blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Kondom Tersumbat Di Perkampungan Sukan Komanwel

Friday, October 8, 2010

Saluran parit dan sanitasi di perkampungan sukan Komanwel tersumbat oleh ribuan kondom dan rawan banjir. Perkampungan atlet masih dalam progres persiapan di New Delhi India tempat berlangsungnya acara olahraga multinasional setiap empat tahun ini.

Para pekerja bangunan bertambah tugasnya dengan harus segera membersihkan limpahan kondom tersebut agar tidak mengakibatkan banjir. Walaupun demikian, penyelenggara menyambut baik di atas penemuan ribuan kondom ini sebagai bukti bahawa atlet telah melakukan seks yang selamat.

"Bila memang ini terjadi, ia menunjukkan bahawa kondom memang digunakan, dan saya fikir itu merupakan berita positif. Para atlet bertanggung jawab," kata Presiden Federasi Olahraga Mike Fennell dalam sidang media, Khamis (7/10/2010).

"Kita semua sudah menyedari bahawa dorongan untuk melakukan seks selamat merupakan hal yang sangat penting" kata Fennel.

Unit Penyelenggara telah menyediakan 8000 kondom mudah di perkampungan sukan itu dan persediaan tersebut nampaknya mendapat permintaan yang tinggi.

Seorang pejabat mengatakan kepada Mail Today bahawa lebih dari 4000 kondom telah habis digunakan oleh para atlet tersebut.

Kerja pembinaan yang buruk, kerisauan jangkitan demam berdarah, dan ancaman pengganas telah menimbulkan penundaan ketibaan beberapa pasukan menjelang pertandingan bermula. Namun, masalah baru yang timbul tersebut memaksa tuan rumah menyalahkan para atlet, yang membuang kondom secara sembarangan.

PembukaanSukan Komanwel 2010 pada 3 Oktober di stadum Jawaharlal Nehru India, diikuti oleh 19 negara dengan mempertandingkan 17 acara olahraga. Negara peserta yang lain adalah England, India, Bangladesh, Kanada, Singapura, Malaysia, Afsel dan lain-lain.

thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks