blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Jenazah ADUN Merlimau Dibawa Pulang

Thursday, January 20, 2011
MELAKA, 20 Jan - Jenazah Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54 di dalam van jenazah untuk dibawa ke rumah Allahyarham di Kampung Lipat Kijang, Jasin malam ini.

Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam (empat, kanan) melihat van yang membawa jenazah Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54, yang akan di dibawa ke rumah Allahyarham di Kampung Lipat Kijang, Jasin malam ini.


Isteri Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54, Datin Norazian Mohamad Ali (kiri) berada di Hospital Pakar Putra ketika suaminya disahkan meninggal dunia di sini, malam ini.


Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Merlimau Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan, 54, yang meninggal dunia di Hospital Pakar Putra akibat serangan jantung di sini, malam ini.


Sumber : Bernama

Read Full 2 comments
Read Full 0 comments

Kenali Laila Ben Ali - First Lady Tunisia

TUNISIA - Ketika sebahagian besar rakyat Tunisia hidup di dalam kemiskinan, keluarga
Zine Al Abidine Ben Ali, presiden yang baru digulingkan, hidup bergelumang dengan harta.

Leila Ben Ali (53), si ibu negara, kerana gaya hidupnya yang supermewah sehingga digelar ‘Imelda Marcos dari dunia Arab.’ Imelda Marcos adalah mantan ibu negara Filipina isteri kepada Ferdinand Marcos yang digulingkan oleh people power.

Selain menyukai pakaian mewah rekaan pereka ternama dunia, Leila dan keluarganya telah mengumpulkan lebih dari 50 buah kereta mewah. Tidak terhitung pula rumah mewah yang mereka beli dan bina.


Leila Ben Ali

Dalam kemelut politik sehingga penggulingan Ben Ali, Leila dilaporkan melarikan 1.5 ton emas yang diambil dari bank sentral ke luar negeri.

Berapakah agaknya jumlah harta keluarga yang digelar sebagai The Mafia kerana memimpin rejim yang zalim? Ada laporan yang mengatakan mereka menguasai harta lebih dari 5 milion poundsterling dimana sebahagian besar disimpan di Perancis. Di Perancis jugalah sebahagian besar ahli anggota keluarga ini bersembunyi hingga semalam.

Nesrine dan suami.

Anak perempuan Leila, Nesrine, yang sedang hamil saat ini dilaporkan bersembunyi di kawasan Disneyland bersama suami playboynya, Sakhr. Di dalam pelarian pun, mereka masih dilindungi oleh sejumlah besar pengawal dan pelayan.

Soal hidup mewah, Nesrine sama sahaja seperti ibunya. Perempuan yang digelar Marie Antoinette Tunisia ini suka memesan makanan mewah, seperti aiskrim dari St Tropez yang terkenal itu. Aiskrim itu diterbangkan terus ke kediaman mewahnya yang terletak di tepi pantai. Suaminya pula ada memelihara harimau yang diberikan makanan daging terbaik.

Namun, Nesrin dan adik perempuannya Cyrine dijangka tidak lama di Perancis. Seorang menteri Perancis mengatakan pada Isnin (17/1/2011), pemerintah akan membekukan seluruh aset yang mempunyai kaitan dengan rejim Ben Ali.
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks