagi saya, tidak kisah jika jaringan itu ketika menentang Corinthians, tetapi untuk para peminat pasti penting."

Ceni disahkan oleh FIFA sebagai penjaring gol paling berjaya yang mengenakan jersi No 1.

Rekod menunjukkan kemenangan 2-1 Sau Paolo ialah kemenangan ke-98 diperingkat kebangsaan.

Tetapi Ceni terlebih dahulu menjaringkan dua gol secara tidak rasmi sebelum itu pada perlawanan persahabatan, pertama melawan gabungan pasukan Santos dan pasukan Flamengo pada tahun 1998 dan satu lagi melawan kelab Russia Uralan Elista dalam sebuah perlawanan persembahan pada tahun 2000.

Penjaga gol berusia 38 tahun itu adalah penjaga gol pilihan ketiga untuk Brazil ketika mereka menjulang Piala Dunia 2002.

Sayangnya satu-satunya perkara 'buruk' kerana jaringan ke-100 nya semalam ialah ia menerima kad kuning kerana membuka jersinya ketika meraikan jaringan itu.

Read Full 1 comments

A Samad Said Hadir Solat Hajat Tolak Fitnah II

SHAH ALAM: Hampir 10,000 umat Islam menunaikan solat hajat pada program Solat Hajat dan Pidato Khas – Menolak Fitnah Jahat di Stadium Malawati di sini, malam ini.

Program itu bermula jam 7 malam dengan solat Maghrib sebelum solat hajat yang diimami Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Turut menyertai solat ialah Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim, selain umat Islam dari pelusuk tanah air, khususnya anak Selangor.

Sasterawan Negara, Datuk A Samad Said turut menyertai solat hajat itu.

Dato A. Samad Said (di dalam bulatan), duduk di hujung penjuru Stadium Melawati.

Program kemudian diteruskan dengan ucapan beberapa pemimpin utama Pakatan Rakyat termasuk Anwar, Hadi dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

Program berkenaan dibuat berikutan amalan fitnah semakin menjadi-jadi dalam lanskap politik tanah air, khususnya melibatkan Anwar.

Selain perbicaraan kes Fitnah II, umat Islam digemparkan dengan penayangan video seks palsu yang bertujuan meranapkan reputasi Ketua Pembangkang itu di mata rakyat tetapi usaha jahat itu gagal memikat hati rakyat.

Lagi gambar-gambar menarik :Kredit : FB TPUhttp://www.keadilandaily.com
Read Full 0 comments

Keputusan Cantum Gambar Blogger UMNO Kaki Tonggang - SIRI 1


Cantuman hasil dari puzzle : 1,2,3 nantikan sambungannya...
Read Full 3 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks