blog how to, blog trick, blog tips, tutorial blog, blog hack

Masukkan email anda:

Disediakan oleh: FeedBurner

PULAKDAH FRIENDS

Inilah Buah Hati Saiful Bukhari

Wednesday, July 28, 2010
Inilah dia Timbalan Pendakwa raya, Farah Azlina Abdul Latif yang terbabit dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Amacam?

:Author Faethal
(kredit gambar kpd Zunar)


Sebagai rakyat Malaysia yang mendengar skandal seksual terbaru ini, satu perdebatan sedang berlaku dengat hangat berkenaan – liwat atau zina.

"Jika hubungan seks sulit Saiful dengan gadis adalah urusan peribadinya, kemudian kenapa tidak dengan kes perbicaraan liwat," tulis seorang pengulas.

"Ia adalah perkara yang sama - zina dan liwat. Anda boleh katakan di bawah undang-undang sivil terdapat syarat tertentu untuk 'menggantung' kes anwar, tetapi di bawah undang-undang syariah tetap ada hukuman untuk zina."Kelebihan yang tidak adil

Selasa lalu, tersebar berita Farah Azlina Latiff, timbalan penolong pendakwa raya, telah digugurkan dari perbicaraan liwat menentang Pemimpin Pembangkang Anwar Ibrahim disebabkan mempunyai hubungan seks sulit dikatakan dengan pengadu dalam kes ini – Saiful Bukhair Azlan.

Peguam Negara hanya mendakwa Farah telah digugurkan untuk menghalang persepsi umum di atas dakwaan negatif itu, tetapi para peguam Anwar mendakwa ia adalah salah bicara.

Demi mengelakkan konflik kepentingan asas, mereka takut keakraban Saiful dengan DPP itu memberikan kelebihan kepada Anwar.

Desas-desus terbaru juga mengatakan Farah sanggup memutuskan pertunangannya demi hanya untuk bersama Saiful.

“Jika benar, kesemuanya menunjukkan yang hubungan ini adalah amat serius. Isu utama adalah satu konflik kepentingan yang serius dan ini tidak dapat diselesaikan dengan menggugurkannya,” Sivarasa berkata.

“Kami dapat memahami sekarang adalah masa yang teruk untuk dia dan Saiful tetapi bayangkan bagaimana Anwar dan keluarganya mesti merasakannya setiap kali kerajaan cuba menipu tuduhan-tuduhan terhadap beliau.”Masyarakat Islam Terkejut

Sementara itu, pemimpin-pemimpin Islam – terkejut bagaimana skandal ini telah terbongkar – memulakan memanggil untuk diadakan satu penyiasatan rapi. Di bawah undang-undang Syariah, seks luar perkahwinan ialah satu kesalahan.Terjemahan artikel : Between liwat and zina: Did DPP dump fiance for Saiful?

Jika anda minat artikel ini :
thanks1
Read Full 3 comments
Related Posts with Thumbnails

Hot Blog

 

© Black Newspaper Copyright by Pulakdah! | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks