blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Saturday, June 18, 2011

Ketua Polis Pulau Pinang Jatuh Ke Dalam LURANG NAJIS

Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Ayub Yaakob telah dirawat di Hospital Pulau Pinang selepas beliau terjatuh ke dalam sebuah lurang di hospital.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri SAC Zahruddin Abdullah berkata DCP Ayub telah pergi ke klinik pakar di tengah hari semalam untuk mendapatkan rawatan kerana demam.

"Dia berjalan di sepanjang koridor hospital menuju ke arah tandas di luar klinik ketika dia terjatuh ke dalam lurang yang tidak bertutup," katanya. "DCP Ayub tidak perasan lurang yang berdiameter 1.2m kerana ia dihalang oleh barisan kerusi," kata Zahruddin MPS, sambil menambah terdapat kerja-kerja pembinaan di kawasan itu.

Tiada sebarang papan tanda yang menunjukkan kerja-kerja pembaikan sedang dijalankan.DCP Ayub mengalami kecederaan pada kaki kanannya dan tulang rusuk kiri.

Beliau dijangka berada di hospital selama dua hari, menurut MPS Zahruddin.

Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Kesihatan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar Phee Boon Poh menyatakan kekecewaannya dengan kejadian yang tidak diingini itu.

"Ini bukan kali pertama ini berlaku di hospital," katanya, sambil menambah bahawa tindakan yang akan diambil terhadap kontraktor kerana gagal mematuhi standard operating procedures (SOP) ketika menjalankan kerja-kerja pembaikan.

Kredtit : TheStar
Sila 'share' artikel ini di facebook anda untuk manfaat bersama dengan klik butang ini --->

2 comments:

Anonymous said...

Beranikah dia nak saman hospital tu?

Anonymous said...

dia xsaman beb tapi dia syrkt kontraktor tu yg kena..ak dgr xlama lagi syrkt kontraktor tu akn ditamatkan kontrak..kesian pkrja2 dorang..yg xbersalah pun jadi mangsa..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks