blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Lelaki Ini Ialah....

Thursday, December 30, 2010
Saya tidak menamakannya tetapi orang lain. 'Dia' adalah menteri Kabinet Malaysia yang dikatakan merogol pembantu rumah warga Indonesianya 3 tahun yang lalu. Profesionnya adalah seorang peguam dan memperolehi PhDnya dari King’s College London.

Pada 2007 Malaysia mencalonkan Menteri Kebudayaan & Pelancongan bagi menggantikan Setiausaha Agung Komanwel, Don McKinnon, yang akan tamat tempoh pada Mac 2008.

Menteri ini adalah seorang calon yang kuat bagi jawatan ini kerana pernah memegang jawatan sebagai Menteri Luar. Lagi pula tidak pernah seorang setiausaha umum yang dilantik sebelum ini berasal dari Asia dan seorang rakyat Malaysia. Negara-negara di rantau ini – Singapura, Brunei dan New Zealand , juga menyokong tawaran Malaysia.

Suruhanjaya Tinggi Malaysia di London di mana merupakan sekretariat Komanwel juga bersedia untuk memberi sokongan dan melobi untuk calonnya. Ketua Negeri-negeri Komanwel telah bersedia untuk menemui lelaki ini. Sebagai sebahagian daripada kempen untuk rakyat Malaysia, calon sendiri telah merancang satu lawatan ke London untuk membalas sokongan.

Kemudian tidak disangka-sangka, calon ini mendapat serangan bom.

Peliknya beberapa jam lebih awal, dia telah membincangkan strategi kempen Malaysia dengan Menteri Luar Syed Hamid Albar dalam suatu mesyuarat Kabinet.

Apabila calon tiba-tiba membuat pengumuman untuk menarik diri dari perebutan jawatan ini nampaknya menghairankan Kabinet dan mengejutkan kerajaan.

Jadi apa yang telah terjadi dalam beberapa jam kritikal semasa dia membincangkan kempennya sehingga dia membuat pengumuman? Dengan siapa lelaki ini telah bercakap? Lebih penting lagi, siapa telah menghubunginya? Apakah perbincangkan itu untuk 'memujuknya' menarik balik pencalonannya?

Mengikut prosedur kerajaan akan mengumumkan sebarang perubahan dalam pencalonan Komanwel Malaysia. Tetapi lelaki ini tidak, dan tidak boleh menunggu.

Mengapa?

Adakah dia telah diberi kata dua atau dia telah diberitahu bahawa ini merupakan penyelesaian terbaik untuk semua?

Alasan yang diberikannya di atas penarikan diri adalah kerana dia mempunyai 'tugas-tugas segera untuk menyelia perayaan kemerdekaan Malaysia ke-50 tahun'.

Katanya, “Tanggungjawab saya (untuk perayaan Merdeka) ialah lebih jauh penting dan tambahan pula, ia telah pun terlambat (untuk berkempen). Jadi lebih baik saya menarik diri”.

Jawapan yang sungguh 'suci' tetapi ia hanya semakin menguatkan spekulasi yang meluas bahawa ada isu yang telah disapu di bawah tikar.

Wikileaks dan info siber lain telah membawa kami lebih dekat dengan kebenaran dan akhirnya, cebisan puzzle terakhir yang tertinggal kepada kami dengan satu petunjuk telah menjawab segala persoalan yang berlaku pada 2007.

Lelaki ini dituduh melakukan perkosaan. Perdana Menteri pada masa itu, Abdullah Ahmad Badawi dan timbalannya, Najib Abdul Razak telah merahsiakan pendedahan jijik ini.

Tetapi seperti kebiasaan, mereka terpaksa melindungi 'nama baik' Umno. Dan diri mereka.

Perkara itu cukup serius dan boleh menumbangkan sebuah kerajaan, tetapi tiada siasatan dijalankan untuk melihat jika terdapat kebenaran dalam pendakwaan.

Mungkin, beberapa ahli lama Umno sudah mengetahui terdapat beberapa perogol, pembunuh dan orang gila lalu menyebabkan mereka naik pangkat mereka.

Keadilan untuk mangsa rogol ialah perkara terakhir pada pemikiran kolektif lelaki ini. Apa yang menjadi keutamaan adalah melindungi Umno.

Semua pemimpin itu tahu bahawa di dalam keadaan normal, perogol yang didakwa boleh meneruskan dengan kerjanya dan memainkan satu peranan penting dalam masyarakat, seperti tiada apa yang telah berlaku. Ini ialah Malaysia, selepas semua itu, pemutihan ialah satu hobi kegemaran.

Faktanya ialah lelaki ini telah mencalonkan namanya untuk pencalonan jawatan Setiausaha Agung Komanwel menyukarkan isu ini. Faktanya usaha Malaysia untuk menaikkannya tidak dapatmembantu.

Jika lelaki ini telah terpilih sebagai Setiausaha Agung Komanwel pada Mac 2008 dia akan menetap di London.

Jika gadis yang telah dirogol berjaya membuat dakwaan atau jika beberapa wartawan mendapat angin khabar berita dan mengeluarkan butiran buruk ini, masa lampau dan jenayah lelaki ini akan didedahkan.

Scotland Yard atau Interpol akan terpaksa menahannya dan menjalankan siasatan. Komanwel, Malaysia dan Indonesia akan berlaku satu skandal diplomatik yang memecah-belah dan mengakibatkan pergolakan yang hebat. Nama kita akan “berlumpur”.

Jadi Abdullah Badawi dan Najib telah mengambil tindakan yang sebaiknya. Mereka memujuk calon untuk menarik balik pencalonannya dan menyalahkan ia atas “hal-hal peribadi”. Dengan cara itu ia tidak akan mencemarkan pentadbiran. Mereka juga, memainkan watak mereka dan mengakui 'terkejut' padanya kerana 'tiba-tiba' membuat pengumuman.

Sudah tentu mereka memberitahu si perogol walaupun mereka boleh dengan mudah melindunginya di Malaysia, kuasa dan pengaruh mereka tidak boleh dilanjutkan hingga ke United Kingdom di mana kedaulatan undang-undang di sana perlu dipatuhi.

Tetapi bagi Wikileaks dan cyber yang lain, semua tuduhan-tuduhan perkosaan ini telah pun didedahkan.

Ini ialah menteri yang sama, pada awal 2010 memberi amaran kepada Muslim untuk tidak mempercayai Internet dan memberitahu rakyat Malaysia “….Twitter dan Facebook ialah peralatan barat yang boleh hakis kebudayaan Malaysia…”

Tak hairanlah dia memberitahu kami untuk berhati-hati dengan Internet. Ironinya internet itu sendiri menyebabkan kejatuhannya.


http://i1093.photobucket.com/albums/i431/anaksungaiderhaka/ryiiii.jpg
Sila perhatikan nama lelaki ini dengan teliti berdasarkan laporan di atas.Sumber : di sini


Jana RM4316.80 Sebulan Dengan Affiliate TuneTalk. Dilindungi eTiqa Insuran bernilai RM100,000 dan Tiket Penerbangan AirAsia PERCUMA berdasarkan jumlah Top-up terkumpul anda !!
thanks1
Read Full 0 comments

Gollll....Di Sana Sini

KUANTAN

KUANTAN, 29 Dis -- GOL!!!... Tengku Puan Pahang Tengku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah (dua kiri) bersama anggota keluarga bersorak kegirangan walaupun hanya menyaksikan menerusi televisyen, ketika pasukan negara menjaringkan gol pada kejohanan Piala Suzuki AFF. Malaysia menjuarai Piala Suzuki AFF dengan agregat 4-2 Indonesia.


SORAK ... Tengku Puan Pahang Tengku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah (kanan) memeluk anggota keluarga meraikan kemenangan pasukan Malaysia ketika menyaksikan perlawanan akhir pusingan kedua Malaysia menentang pasukan Indonesia pada kejohanan Piala Suzuki AFF.


PUTRAJAYA

http://2.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/TRt5nMmQ--I/AAAAAAAAFsY/RTDodm0qD2Q/s1600/3-4.png

PUTRAJAYA, 29 Dis -- Penonton menyalakan bunga api ketika meraikan kejayaan pasukan bola sepak Malaysia yang menjuarai Piala AFF Suzuki menewaskan Indonesia dengan agregat 4-2 di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta Indonesia, ketika di Dataran Putrajaya di sini hari ini.
Kira-kira 10 ribu penonton tempatan yang membanjiri dataran itu menonton kejayaan pasukan Malaysia.


http://1.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/TRt3WVr-TbI/AAAAAAAAFsQ/iwbBbIMnUJE/s1600/5-6.png

Orang ramai bersorak kegembiraan di saat pasukan negara menjaringkan gol walaupun hanya menyaksikan perlawanan Piala AFF Suzuki antara Malaysia bertemu Indonesia di Stadium Bung Karno, Jakarta, Indonesia menerusi skrin besar di Dataran Putrajaya.


NILAI

http://2.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/TRt3WGnE2yI/AAAAAAAAFsI/Fa2aPXXVpu8/s1600/7-8.png

NILAI, 29 Dis -- SOKONGAN PADU...Penduduk Kampong Kubang bersorak kegembiraan sewaktu menyaksikan pasukan negara menjaringkan gol pada perlawanan akhir Piala AFF Suzuki menerusi skrin besar yang disediakan di halaman sebuah rumah penduduk di sini malam ini.


KUALA LUMPUR

http://4.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/TRt3VcA1pOI/AAAAAAAAFr4/O6IXC6v2L8g/s1600/11-12.png

KUALA LUMPUR, 29 Dis -- GOL!!!... Orang ramai bersorak kegembiraan di saat pasukan negara menjaringkan gol walaupun hanya menyaksikan perlawanan Piala AFF Suzuki antara Malaysia bertemu Indonesia di Stadium Bung Karno, Jakarta, Indonesia menerusi skrin besar di Dataran Merdeka di sini, malam ini.


http://3.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/TRt3V16mLAI/AAAAAAAAFsA/03fNoXSLmwc/s1600/9-10.png

SEMANGAT BERPASUKAN... Orang ramai bersama-sama menyaksikan secara langsung menerusi skrin televisen perlawanan akhir kedua Piala AFF Suzuki antara Malaysia bertemu Indonesia di Stadium Bung Karno, Jakarta ketika tinjauan di Dataran Merdeka.


SHAH ALAM

http://1.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/TRt3VGgfeSI/AAAAAAAAFrw/rJnI4lF2Pm8/s1600/13-14.png

SHAH ALAM, 29 Dis -- Penyokong bola sepak "Ultras Malaya" turut bersemangat walaupun hanya menyaksikan perlawanan Piala AFF Suzuki menentang Indonesia menerusi televisyen di sebuah restoran di Seksyen 7 .Sumber : Bernama
Read Full 0 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks