blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Kalaulah Semua Peneroka FELDA Secerdik Peneroka Kelantan...

Thursday, August 26, 2010
Tahniah kepada peneroka FELDA Kelantan kerana berjaya menuntut hak anda,
Tahniah jua kepada peneroka FELDA negeri lain,
Kerana berjaya terus ditipu dan dibodohkan..
Dulu kini dan selamanya...
:Author Faethal

PUTRAJAYA, 26 Ogos -- REZEKI RAMADAN... Sebahagian daripada 354 peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) Kemahang 3, Tanah Merah Kelantan meraikan kemenangan mendapatkan wang penghakiman RM11juta daripada Felda.


Sebahagian daripada peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) Kemahang 3, Tanah Merah Kelantan mengangkat tangan sebagai meraikan kemenangan memperolehi wang penghakiman RM11 juta daripada Felda.


ALHAMDULILLAH... Pengerusi Pertubuhan Suara Hati Peneroka-peneroka FELDA Kemahan 3, Othman Hamad (tiga kiri) menunjukkan tanda bagus selepas Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd Sherif, yang mengetuai panel tiga hakim, menolak permohonan FELDA berhubung keputusan Mahkamah Persekutuan sebelum ini yang mengetepikan permohonan FELDA membuat rayuan terhadap perintah Mahkamah Tinggi Kota Bharu supaya agensi itu membayar RM7.8 juta ganti rugi dan faedah kepada peneroka itu di perkarangan Istana Kehakiman di sini, hari ini.


TANGISAN KESYUKURAN ... Mohamed Haji Husin, 61 seorang daripada kumpulan 354 orang peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) Kemahang 3, Tanah Merah Kelantan, menadah tangan mengucap kesyukuran meraikan kemenangan mereka.


Sebahagian daripada 354 orang peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) Kemahang 3, Tanah Merah Kelantan, menadah tangan mengucap kesyukuran meraikan kemenangan mereka mendapatkan wang penghakiman RM11 juta daripada Felda di perkarangan Istana Kehakiman di sini, hari ini.


Terdahulu Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd Sherif, yang mengetuai panel tiga hakim menolak permohonan FELDA berhubung keputusan Mahkamah Persekutuan sebelum ini yang mengetepikan permohonan FELDA membuat rayuan terhadap perintah Mahkamah Tinggi Kota Bharu supaya agensi itu membayar RM7.8 juta ganti rugi dan faedah kepada mereka.


Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Mike Tyson Tarawih Di Masjidil Haram

http://3.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/THXGBKUPI6I/AAAAAAAAEuM/Qz2o8LkFjQU/s1600/1.jpg

Mike Tyson alias Malik Abdul Aziz kembali menghangatkan dunia Islam. Kali ini bukan kerana pukulannya menumbangkan lawannya di gelanggang tinju heavyweight dunia, tapi adalah berkat kecenderungannya untuk mendekatkan diri kepada Allah SWT.

Sejak awal Julai 2010 lalu, Tyson sudah berada di Arab Saudi untuk membuat umrah dan berziarah ke beberapa kota di Timur Tengah.

Ramadan tahun ini, Tyson melaksanakan puasa dan tarawih di Mekah Almukaramah. Bahkan ia kelihatan solat berjemaah di belakang imam besar Masjidil Haram sebagaimana dirakamkan kamera.

Mike mengenakan baju berwarna coklat dan kopiah putih dengan rambut pendek dicukur. Ia kelihatan menundukkan kepala melihat ke tempat sujud ketika bersolat di belakang imam besar.

Bekas peninju ini melakukan umrah di Mekah, 4 Julai 2010. Sebelum Ramadan, Tyson juga bersimpuh di Masjid Nabawi di Madinah sehingga menangis tersedu.

Semasa melakukan umrah Ramadan ini, Mike Tyson juga memanfaatkan waktu untuk berunding dengan para imam di Makkah ataupun Madinah.

Foto menunjukkan, Mike Tyson sedang duduk bersama para syeikh dalam suatu dialog. Pelbagai kegiatan ketika dia mengerjakan umrah dan solat tarawih di Makkah tidak terdedah di dalam media.

Ketika di Madinah Tyson turut berulangkali melakukan ziarah ke makam Nabi Muhammad SAW di masjid Nabawi. Tyson turut menangis tersedu semasa solat zuhur.

"Saya menitikkan air mata kerana sedar bahawa saya berada di salah satu taman di syurga (raudhatul jannah)," ujar Tyson seperti dikutip media tempatan Arab.

Walaupun sekadar mengerjakan umrah, Tyson tetap mendapatkan kawalan khusus sehingga ia dapat menjalankan ibadah dengan tenang. Selain ke Madinah dan melaksanakan umrah di Masjidil Haram di Makkah, Tyson juga mengunjungi beberapa kota lainnya di Saudi.

Bulan lalu, ketika pertama kali datang ke kota suci itu, Tyson terus menuju ke Madinah untuk solat di Masjid Nabawi. Ketika di Madinah, ia bertemu dengan Dr Muhammad Al-Uqala, Rektor Universiti Islam, yang menjelaskan kepadanya tentang fasiliti apa saja yang diberikan universiti kepada para mahasiswa yang datang dari seluruh dunia.

Tyson juga mengunjungi Jeddah, Abha, dan Riyadh di Arab Saudi. Perjalanan Tyson ini diatur oleh Canadian Dawa Association (CDA), sebuah asosiasi yang sering mengatur perjalanan para mualaf selebriti untuk mengunjungi tempat-tempat bersejarah Islam di Arab Saudi.
Shazad Muhammad, Presiden CDA, turut ikut serta menyambut kedatangan Tyson di Madinah.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Bekas Gereja Masjid Pertama Di KK

http://2.bp.blogspot.com/_e6yqD3noOkA/THVikMziSCI/AAAAAAAAEt8/bT8_pFlZTio/s1600/1.jpg
Masjid Bandar Kota Kinabalu ini adalah bekas gereja Adventis. Penduduk Kota Kinabalu memanggilnya SDA, iaitu Seven Days Adventis. Malah tulisan tentang SDA masih jelas kelihatan.

Bekas gereja ini, dahulunya terdapat tanda salib di bahagian kemudian telah diganti dengan lambang bulan bintang. Dan inilah masjid pertama di Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.

Menurut pengurus masjid yang di temui, gereja itu bertukar menjadi masjid sejak tahun 1970an. Gereja itu telah dibeli oleh seorang dermawan Islam di sana dan diwakafkan kepada kaum muslimin. Sehingga kini masjid itu masih berdiri dan digunakan untuk beribadah.

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 1 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks