blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Jambul Perang Rambut Isteri Rais Yatim Di Masjid

Thursday, September 2, 2010
KUALA LUMPUR, 2 Sept -- Penaung Puspanita cawangan Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (PCKPKK) Datin Seri Masnah Rais menyampaikan sumbangan peribadi suaminya yang juga Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Utama Dr. Rais Yatim kepada tabung Puspanita sebanyak RM17,000, sempena majlis khatam Al-Quran dan sumbangan kepada anak-anak yatim Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan di Masjid Angkasapuri di sini hari ini.


Seramai 244 ahli Puspanita menghadiri khatam Al-Quran dan seramai 25 anak-anak yatim ahli Puspanita menerima sumbangan raya.


Penaung Puspanita Cawangan Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (PCKPKK) Datin Seri Masnah Rais bersalaman dengan ahli-ahli Puspanita sempena majlis tadarus Al-Quran dan sumbangan kepada anak-anak yatim Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan di Masjid Angkasapuri di sini hari ini.


Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments

3 Dalil Ketua Polis Tersungkur..


Ia tidak dapat ditahan lagi. Tiada cara lagi untuk Najib menanggungnya dengan lebih lama. Pertama anda mengatakan Raja Petra Kamarudin kebal dan imun dari pendakwaan atau ekstradisi. Kemudian seorang hakim di Sabah menggelar anda seorang muka pembohong. Sekarang anda beritahu entah bagaimana tedapat sperma Saiful sendiri di duburnya dan ‘nota bunuh diri' Teoh Beng Hock sebenarnya ditulis oleh IO(Investigating Officer).


Raja Petra Kamarudin

Ia bermula pada 2007. Musa Hassan, Ketua Polis, dijangka bersara pada tahun itu. Bagi memastikan dia terus kekal pada kedudukannya, dia dapat menyingkirkan pesaingnya Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Ramli Yusuff.

Malaysia Today kemudiannya menerbitkan Akuan Berumpah ditandatangani separuh pegawai polis, ADC kepada Ketua Polis sendiri , dan dua orang daripada kumpulan kongsi gelap. Cerita demi cerita telah dikeluarkan mengaitkan Ketua Polis dengan dunia kongsi gelap. Malah, Malaysia Today melaporkan, KP bukan sahaja mempunyai kaitan dengan kongsi gelap, dia seorang 'Godfather' pelacuran, perjudian, dadah dan sindiket pinjaman wang haram.

Disebalik mengambil tindakan terhadap KP, mereka yang mendedahkan telah dianiaya. Kebanyakkannya telah disebut kerana melanggar disiplin dan diheret ke lembaga disiplin untuk dihukum. Beberapa orang antara mereka telah ditahan dan dilokap.

Hukuman kejam dan berat dikenakan terhadap pegawai-pegawai polis yang mendedahkan rasuah dalam pasukan polis menyebabkan ramai pegawai yang menggigil ketakutan. Dalam satu kes di Kuantan, anak dan isteri dua orang pegawai polis telah diculik oleh SPRM. Mereka kemudiannya membuat satu panggilan telefon kepada pegawai polis berkenaan dan memberitahunya jika dia mahu mendapatkan keluarganya dia mesti membuat satu kenyataan membatalkan kenyataan awalnya.

Kedua-dua pegawai polis ini kemudiannya membuat laporan polis tentang penculikan ini. Anda dapat meneka apa yang terjadi selepas itu. Ya, betul, NFA (nothing further action).

Ia kelihatan seolah-olah menjadi SOP (Standard Operating Procedur) agensi-agensi beruniform di Malaysia. Adakah ia menjadi kejutan hal yang sama juga berlaku kepada PI Balasubramanian?

Musa Hassan boleh bertindak seperti Wyatt Earp di Dodge City kerana beliau memegang kedua-dua Perdana Menteri sebelumnya serta Perdana Menteri sekarang.

Perdana Menteri sebelumnya telah menyuruh syarikat syarikat penerbangan kebangsaan Malaysia, MAS, memberi perniagaan katering menguntungkan untuk keluarga dia sendiri. Dan lelaki bodoh memberi perintah itu secara bertulis -- tak macam Dr Mahathir Mohamad yang hanya akan memberikan arahan-arahan lisan supaya tiada siapa boleh mencucuk sesuatu pada dia. Dan kemudian terdapat Oil untuk Food dan eksport emparan nuklear ke Libya mengeluarkan juga. Abdullah Ahmad Badawi berada dalam benar benar dalam berak dan hanya Musa boleh menyelamatkan pantat kesalnya.

Perdana Menteri sebelumnya telah mengarahkan syarikat penerbangan Malaysia, MAS, memberi perniagaan katering menguntungkan untuk keluarganya sendiri. Dan lelaki bodoh ini memberikan perintah secara bertulis -- tak macam Dr Mahathir Mohamad yang hanya akan memberikan arahan-arahan lisan supaya tiada siapa boleh mencucuknya. Dan kemudian terdapat juga isu 'Oil For Food' dan eksport emparan nuklear ke Libya. Abdullah Ahmad Badawi berada dalam sangat terdesak dan hanya Musa boleh menyelamatkan buntutnya.

Perdana Menteri sekarang pula, menurut Mongolia Honorary Consul ke Malaysia, Syed Abdul Rahman Alhabshi, Ketua Polis memiliki gambar foto Najib Tun Razak bersama dengan Razak Baginda dan Altantuya Shaariibuu pada majlis harijadinya di Singapura. Sepupu Altantuya, Amy , malah turut mengesahkan perkara ini dalam testimoninya semasa perbicaraan pembunuhan.

Musa telah memberikan khidmatnya dan telah kegunaannya. Pada 1998 dia bertanggungjawab mereka bukti untuk menentang Anwar Ibrahim. Pada 2008 dia melakukan perkara sama dalam apa yang dikenali sekarang sebagai Liwat II. Dia juga melindungi punggung tiga Perdana Menteri -- Dr Mahathir Mohamad, Abdullah Ahmad Badawi , dan Najib Tun Razak.

Bagaimanapun , adalah terlalu banyak untuk dia sembunyikan meskipun memberikan perkhidmatan yang setia dan ekstra luar biasa. Bila dia mula gagal maka tiba masanya untuk dia dipadamkan.

Kegagalan pertamanya ialah gagal untuk menyerahkan Raja Petra Kamarudin. Pada pertengahan 2009, dia dengan yakin mengumumkan Raja Petra akan kembali dalam penjara pada atau sebelum Oktober 2009.

Itu lebih daripada setahun lalu. Sehingga hari ini Raja Petra masih bebas dan mengejek kerajaan Malaysia.

Strike One!

Berikutnya dia memerangkap bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Ramli Yusuff. Ia ditangani dengan begitu teruk sekali hinggakan ia perlu berdiri dalam kandang saksi di Kota Kinabalu bagi memberikan keterangan menentang Ramli. Hakim itu bagaimanapun berkata Musa sedang menipu (walaupun dengan cara yang lebih diplomatik) dan Ramli telah dibebaskan tanpa dipanggil untuk pembelaan -- bukan sekali, tetapi tiga kali.

Ini sangat memalukan kerajaan kerana bukan sahaja mengukuhkan dakwaan yang tuduhan terhadap Ramli ini diatur -- oleh Ketua Polis -- tetapi juga mengesahkan bahawa ini ialah modus operandi kerajaan Malaysia. Sekarang, apabila Anwar Ibrahim dan Raja Petra Kamarudin menjerit bahawa tuduhan terhadap mereka adalah diatur, tidak ada seorangpun yang meraguinya.

Strike Two!

Tetapi yang terakhir ini ialah ibu segala kemusnahan. Sebenarnya, ia adalah kemusnahan berganda.

Dengan keadaan ekornya berada di antara kakinya dia pergi menemui Perdana Menteri untuk mengaku dua perkara 'kemusnahan' ini. Yang pertama dirosakkan adalah apa yang disebut sperma di dalam dubur Saiful Bukhari Azlan. Menurut kenyataan asal Ketua Polis kepada PM ialah, menurut ujian DNA, sperma dalam Saiful dubur ialah Anwar. Bagaimanapun , sekarang, selepas ujian lanjut, ia kelihatannya seperti sperma Saiful sendiri.

Bagaimana boleh terdapat sperma Saiful sendiri di dalam duburnya? Itu sebabnya PM menjerit kepada KP. KP hanya mengangkat bahunya dan kehilangan upaya untuk berkata-kata.

Dan hanya apabila Najib sangka itu berita paling buruk, KP memberikan satu lagi kejutan. Dan bom terakhir ini ialah nota bunuh diri yang ditulis Teoh Beng Hock sebenarnya ditulis oleh pegawai penyiasat (IO).

Itulah dia. Ia tidak dapat ditahan lagi. Tiada cara lagi untuk Najib menanggungnya dengan lebih lama. Pertama anda mengatakan Raja Petra Kamarudin kebal dan imun dari pendakwaan atau ekstradisi. Kemudian seorang hakim di Sabah menggelar anda seorang muka pembohong. Sekarang anda beritahu entah bagaimana tedapat sperma Saiful sendiri di duburnya dan ‘nota bunuh diri' Teoh Beng Hock sebenarnya ditulis oleh IO.

Strike Three!

Seperti kebiasaannya, Strike Three dan anda keluar. Jadi pergilah Musa Hassan dan datang penggantinya. Begini, biar saya mengingatkan KP yang baru ini yang kami memerhatikan anda bagaikan seekor helang. Dan jika dia merosakkan sesuatu seperti apa yang Musa lakukan kemudian kami cuba mendapatkan punggungnya. Bagaimanapun, tiada siapa boleh melakukan seperti apa yang pernah Musa lakukan, tiada dalam seribu tahun. Musa adalah satu dalam sejuta.


Terjemahan Artikel : The IGP finally bites the dust


Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Anak Lembu Disusukan...

Wanita India bernama Couthi Bai dengan rela hati menyusukan seekor anak lembu yatim piatu demi untuk meneruskan hidupnya. Anak lembu berusia 46 hari itu disusukan dengan payudara Couthi sehari 3-4 kali. Kadang kala diberikan juga jejarinya untuk dimasukkan ke dalam mulut anak sapi itu.

Dalam tayangan video yang ditayangkan pada laman web the sun, Rabu (1/9/2010) , wanita yang sudah memiliki anak itu rela dan senang hati memberikan susunya kepada anak lembu itu. Sebagaimana keyakinan penduduk kampung di India, lembu dianggap sebagai binatang suci.

"Setelah ibunya mati, saya sering memeluknya dan memberikan air susu untuk ia minum ," kata Couthi yang tinggal di Kilchu, Rajasthan, India utara.

"Dia masih sangat muda ketika ibunya mati. Bagi saya tak ada perbezaan anak saya dengan anak sapi,"


Couthi makan tiga hari sekali, sama halnya dengan pemberian susu ibu kepada anak lembu itu. Kadang-kala anak lembu itu diberi makan chapati (roti) dan air minum untuk melatihnya biar cepat membesar.

"Para dewa akan senang jika saya menyusuinya," kata Couthi.

Seorang warga desa mengatakan "Ini pertama kali perkara seperti ini terjadi di desa kami. Setiap kali dia pergi ke ladang, anak lembu itu juga dibawanya bersama,".

Anak sapi itu seolah-olah menganggap Couhti sebagai ibunya sehingga selalu mengikut kemana pun ia pergi.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks