blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Selamat Hari Malaysia

Tuesday, September 14, 2010
KOTA KINABALU, 14 Sept -- Pemandangan Jesselton yang kini dikenali sebagai Bandaraya Kota Kinabalu pada tahun 1950-an. Sabah dan Sarawak akan mengadakan sambutan Hari Malaysia buat julung kali pada 16 Sept ini secara besar-besaran di Bandaraya Kota Kinabalu.

Oktober lepas Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak mengumumkan 16 Sept sebagai cuti umum bagi seluruh negara dan diraikan sebagai Hari Malaysia.


Ketua Menteri Sabah yang pertama Tun Fuad Stephens ketika mengisytiharkan kemerdekaan Sabah melalui Malaya di Padang Merdeka pada 16 September 1963. Turut sama, Timbalan Perdana Menteri Malaya Tun Abdul Razak (kanan) dan Yang DiPertua Negeri Sabah yang pertama Tun Mustapha Harun (dua, kanan). Sabah dan Sarawak akan mengadakan sambutan Hari Malaysia buat julung kali pada 16 Sept ini secara besar-besaran di Bandaraya Kota Kinabalu.


Pemandangan di Padang Merdeka sempena sambutan Hari Malaysia pada 16 September 1963.


Sumber : Bernama
Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Disoal Siasat Kerana Menyelinap Masuk Lokasi Bunuh Sosilawati

BANTING, 13 Sept -- Kelihatan Anggota polis sedang menyoal siasat dua jurukamera dan seorang pemberita kerana dipercayai cuba menyelinap masuk ke lokasi pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga orang lagi di Sungai Kancong Laut dekat sini hari ini.

Keempat-empat mangsa pembunuhan itu dipercayai dipukul sehingga mati sebelum dibakar di sebuah ladang ternakan ayam dekat sini dan abu mayat dibuang di sebuah sungai di Tanjong Sepat, Morib di sini.


Kelihatan anggota polis giat mencari bahan bukti di dalam sungai berhubung kes pembunuhan kejam jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga orang lagi di sini hari ini.


Kelihatan seorang jurugambar sedang merakam gambar rumah peguam yang dipercayai terlibat dalam kes pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga orang lagi di Sungai Kancong Laut dekat sini hari ini. Rumah tersebut lenggang dan tiada penghuni.


Anggota polis dari Jabatan Forensik melakukan siasatan kes pembunuhan jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga orang lagi di sini hari ini.


Sumber : Bernama


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 3 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks