blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Kesesakan Jalan Raya Masuk Hari Ke-10

Wednesday, August 25, 2010
BEIJING -- Satu kesesakan lalu lintas terburuk di utara China yang menyebabkan kesesakan sejauh berbatu-batu memasuki hari kesepuluh pada Selasa lalu berpunca daripada kerja pembinaan jalan di Beijing yang hanya akan tamat pada pertengahan bulan depan, seorang pegawai berkata.

Jarak antara bonggol yang di bina pada jarak sejauh 60 batu (100 kilometer) menyebabkan kenderaan bergerak kurang daripada setengah batu (satu kilometer) sehari pada suatu ketika telah diperbaiki semenjak hujung minggu ini, kata Zhang Minghai, pengarah tugas umum Traffic Management Bureau bandar raya Zhangjiakou.

Beberapa pemandu telah tersekat dalam kesesakan selama lima hari, China Central Television melaporkan Selasa lepas. Tetapi Zhang berkata dia tidak pasti bila keadaan lebuh raya Beijing-Zhangjiakou akan kembali normal.

Kesesakan lalu lintas ini bermula pada bulan Ogos. 14 bahagian lebuh raya yang sering sesak, terutama selepas penemuan arang batu di Inner Mongolia, menurut Zhang lagi.

Pemandu-pemandu yang terkandas dalam kesesakan di Inner Mongolia dan wilayah Hebei untuk menuju ke Beijing, sempat untuk tidur, berjalan di sekitar, atau bermain kad dan catur. Masyarakat kampung tempatan telah laris dalam perniagaan mi segera, makan tengah hari dan snek.Sumber : AP

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 0 comments

Merdeka Bin Osman


KANGAR, 24 Ogos -- Pembantu perawatan kesihatan, Merdeka Osman, 53 menunjukkan Mykad miliknya yang tertera namanya sebagai "Merdeka Osman" ketika ditemui pemberita di Klinik Kesihatan Beseri dekat sini, baru-baru ini.

Menurut Merdeka yang dilahirkan di Kampung Alor Sena pada 12.15 pagi sewaktu bendera Union Jack diturunkan, namanya dicadangkan oleh seorang anggota polis yang bertugas sewaktu bapanya mahu mendaftar kelahirannya di Balai Polis Beseri pada ketika itu.

Sumber : Bernama

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 2 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks