blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Sekitar Sidang Media Rahimi Osman

Wednesday, October 6, 2010
Bekas pembantu Anwar Ibrahim, Muhammad Rahimi Osman (kanan) bercakap semasa sidang media di sebuah restoran di sini hari ini.


Seorang penyokong fanatik Anwar Ibrahim menjerit dan meminta supaya bekas pembantu Anwar Ibrahim, Muhammad Rahimi Osman berhenti daripada mengadakan sidang media dan keluar dari sebuah restoran di sini hari ini.


Sidang Akhbar Rahimi Dihentikan Kerana Gangguan Penyokong Anwar

KLANG, 6 Okt (Bernama) -- Sidang akhbar oleh bekas pembantu kepada penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim terpaksa dihentikan selepas diganggu sekumpulan lelaki sebaik sahaja bermula.

Semasa para wartawan sedang sibuk menunggu apa yang bakal diutarakan oleh Muhamad Rahimi Osman, di dalam satu bilik di sebuah restoran di sini kira-kira pada pukul 4.05 petang tadi, mereka dikejutkan dengan jeritan suara "Oi Sudahlah Rahimi Sudahlah" dan "Keluar, Keluar" berulang kali.

Kumpulan lelaki itu meminta Rahimi supaya menghentikan sidang akhbar itu dan tidak membuat dakwaan terhadap Anwar yang kini sedang dibicarakan di atas tuduhan meliwat Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Mereka juga mengambil kesempatan memburuk-burukkan Muhamad Rahimi, yang juga seorang ahli perniagaan, di hadapan media yang sedang menunggu kenyataan daripadanya.

Bagaimanapun, Rahimi kemudian mengambil keputusan untuk menghentikan sidang akhbar itu pada pukul 4.30 petang dan beredar daripada bilik itu yang bukan sahaja panas kerana gangguan daripada pihak luar tetapi kerana lebih daripada 30 pengamal media bersesak-sesak dalam bilik itu.

Pihak media yang khuatirkan keselamatan mereka turut bergegas keluar dan merasa lega apabila melihat beberapa anggota polis telah berada di luar restoran itu untuk mengawal keadaan.

Sementara itu, di luar restoran pembantu khas kepada Anwar mengenai kaum India Suresh Kumar berkata tindakan Muhamad Rahimi itu akan meningkatkan lagi tekanan kepada kes Anwar.

Bila ditanya kehadiran beliau pada hari ini sebagai penyokong Anwar, beliau berkata:"Sudah tentu, saya mahu lindungi Datuk Seri (Anwar), kami kenal Rahimi, saya kenal baik Rahimi dan (Mohd) Saiful."

Dia mendakwa Muhammad Rahimi mempunyai hubungan istimewa dengan Mohd Saiful.

Difahamkan Muhamad Rahimi memanggil sidang media itu untuk mengeluarkan kenyataan berkenaan laporan polis yang dibuatnya pada pukul 3 petang tadi terhadap dua akuan bersumpah yang ditandatanganinya mengenai kes liwat Anwar dan Mohd Saiful pada 2008.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, ACP Mohamad Mat Yuspo ketika dihubungi mengesahkan bahawa Muhamad Rahimi membuat laporan itu di Ibupejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan.

Beliau tidak mengulas lanjut mengenai kandungan laporan itu tetapi mengesahkan ia mengenai surat akuan sumpah yang ditandatangani oleh Muhamad Rahimi.

Bagaimanapun, beliau berkata laporan itu telah diserahkan kepada IPD Shah Alam kerana surat akuan bersumpah itu ditandatangani oleh Muhamad Rahimi di Hotel Quality, Shah Alam.


Sumber : Bernama


thanks1
Read Full 0 comments

Monyet Liar Bunuh Bayi 4 Hari

SEREMBAN, 6 Okt -- Ibu bapa kepada bayi yang diserang seekor monyet liar sedang menunggu di unit forensik Hospital Tuanku Ja'afar, di sini hari ini.

Bayi mereka yang berusia empat hari, mati setelah diserang seekor monyet liar di rumahnya berhampiran Taman Happy, Rasah.


A. Valayutham, 75, menunjukkan kesan tompokan darah tempat cucunya yang berusia empat hari ditemui di sebelah tepi hadapan rumahnya berhampiran Taman Happy, Rasah di sini, petang ini.


Anggota forensik Hospital Tuanku Ja'afar Seremban membawa mayat bayi yang diserang seekor monyet liar untuk dibedah siasat di unit forensik hospital itu, di sini hari ini.

Anggota Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) negeri ketika memburu monyet liar yang dipercayai membunuh bayi berusia empat hari di rumah mangsa berhampiran Taman Happy, Rasah di sini, petang ini.


Anggota Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) negeri membawa seekor monyet yang berjaya ditembak di kawasan semak berhampiran rumah mangsa, berhampiran Taman Happy, Rasah di sini, petang ini.


Kelihatan, anggota Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) negeri sedang memburu monyet terbabit.

Seorang bayi perempuan berusia empat hari mati setelah diserang seekor monyet liar di rumahnya berhampiran Taman Happy, Rasah di sini, petang ini. Bayi yang belum diberi nama itu, cedera parah di kepala, telinga, leher dan muka akibat dicakar dan digigit setelah diserang binatang tersebut pada kira-kira pukul 1.15 petang.


Sumber : Bernama


thanks1
Read Full 1 comments

Sewa Rumah RM10,000 Di Galas!


GUA MUSANG: Pilihan raya kecil bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas pada 4 November ini telah menyebabkan kadar sewa rumah di sekitar bandar Gua Musang kini melambung manakala gerai makanan mulai tumbuh dengan banyaknya.

Tinjauan Bernama mendapatI sewa rumah meningkat berpuluh kali ganda sejak awal bulan ini kerana penduduk mahu mengambil keuntungan besar seperti yang berlaku pada pilihan raya kecil Manek Urai tahun lalu.

Seorang penduduk, Ismail Dollah, 43, berkata harga rumah sewa yang kebiasaannya RM200 sebulan kini meningkat kepada RM10,000 dan ada rumah banglo disewakan pada harga RM15,000 untuk tempoh pilihan raya kecil itu.

"Harga rumah naik setiap jam kerana kadarnya berubah mengikut siapa yang sanggup membayar harga yang mahal," katanya kepada Bernama di sini hari ini.
Kerusi Galas kosong berikutan kematian penyandangnya Chek Hashim Sulaima, 46, daripada PAS pada 27 September lalu.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hari ini mengumumkan bahawa penamaan calon ialah pada 26 Oktober dan pengundian pada 4 November.

Tinjauan juga mendapati kadar sewa hotel turut meningkat disebabkan permintaan yang tinggi.
Jika sebelum ini kadarnya RM150 sehari kini kadarnya ialah RM200 sehari.

Seorang peniaga, Norizan Ibrahim, 45, berkata pilihan raya kecil itu adalah peluang terbaik bagi penduduk mencari rezeki kerana terdapat ramai pengunjung luar.

Katanya walaupun sebelum ini terdapat banyak kedai makan di sekitar Gua Musang tetapi kemungkinan ia tidak mencukupi semasa kempen nanti disebabkan oleh kedatangan ramai pengunjung luar.

"Ini adalah peluang rezeki kepada kami," katanya.


Sumber : BERNAMAthanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks