blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Nasib GSTT Di Kedah

Friday, October 15, 2010
BANTU KAMI... Sebahagian daripada 400 Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) yang bertemu Pengerusi Gabungan Pelajar Melayu Semananjung (GPMS) Kedah, Zuraidi Rahim bagi mencari penyelesaian kepada kemelut kontrak perkhidmatan tidak disambung di pejabat pertubuhan itu di Shahab Perdana di sini, hari ini.


Pengerusi Gabungan Pelajar Melayu Semananjung (GPMS) Kedah, Zuraidi Rahim (kanan) cuba menenangkan sebahagian daripada 600 guru sandaran yang berkhidmat di bawah skim Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) di Kedah yang akan tamat tempoh kontrak kerja mereka mulai esok dan 30 Okt ini di pejabatnya Shahab Perdana di sini, hari ini.

GPMS meminta Kementerian Pelajaran membantu mengatasi masalah guru-guru terbabit secepat mungkin.

Jana RM4316.80 Sebulan Dengan Affiliate TuneTalk. Dilindungi eTiqa Insuran bernilai RM100,000 dan Tiket Penerbangan AirAsia PERCUMA berdasarkan jumlah Top-up terkumpul anda !!
thanks1
Read Full 0 comments

Akhirnya Bayi Berekor Ini Meninggal Dunia


LANDAK - Setelah sempat mendapatkan rawatan selama dua hari, bayi lelaki yang mengalami kecacatan di bahagian kepala dan memiliki daging yang tumbuh menyerupai ekor sepanjang tiga sentimeter itu akhirnya meninggal pada Jumaat (15/10/2010), di Pusat Kesihatan Masyarakat (Puskesmas) Mandor, Landak, Kalimantan Barat.

Bayi malang anak kepada pasangan, Asui (17) dan Dami (22) tersebut dianggarkan telah meninggal dunia sekitar pukul 04.00 pagi waktu tempatan. Ini kerana saat pemeriksaan pada jam 6.00 pagi, keadaan bayi tersebut sudah kaku.

"Ketika itu jururawat akan memberi makan kepada bayi, namun setelah diperikasa bayi itu sudah tidak bernyawa lagi. Kami memang selalu melakukan rondaan tiga jam sekali. Dianggarkan dia meninggal sekitar pukul 4.00 pagi," kata Dr Mandor Grace Dewi Indrawati.

Grace berkata lagi, keadaan bayi yang mengalami kecacatan sedemikian memang sangat sukar untuk bertahan hidup dalam jangka waktu yanglama. Ini di atas faktor keperluan bayi tersebut tidak normal seperti bayi normal, apalagi dai tidak memiliki tengkorak kepala, sehingga menyebabkan ketahanan tubuhnya menjadi lemah.


Jana RM4316.80 Sebulan Dengan Affiliate TuneTalk. Dilindungi eTiqa Insuran bernilai RM100,000 dan Tiket Penerbangan AirAsia PERCUMA berdasarkan jumlah Top-up terkumpul anda !!
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks