blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Sekitar Pengkebumian ADUN Merlimau

Friday, January 21, 2011
JASIN, 21 Jan -- Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam (tiga, kanan) mengusung jenazah Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau Allahyarham Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54, untuk dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Chinchin di sini hari ini.

(Dari Kanan) Yang Dipertua Negeri Melaka Tun Mohd Khalil Yaakob, Mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam mendoakan jenazah Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau Allahyarham Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54, setelah selesai solat jenazah di Masjid As-Sajidin Kampung Simpang Kerayong di sini, hari ini. Solat jenazah itu diimamkan oleh Mufti Kerajaan Negeri Melaka Datuk Wira Rashid Redza Mohd Salleh.


Speaker Dewan Undangan (DUN) Negeri Melaka Datuk Wira Othman Muhamad (kanan) menyerahkan surat pemberitahuan kekosongan DUN Merlimau kerana kematian penyandangnya, Datuk Mohd Hidhir Abu Hassan kepada Pengarah Suruhanjaya Pilihanraya Negeri Melaka Wan Mohamad Salleh Wan Mohamad Adnan (kiri) setelah selesai majlis pengkebumian Allahyarham di Tanah Perkuburan Islam Kampung Chincin Tengah, di sini hari ini.


Sumber : Bernama
Read Full 0 comments

Mati Dalam Pelukan Pelacur

SURABAYA - Seluruh penduduk di Tambak Asri atau lebih dikenali kawasan Kremil digegarkan dengan berita kematian seorang pengunjung ke kawasan tersebut sekitar pukul 09.30 pagi Jumaat(21/1/2011).

Nyo Sie Hoa (68), meninggal dunia di dalam pelukan seorang pelacur di Kremil. Menurut keterangan pelacur yang dilanggani Nyo, bernama Suciwati (50), mangsa datang sekitar pukul 9.00 pagi dan memilihnya sebagai teman.

Tidak lama kemudian, ketika masuk ke dalam bilik dan hendak membuat hubungan intim, Nyo sempat meminta Suci membancuh teh. Namun belum sempat meminum teh buatan Suci, tiba-tiba Nyo sudah tidak bernyawa.
Sementara itu, menurut seorang anggota polis, Kompol Suparto, berkata hingga saat ini belum ditemui punca kematian lelaki yang berasal daripada Benowo. Tapi berdasar pemeriksaan awal, kemungkinan Nyo meninggal dunia adalah akibat mengambil ubat kuat. Perkara ini berdasarkan kesan lebam biru di dada mangsa. "Hasil penyidikan awal dugaan kita kerana ubat kuat, mungkin jantungnya tidak kuat," katanya di lokasi.

Namun, pihak polis akan meneruskan siasatan lanjut punca kematian mangsa. Peristiwa meninggalnya lelaki hidung belang ini, menjadi tumpuan warga setempat sehingga mengganggu arus lalu lintas.

Read Full 4 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks