blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Apa Kes Karam Singh Walia?

Sunday, January 2, 2011

Sambungan lihat di sini.

Kesimpulan aku,
Karam Singh terlepas cakap pasal orang Melayu.
Dia mengaku ada cakap orang Melayu di Malaysia pun pendatang.. (not so wrong actually)
Ini pada aku sama kes dengan pembantu Najib yang kata orang India & Cina pendatang.
So..
Orang melayu kat kedai minum ni pun bangun dan marah..
Dia ugut Karam Singh minta maaf..
So dia minta maaf.
TAPI..
Cara minta maaf dia memang gaya samseng.
Aku kenal sangat gaya herdik ni, gaya puak-puak mana,
Ini semua suku sakat putera UMNO, Pemuda UMNO, PEKIDA, PEKASA, 3 line dan seangkatan dengannya..
Yang Ironinya orang yang mereka herdik & marah adalah suku sakat TV3..
Wartawan yang cari pasal bongkar isu miskin di Kelantan, isu air di Kedah tapi tak kacau isu di Johor dan lain-lain tempat..
Ironikan? Padan muka hangpa!
:Author Faethal
Read Full 0 comments

Gobalakrishnan Dipecat PKR

KULIM, 2 Jan -- Anggota Palimen Padang Serai N.Gobalakrishnan (kanan) ketika sidang media mengenai pemecatannya daripada Parti Keadilan Rakyat(PKR) di pejabatnya di Paya Besar,Lunas,di sini hari ini.


Sumber : Bernama

Read Full 0 comments

Sultan Selangor Sudah Lebih...

Sultan Selangor

Ia sesuatu yang salah apabila melantik seorang duta yang moralnya boleh dipersoalkan. Salah untuk melantik seorang ahli politik yang rasuah menjadi Pengerusi FELDA – sebuah kuasa yang diamanahkan berbilion-bilion amanah untuk manfaat orang Melayu yang bergantung kepada Felda untuk masa depan mereka. Ianya salah membenarkan mana-mana Menteri untuk duduk sehari lagi di pejabatnya jika terdapat kemungkinan dia mungkin terlibat dalam perkosaan seorang warga asing – dalam kes ini seorang pembantu rumah Indonesia.

Ya, kami tahu dia tidak didapati bersalah atas sebarang jenayah tetapi ini menjadi tumpuan integriti kita sebagai sebuah negara. Sehingga dia menjawab sepenuhnya tuduhan dan kesangsian dia tidak boleh memegang amanah rakyat di pejabatnya. Apa yang lebih membimbangkan Perdana Menteri kita tidak ambil kisah – duta liar, ahli politik yang rasuah dan perogol (kemungkinan) seolah-olah standard piawai untuk mereka tidak sama seperti rakyat biasa di Malaysia. Seolah-olah mereka yang berjawatan tinggi tidak tertakluk bagi piawaian tingkah laku yang tertakluk kepada kami dan rakyat yang lain. Perdana Menteri kita bersalah kerana membiarkan dan menerima kesalahan-kesalahan ini dan menggambarkan juga sensitivitinya kepada tatasusila.

Dan sekarang seperti Perak, mereka menggunakan seorang Sultan utnuk melakukan perbuatan jijik mereka. Mereka gunakan Sultan Selangor untuk 'sahkan' pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri. Kita semua tahu bahawa Sultan Selangor terikat dengan kerajaan Barisan Nasional demi makanan hariannya. Dia telah membuat banyak wang daripada banyak urus niaga perniagaan di mana, kebanyakannya, kerajaan BN telah seolah-olah terlepas pandang penglibatannya. Dan sekarang mereka telah menunjukkan tanda-tanda bahawa mereka telah memegang Sultan Selangor ini. Jika kuasa Sultan digunakan Barisan Nasional atas pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri ini, saya rasa dia sendiri akan mendedahkan dirinya sendiri atas beberapa isu.


http://www.sinemamalaysia.com.my/image.php?id=2056
Kavita Kaur

Salah satunya berkenaan kehidupan peribadinya. Biar saya jelaskan dengan lebih tepat – Sultan, yang juga ketua agama Islam negeri - selalu 'main' dengan perempuan di dalam dan di sekitar Kuala Lumpur. Anda 'main' dengan pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri, kami 'main' dengan persekitaran anda. Kami boleh memulakan dengan seorang teman wanita bukan Melayu milik anda yang pernah anda langgan sebagai teman 'main' selama beberapa tahun. Anda mungkin sangka ianya keseronokan yang bagus dan indah sekali sehingga anda lupa bahawa Internet akan mendedahkan apa yang surat khabar tidak beritahu! Jadi berjalan dengan berhati-hati dan fikir apa yang anda lakukan. Teruskan hidup tidak berguna anda yang dibayar oleh duit rakyat dan tinggalkan politik sendirian. Ganggulah politik sekiranya anda dan saudara lelaki anda ingin melihat berakhirnya pemerintahan anda seperti Maharajah di India yang telah lihat berakhirnya kuasa mereka lebih awal daripada yang mereka fikirkan.


Terjemahan artikel : Methinks the Sultan of Selangor does too much.......
Read Full 12 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks