blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Bukti Penonton Indonesia Guna Laser!

Tuesday, December 28, 2010
http://4.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/TRjR23Oun5I/AAAAAAAAFrg/IJxkYujhBmg/s1600/1.jpg
Sumber : youtube.com

Jakarta- Indonesia menyalahkan Malaysia kerana menggunakan laser semasa pusingan akhir pertama AFF ke arah Markus Horizon. Namun, di laman web rasmi AFF menunjukkan penonton Indonesia juga turut melakukan perkara yang sama.

Laman web rasmi AFF menunjukkan beberapa potongan rakaman video pertandingan AFF Suzuki Cup 2010. Lihat video rasmi tersebut di sini terutama di antara minit video 4.06-4.10.

Dalam rakaman tersebut, kelihatan jelas penjaga gol utama Malaysia Ramli Mohammad Sharbinee diganggu sinaran laserdari penonton Indonesia ke arah matanya.

Sepanjang pemerhatian pelbagai video pertandingan antara Indonesia lawan Malaysia yang muncul di YouTube, pancaran laser berwarna hijau hanya mengenai wajah penjaga gol Malaysia. Sinar laser itu kelihatan jelas saat Irfan Bachdim menjaringkan gol kelima sebelum wisel penamat ditiupkan.


Masa Malaysia kalah 5-1 tiada isu laser hijau. Tiada siapa salahkan Indon guna laser hijau.
Bila Indon kalah 3-0 kecoh isu laser hijau. Kekalahan kita adalah sebab laser hijau!
Apa punya turr..

Kalau masa sepakan penalti, mata panjaga gol kena laser hijau memang patut la penjaga gol takleh tangkap sebab silau..
Tapi kalau 3 biji gol tu sebab attacking movement..dan gol berjaya dijaringkan.
Lepas tu pasukan Indon kata penjaga gol tak dapat tangkap sebab kena laser hijau, itu ada 2 makna :

1. Laser hijau itu ditujukan oleh seorang sniper yang cekap sebab masih boleh menumpukan ke arah mata Markus dalam keadaan dia bergerak-gerak untuk mempertahankan gol dari bolos.
2. Markus memang TOLOL sebab dalam keadaan Malaysia melakukan serangan dia boleh berdiri diam pada satu kedudukan sehingga penonton Malaysia boleh laser ke arah mata Markus!
:Author Faethal
Jana RM4316.80 Sebulan Dengan Affiliate TuneTalk. Dilindungi eTiqa Insuran bernilai RM100,000 dan Tiket Penerbangan AirAsia PERCUMA berdasarkan jumlah Top-up terkumpul anda !!
thanks1
Read Full 3 comments

Sambutan Hangat Pasukan Harimau Malaya Di Jakarta

JAKARTA, 27 Dis -- "Skuad Harimau" disambut dengan nyanyian lagu patriotik oleh para pelajar Malaysia di Indonesia sebaik tiba di Lapangan Terbang Soekarno-Hatta, Cengkareng, Tangerang, Banten .


Para pelajar Malaysia di Indonesia bersiap sedia menyambut ketibaan skuad "Harimau Malaya" di Lapangan Terbang Soekarno-Hatta, Cengkareng, Tangerang, Banten untuk mengambil bahagian dalam perlawanan akhir kedua Piala AFF Suzuki 2010 dengan pasukan Garuda Indonesia.

Kedua-dua pasukan itu akan bertemu di Stadium Gelora Bung Karno, Senayan, Jakarta pada Rabu ini (29 Dis).Jana RM4316.80 Sebulan Dengan Affiliate TuneTalk. Dilindungi eTiqa Insuran bernilai RM100,000 dan Tiket Penerbangan AirAsia PERCUMA berdasarkan jumlah Top-up terkumpul anda !!
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks