blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Calon-calon Terbaik Pelajar Sekolah Harapan

Tuesday, September 21, 2010
GEORGE TOWN, 21 Sept -- Nurul Ain Kamarazmi,14, (kanan) dan kembarnya Nurul Ashiqin bersama teman sebaya, Suhaili Abd Razak (dua, kanan) ditemui bersama dua remaja lelaki berusia 19 tahun dan 20 tahun di sini hari ini.


Nurul Ashiqin Kamarazmi,14, (kiri) menikmati roti canai sambil diperhatikan oleh kembarnya Nurul Ain (kanan) selepas remaja pasangan kembar itu bersama teman sebaya, Suhaili Abd Razak (tengah) ditemui di sini hari ini.


Nurul Ain Kamarazmi,14, (kanan) dan kembarnya Nurul Ashiqin bersama teman sebaya, Suhaili Abd Razak (tengah) ditemui di sini hari ini.


Nurul Ashiqin Kamarazmi, 14, (kiri) bersama kembarnya Nurul Ain dan teman sebaya, Suhaili Abd Razak (kanan) membaca suratkhabar mengenai kehilangan mereka di Balai Polis Air Itam selepas mereka ditemui di sini hari ini.


Ketiga-tiga pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sentosa, Taman Bandar Baru, Kampar itu dilaporkan hilang sejak 11 Sept lepas ditemui di sebuah flat di Paya Terubong di sini pada pukul 8 pagi tadi.


Sumber : Bernama


Mula-mula belajar lari ikut jantan,
Lepas tu belajar buang bayi,
Celako! Celako! Celako!
:Author Faethal

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 4 comments

Zaid Bakar Jambatan Dengan PKR

Zaid Ibrahim

Kelihatan banyak tulisan mengenai Zaid Ibrahim, yang berganding dalam PKR pada tahun lepas dengan sambutan yang sangat hebat. Juga sudah ada desas-desus dia akan meletakkan jawatan salah satu bagi mengelak daridapa disingkirkan atas tindakan disiplin. Mana-mana pintu pun untuknya keluar, jelaslah ia sangat sukar untuknya tinggal di dalam parti itu yang telah menaruh harapan tinggi padanya.

Penyokongnya mungkin berkata ia satu kerugian tokoh yang berkebolehan tetapi beberapa orang akan menafikannya. Punca kejatuhannya dalam PKR – persaingannya dengan naib presiden Azmin Ali itu telah menjdai tidak dapat dikawal sehingga dia secara terbuka mencemuh partinya sendiri dan ketua de factonya, Anwar Ibrahim.


Tian Chua

"Kami ingin membantu tetapi tidak dapat mendekatinya. Bukan secara fizikal tetapi secara mental. Dia kelihatan seperti telah menekan butang kemusnahan disebabkan dirinya atau di atas nasihat orang yang hampir dengannya. Dia tidak lagi berkomunikasi dengan pemimpin-pemimpin tertinggi ataupun kelihatan selari dengan aspirasi parti sama sekali,” Pengarah strategik PKR Tian Chua memaklumkan kepada Malaysia Chronicle.

“Kami terkejut apabila beliau menuduh PKR menjadi Umno kedua. Bila anda marah dan anda mahu membangkitkan parti itu, kami masih boleh faham. Tetapi ini adalah untuk memperoleh kelebihan bagi dirinya menentang Azmin. Bagi saya, ini tidak boleh diterima. Suka atau tidak, kami sebuah parti dan kami jatuh dan bangun bersama. Sama ada Zaid sedar atau tidak, kesan tindakannya itu menunjukkan niatnya untuk menjadi No 2 sehinggak
an dia kelihatan seperti hilang semua pertimbangan.”


Melancarkan Serangan

Tian bukan satu-satunya yang kuat bercakap menentang Zaid. Ramai ahli-ahli PKR mula menyedari Zaid mempunyai kelemahan yang tersembunyi. Mereka kebingungan dengan kenyataan terbarunya yang mengatakan dia akan menjadi seorang timbalan yang setia untuk presiden Wan Azizah Wan Ismail, tetapi dalam masa yang sama, mengecam Anwar.


Walaupun kata-katanya berselindung, tetapi ia telah menghamburkan satu penghinaan kepada Wan Azizah dan Anwar. Bagi mereka, ia sekarang kelihatan Zaid bukan hanya sekadar berminat untuk jawatan No.2 tetapi sebaliknya mempunyai cita-cita yang lebih besar untuk mengambil alih PKR , dan mereka tidak sukakannya.

“Terlalu kerap saya mendengar Wan Azizah bukannya pemimpin sebenar. Beberapa orang turut bersuara yang dia tidak mempunyai kuasa. Ia berlaku kerana beberapa pemimpin-pemimpin parti tidak menghormati kedudukan presiden parti. “(Beberapa orang antaranya) pemimpin lebih selesa memberi kepercayaan penuh mereka kepada pemimpin de facto. Saya juga percaya dan menyokong sepenuhnya Anwar, kerana beliau ialah pengasas parti dan ketua pembangkang. Tetapi dalam struktur parti, dia hanya seorang anggota biasa,” Zaid menulis dalam blognya.

Komen-komennya itu dibalas segera dari pengarah komunikasi Nik Nazmi Nik Ahmad, yang menuduhnya tidak berdisiplin dan mencela ke arah Anwar dan PKR keseluruhannya.

Nik Nazmi

“Sekarang, gimik terbarunya adalah untuk mengembalikan kuasa presiden. Semoga dia juga mempunyai disiplin organisasi yang lebih dan tanggungjawab bersama,” kata Nik Nazmi pada halaman Twitternya.

“Jika dia memeriksa dengan ahli-ahli yang berada pada kongres PKR 2007 yang memahami kedudukan istimewa yang diwujudkan untuk Anwar (dia akan faham). Saya terlupa - dia (Zaid) di dalam Umno pada masa itu. Sekarang dia mengkritik ianya budaya Umno! Bagus.”


Terjemahan artikel : Zaid burning his bridges with PKR


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Pendaftaran Sekolah Harapan

JASIN, 20 Sept -- Penyelia Rumah Harapan (asrama) Saimah Hiran (dua kiri) memberi taklimat kepada seorang pelajar yang mendaftar masuk ke Sekolah Harapan di sini, hari ini.

Sekolah Harapan yang beroperasi di Jalan Pegawai menggunakan dua bangunan lama milik Syarikat Air Melaka Berhad (SAMB), dengan di ubah suai menjadi sekolah berserta dengan kelengkapan asrama untuk penginapan pelajar di bawah pengurusan Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM).

Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 3 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks