blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Majlis Perkahwinan Di Tahrir Square

Tuesday, February 8, 2011

Ia mungkin bukan perkahwinan impiannya, tetapi Ola Abdel Hamid tetap memilih untuk berkahwin dengan Ahmed Zaafan di Tahrir Square, Kaherah sambil diraikan bersama kumpulan demonstrasi menentang Presiden Mesir Hosni Mubarak.

Seperti dilaporkan Reuters, pasangan itu mengadakan majlis perkahwinan mereka di tengah-tengah kumpulan peserta demonstrasi dengan dikelilingi kereta kebal sambil menyatakan tekad mereka untuk terus di dataran itu sehingga semua tuntutan rakyat Mesir dipenuhi. "Sama ada kami keluar dari Tahrir dan melangsungkan perkahwinan kami di dewan terpencil atau mengadakan upacara itu di sini bersama-sama rakyat yang melakukan protes di dataran ini. Kami memilih keputusan yang kedua," kata Ola Abdel Hamid, 22 tahun seorang graduan dalam bidang sains komputer.


Tambah suaminya Zaafan, 29 tahun " Saya risau, kerana orang tua saya tidak dapat datang untuk menghadiri pesta perkahwinan ini, tapi sayajuga gembira kerana semua rakyat Mesir dan warga Arab telah menyaksikan perkahwinan kami. Kami menerima doa dan ucapan tahniah dari seluruh dunia". Bunga-bunga dan serbat telah diagihkan selepas pasangan itu melafazkan akad perkahwinan mereka.
Read Full 0 comments

Doktor Sambung Kaki Kiri Ke Kaki Kanan


CHINA - Seorang doktor di China terpaksa menyambung kaki kirinya yang terpenggal dengan betis kaki kanannya dalam usaha terakhir untuk menyelamatkanya (kaki itu).

Ma Jun, 36 tahun, kehilangan kakinya selepas dia tergelincir ke dalam satu mesin pembancuh konkrit semasa bekerja di tapak bangunan di Zhengzhou, Henan.

Dia telah dikejarkan ke hospital bersama dengan separuh terkeratnya tetapi kaki kirinya terlalu rosak teruk untuk disambung semula.

"Luka itu terlalu teruk, dan sudah tercemar," kata Doktor Song Wenchao.

"Kami harus memotong lebih dari 2cm otot mati dan tulang dari kaki kiri sehingga kita sambung ke kaki kanannya."

Kaki itu disambung dengan betis kaki kanan Ma dalam operasi pembedahan yang rumit selama 12 jam.

Dr Song berkata: "Walaupun sudah disambung dengan kaki kanan, kaki kiri boleh tumbuh kulit baru, tisu dan otot-otot. Hal ini adalah normal ia dalam keadaan pucat sementara sehinggalah darah dapat mengalir dengan lancar .."

Dia sekarang sedang merancang pembedahan kedua untuk menyambung semula kaki kiri itu, diikuti pembedahan lanjutan untuk membina semula betis.

"Jika ia sembuh seperti yang kami harapkan, ia akan boleh berjalan seperti biasa dalam masa empat bulan," tambah Dr Song lagi.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks