blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Healer Pun Tak Boleh?

Saturday, January 22, 2011
Polis : Kalau nak cakap jangan pakai healer (pembesar suara), bateri kasi saya.
Penyokong PAS : Kalau nak bateri pergi beli sendiri..
Polis : Kalau tak saya rampas..

Tidak lama kemudian berlaku kejadian tarik menarik healer di antara anggota Polis itu dan penyokong PAS. Tidak cukup dapat merampas healer, anggota Polis itu kemudiannya hendak menahan penyokong PAS itu. Tindakan provokasi ini menyebabkan ramai penyokong calon PAS yang terdiri daripada pemuda PAS, Dewan Penyokong PAS, AMK dan NGO SAMM menjadi agresif dan ingin menghalang anggota Polis itu daripada menahan penyokong PAS itu.

Bagaimanapun di atas kebijaksaan Unit AMAL PAS dan AMK yang berkawal di situ berjaya meredakan keadaan daripada tindakan provokasi anggota Polis yang cuba menaikkan kemarahan dikalangan penyokong PAS.

Kehadiran Ketua Polis yang turut meleraikan peristiwa itu juga dipuji dan diberikan tepukan oleh semua penyokong PAS ketika itu. Tahniah kepada semua petugas untuk PR yang matang dan berjaya mengawal keadaan daripada menjadi lebih buruk.


Kehadiran Ketua Polis ketika itu berjaya menenangkan keadaan selepas melepaskan penyokong PAS itu daripada ditahan.


Suasana ketika beberapa anggota polis memasuki kawasan penyokong PAS untuk meredakan keadaan. Unit AMAL turut membantu meredakan keadaan yang agak sedikit tegang.


Seorang anggota Polis meminta penyokong PAS supaya bertenang.


Dua anggota Polis ini memanggil anggota Polis lain untuk membantu.


Unit AMAL dan AMK yang turut membantu pihak polis meredakan keadaan.


Orang ramai tidak melepaskan untuk merakamkan kejadian provokasi ini.


Kelihatan seorang Unit AMAL meminta penyokong PAS berundur kebelakang bagi meredakan keadaan.


***********************************************************************

Tiada kejadian tidak diingini ketika proses penamaan calon

LABIS: Tiada kejadian yang tidak diingini berlaku semasa proses pencalonan Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang di Majlis Daerah Labis di sini hari ini.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata proses pencalonan itu berjalan lancar walaupun dengan kehadiran penyokong dari Barisan Nasional (BN) dan PAS yang dianggarkan lebih 20,000 orang.

"Cuma berlaku kejadian kecil iaitu penggunaan alat pembesar suara oleh penyokong salah sebuah parti dan mereka akur bila kita minta mereka tidak menggunakannya," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Petikan : BERNAMA
Read Full 2 comments

Suasana Penamaan Calon Di Tenang

Suasana semasa berarak untuk penamaan Calon PAS di Tenang. Dianggarkan sekitar 2000 lebih penyokong PR telah hadir untuk sama-sama memberikan sokongan kepada calon PAS di PRK Dun Tenang.

Broadband di sini amatlah....LEMBAB. Sekian dahulu untuk laporan awal di Tenang. Nantikan Laporan selanjutnya selepas ini.
Read Full 0 comments

Lumpuh Kerana LOVE BITE

NEW ZEALAND - Seorang wanita mengalami lumpuh sementara kerana 'Gigitan Cinta' atau LOVE BITE di lehernya. Wanita berusia 44 tahun ini pergi ke hospital selepas tidak boleh melakukan sebarang pergerakan pada tangan kirinya ketika sedang menonton televisyen.

Doktor mendapati beliau mengalami 'strok sederhana' — yang pada awalnya mereka keliru punca penyakit itu hinggalah mereka menemui satu lebam kecil di lehernya berhampiran satu arteri utama.

Dia memberitahu doktor bahawa itu ialah satu gigitan cinta yang diterimanya beberapa hari sebelum ini.

Teddy Wu, dari Hospital Middlemore di Auckland, New Zealand, berkata: "Kerana apabila berlakunya satu gigitan cinta maka akan terdapat banyak sedutan.

"Disebabkan oleh trauma fizikal ia telah menyebabkan sedikit lebam pada saluran vessel. Terdapat pembekuan darah pada arteri di mana terdapatnya lebam itu."


Wu berkata pembekuan darah ini menyebabkan satu strok kecil dan kehilangan pergerakan.

Dia menambah: "Kami meneliti semua literature perubatan dan pelbagai rekod melibatkan gigitan cinta boleh menyebabkan sesuatu seperti ini dan mendapati ia tidak pernah dijangkakan sebelum ini."

Pasukan perubatan berkata wanita ini kemudiannya dirawat dengan anti-pembeku.
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks