blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Soal Jawab Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Dato' T

Wednesday, March 23, 2011
Siapa Dato' T?
Dia adalah Dato' Eskay.
Orang yang mendakwa Dato Yahya Jalil berkaitan kes Jambatan Bengkok. Kes ini sekarang dibicarakan di Mahkamah Tinggi.

Siapa yang menempah bilik hotel di Carcosa?
RISDA.

Siapa Ketuanya (RISDA)?
Tan Sri Rahim Tamby Chik.

Adakah polis telibat?
Tidak pasti.
Namun polis lah yang menjemput Ahli Parlimen Sungai Petani, Johari ke Hotel Flamingo Ampang untuk melihat Video ini. Ketua Polis perlu memberi keterangan berkaitan perkara ini. Jika tidak kredibiliti polis akan tercemar.

Siapa orang lain di Hotel Flamingo?
Dato Shuib Lazim.
Dialah yang cuba meyakinkan Johari untuk meninggalkan PKR. Dia turut menjanjikannya ganjaran 'jutaan' RM.


SIAPA INDIVIDU-INDIVIDU INI?

Datuk Abdullah Shazryl Eskay

LATAR BELAKANG:
".... Shazryl Eskay Abdullah, plaintif dalam kes ini telah mengemukakan tuntutan pada bulan Januari 2002, mendakwa pelanggaran kontrak oleh tertuduh - Merong Mahawangsa Sdn Bhd dan Datuk Yahya A. Jalil - kerana gagal membayar RM20 juta setelah dia mendapatkan projek itu untuk mereka.

Dalam pernyataan tuntutan, plaintif menyatakan bahawa Yahya, yang juga merupakan Pengarah Eksekutif dan pemegang saham utama Merong Mahawangsa, telah meminta bantuan darinya untuk mendapatkan projek dari kerajaan dan RM640 uta dana asing untuk projek ini. Dia mendakwa defendan kedua telah meminta bantuannya kerana "budi bicara dan hubungan baiknya" dengan kerajaan. Shazryl mengatakan tertuduh kedua menyarankan RM20 juta untuk perkhidmatannya, yang belum dibayar ...." Baca di sini untuk lebih lanjut


Tan Sri Rahim Tamby Chik, Ketua RISDA

LATAR BELAKANG:
Tan Sri Rahim Tamby Chik adalah bekas Naib Presiden Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu. Ia sekutu dengan Dr Mahathir ketika Perhimpunan Agung UMNO 1987. Ketua Menteri Melaka pada 1982-1994. Pada tahun 1994 Rahim didakwa kerana merogol remaja di bawah umur, bagaimanapun pendakwa raya kemudian menarik balik tuduhan tersebut kerana kekurangan bukti. [1] Ahli politik pembangkang Lim Guan Eng kemudiannya ditahan kerana hasutan melalui percetakan dan pengagihan risalah-risalah yang mengandungi butiran dakwaan terhadap. (sumber: Wikipedia)


Johari Abdul, MP Sg Petani dari PKR

LATAR BELAKANG:
Dato 'Johari Abdul adalah ahli politik Malaysia dan ketika ini Ahli Parlimen Malaysia untuk Sungai Petani di Kedah, Malaysia. Ia adalah ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang berada bersama pakatan pembangkang Pakatan Rakyat. Johari memenangi kerusi Sungai Petani dalam pilihan raya 2008, menewaskan Menteri Penerangan Zainuddin Maidin dari Barisan Nasional. Dia sebelum ini merupakan Pengarah Biro Sivik Nasional. [3] Dia memiliki Master di dalam bidang Strategic Studies dari Universiti Lancaster. (Sumber: Wikipedia)


Dato Shuib Lazim - Bendahari Agung PERKASA


Kredit : di sini
Read Full 1 comments

Pengacara TV Keluar 'Belon' Hingus Secara LIVE


Macam-macam hal yang memalukan boleh berlaku ketika melakukan siaran langsung di dalam rancangan TV, tetapi ia akan menjadi 'lebih' memalukan jika ada 'belon' hingus yang terkeluar dari hidung anda.

Dan jika anda tidak bersetuju, kami mencadangkan kepada anda untuk memainkan klip di atas dan beritahu pendapat anda.

Peristiwa malang dalam video itu dialami kepada pengacara Going Live, Petrus Simon yang tampil di TV Bid untuk melancarkan jualan sebentuk cincin berlian.

Pada awalnya ketika sedang bercakap mengenai cincin itu ia mengadu mulutnya kering, kemudian ketika ia hendak bersin, hal memalukan itu terjadi, gelembung hingus yang besar muncul!.

Simon akhirnya menghilangkan diri sebentar dan kembali bersama gulungan tisu untuk membersihkan diri.

video
Read Full 4 comments

Jet Tentera Amerika Jatuh Di Libya

Jatuh: Jet pejuang F15E Eagle, serupa dengan jet yang hilang di Libya malam kelmarin.

Sebuah jet tentera AS jatuh di Libya setelah mengalami kerosakan mekanikal tetapi dua krewnya berjaya keluar dan selamat, menurut maklumat tentera Amerika pada Selasa (22/3/2011).

Vince Crawley, jurucakap untuk Komando Afrika berkata, kedua-dua krew jet itu hanya mengalami luka ringan dan terpisah antara satu sama lain kerana mereka menggunakan paracut untuk keluar dari jet Strike Eagle F-15E pada altitud tinggi, dan akhirnya mendarat di daerah yang berbeza.

Kemalangan itu berlaku pada malam Isnin 2130 GMT dan lokasi sebenarnya tidak diberitahu.

Kedua-dua krew jet itu berjaya diselamatkan, menurut jurucakap tentera.

Pesawat yang berpusat di Royal Air Force Lakenheath, Inggeris, terbang keluar dari Pangkalan Udara Itali Aviano yang menyokong operasi Dawn Odyssey Beroperasi. Punca kemalangan masih disiasat.

Tentera Udara mengatakan hanya jet pejuang B-2, F-15 dan F-16 yang menyertai dalam operasi di Libya. Penglibatan AS di Libya yang sedang dijalankan oleh Komando Afrika itu berpusat di Stuttgart, Jerman.

Bangkai jet pejuang yang jatuh di Benghazi, Libya.

Penduduk tempatan yang berkumpul untuk melihat bangkai jet F-15E Eagle.

Jet ini terhempas dipercayai kerana mengalami kerosakan mekanikal.

Orang ramai melihat peluru berpandu Sidewinder AIM-daripada jet pejuang F-15E.Kredit : Reuters
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks